Logo

Nezgode GSP-a Novi Sad

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod MILE » Sre Sep 28, 2011 3:24 pm

Šta je bre ovo? Divlju zapad :?: :shock: :evil: Naježio sam se dok sam čitao ovo.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Sponzor

Postod Velemajstor » Sre Sep 28, 2011 3:53 pm

To je ovde normalno. Svake godine na Grožđenbalu polupaju autobuse. Vikendom(petak,subota noć) konkretno na liniji Stepanovićevo-Novi Sad obično se razbijanje događa u Rumenci(ne svaki ali drugi-treći vikend je tako). Navijači kada se voze na utakmice,plus ima i svakodnevnih ekcesa. Većina se ne objavi u sredstvima javnog informisanja. Vozači iz Novog sada su tražili status službenog lica da bi se zaštitili. Naišli su na podsmeh i konstataciju da je to mali broj napada na autobuse i vozače procentualno gledano sa njihove tačke gledišta. Šta treba da svaki drugi vozač dobije po P..... da bi se neko setio da nešto preduzme. Da ne kažemo da je u rukama tog vozača od 50 do 100 života.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod MILE » Sre Sep 28, 2011 3:59 pm

Tako sam i mislio, slično je kao u Beogradu. Tretman prema vozačima je užasan, biju ih, turažu su skratili do maksimuma tako da te jedno crveno baca van vremena i celu smenu presediš i juriš uklapanje, a začin na sve to su male plate, malo slobodnih dana i neplaćen prekovremeni rad :evil:
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod volvos » Sre Sep 28, 2011 7:49 pm

Velemajstor je napisao:To je ovde normalno. Svake godine na Grožđenbalu polupaju autobuse. Vikendom(petak,subota noć) konkretno na liniji Stepanovićevo-Novi Sad obično se razbijanje događa u Rumenci(ne svaki ali drugi-treći vikend je tako). Navijači kada se voze na utakmice,plus ima i svakodnevnih ekcesa. Većina se ne objavi u sredstvima javnog informisanja. Vozači iz Novog sada su tražili status službenog lica da bi se zaštitili. Naišli su na podsmeh i konstataciju da je to mali broj napada na autobuse i vozače procentualno gledano sa njihove tačke gledišta. Šta treba da svaki drugi vozač dobije po P..... da bi se neko setio da nešto preduzme. Da ne kažemo da je u rukama tog vozača od 50 do 100 života.

Ja sam svima glasno i jasno rekao,na Linijama koje je spomenuo moj kolega ali i bilo kojim drugim,prvi koji me dotakne u toku vožnje,nebitno kliko ima putnika u busu,autobus leti u prvi kanal ,po mogućnosti na bok,pa neka onda razmišljaju o statusima službenog lica,ne treba meni nikakav status,već samo red i mir ida me niko ne dira
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod Iosis » Čet Sep 29, 2011 11:21 am

A ni policija se ne trudi da pošalje nekoga u civilu da bude u to vrjeme na tim linijama, pa kada bude frke, cajac u civilu ih odma pohapsi. E onda namire štetu.
A to što vozači su došli u takvu poziciju je kriva situacija u državi. Ima dosta ljudi bez posla, ako nećeš ti da voziš ima ko hoće. Pa ako ti se ne sviđa ''tamo su ti vrata''. :roll:
Najgore što vozači moraju da trpe svakakve balavce i klince kojima su usijane glave pa su došli tu da sprovode neku svoju silu i da se dokazuju. Vozač da bilo šta uradi opet bi bilo drvlje i kamenje na njega. Eno na 021 čitam kako neko krivi zozača što nije sprječio te idiote da lome stakla.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Sloba » Pet Okt 07, 2011 10:46 am

Jutros oko 9:45 ulazim u osmicu i krećem kući. Garažni broj 795. Odmah čim sam ušao, primetio sam da druga vrata ne reaguju na pritisak tj. reaguju, ali se čuje jako slabo šištanje i vrata stoje u mestu. Već kad smo skrenuli u Bate Brkića, druga vrata se otvaraju i vozač zaustavlja autobus i kaže "Izvinite, vozio sam dok sam mogao" i otvorio je sva vrata. Posle mi je naišao #791 i kako je skrenuo u Bate Brkića videli smo #795 kako stoji a vozač je postavio trougao nazad.
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Iosis » Pet Okt 07, 2011 12:13 pm

#795 čini mi se vozi stariji vozač, jako fin čovjek, uvjek kad sam se vozio s njim je vožnja bila odlična, nit brza, nit spora. Provlačio se kroz svakakve gužve.
Iosis
Član

Postod Sloba » Pet Okt 07, 2011 1:25 pm

Ako na starijeg vozača misliš na onog sa kovrdžavom kosom, nije on vozio. :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod ferdinand » Pet Okt 07, 2011 4:00 pm

a gde je tu nezgoda? :roll:
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod Sloba » Pet Okt 07, 2011 4:57 pm

Pa gde da stavim to?

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Iosis » Pet Okt 07, 2011 5:15 pm

Nije kovrdžava kosa, nije on stariji, onaj drugi.
Iosis
Član

Postod profa_chb » Pet Okt 07, 2011 6:39 pm

nezgodno su se otvorila vrata na nezgodom mestu u nezgodnom trenutku, pa je bus nezgodno stao, i nezgodno postavio trougao 10ak metara iza :P
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Velemajstor » Pet Okt 07, 2011 8:06 pm

Bolje i tako nego da mu je neko ispao iz autobusa. Onda bi tek bilo nezgodno za vozača tog autobusa.Inače kompresori su malo jači od kisele vode.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Pet Okt 07, 2011 9:39 pm

Nisam baš dobro objasnio, ali mislim da je autobus izgubio vazduh, a ne da su mu se pokvarila druga vrata.

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Velemajstor » Pet Okt 07, 2011 11:25 pm

Citiram sebe još jedanput: "Inače kompresori su malo jači od kisele vode". Izgubio je vazduh(negde gubi vazduh) a kompresori obično crkavaju i nemogu da postignu radni pritisak u instalaciji.Obično duvaju ulje u instalaciju umesto vazduha. Ne svaki ali većina je takva.
Velemajstor
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu