The Dubster je napisao:milos265 je napisao:A sta fali sto u Beogradu rade privatnici?
i ja kažem isto za Sarajevo... Pa pogledajte kako je GP U Banja Luci uređen i sve ercera i niko nikom ne smeta... A ovako čim belaj GRAS nešto... Slažem se, stanje je u firmi veoma alarmanto i kriva je vlada, al ako ne možeš voziti daj nekom ko može, ha ya...
I CTS nije upao na linije, nego im je vlada odobrila rad da rade dok je GRAS u štrajku
Koliko ja znam Centrotransu niko nije napismeno odobrio da vozi nego su pušteni zbog situacije, mada mislim da je nastavljen štrajk da bi vjerovatno bilo proglašeno neko vanredno stanje i da bi pozvali sve koji imaju autobus da se uključe.
Ako je kad trebalo privatnike uvoditi onda je to bila 2004. Trebalo je raspisati konkurs za dodatne polaske, ali navodno to se nije desilo,tako da je na većini linija pojačan broj autobusa bez konkursa.
S druge strane Centrotrans je te godine uveo gradske međuentitetske linije, međutim te linije su se 100% poklapale sa linijama GRAS-a poput 27, 27a, 31, 31e, i 32 gdje su GRAS-u "skidali" mušterije, i GRAS se pobunio, pa su te linije ukinute prvog dana. Da su te linije vodile od Istočnog Sarajeva do Autobuske/Željezničke stanice mislim da bi se mogao naći dogovor
Ako se GRAS ne popravi do izlaska konkursa za linije Centrotrans će ih pocjepati ko beba zvečku, a pogotovo na "komercijali" koja je najprofitabilnija linija i gdje se nevaže mjesečni kuponi i povlastice.