Logo

Pogon "Zemun"

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod igibgd » Uto Avg 19, 2008 3:18 pm

Da,tako uđem ja jednom u 41-ec L do stare okretnice,i izađem,a potom vozač kaže poslednja i promeni natpis na displayu, a jedna baba će mu-što niste napisali da idete do ovde-takav je naš narod-zna da će stići do Banjice ako uđe kod Pošte u trolu , a uopšte ne gleda šta piše :evil: !
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Uto Avg 19, 2008 3:21 pm

Ma gde gledaju,samo ulaze k'o stampedo u autobus,i onda sledi naravno pitanje "A gde ide ovaj autobus"...?!?
Jednom prilikom me je jedna starija gospodja tako iznervirala,da sam onu tablu hteo da joj razbijem o glavu...Covece,po njenom,table na autobusu bi trebale da budu sa svih strana,i to kao neke ogromne,ove se navodno ne vide...Pa onda krenula jos nesto da lupeta,baljezga...Na fin nacin sam je oterao u... :roll: Pa mislim,sta reci...Da preko celog autobusa napisem liniju i pravac.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod igibgd » Uto Avg 19, 2008 3:25 pm

To njima izgleda treba,letke na ulazu da im dele...xxxcu im njihovu neobrazovanu :x :oops: ,ne trude se čak ni da nauče gde ide linija koja im treba. :evil:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod markotar » Uto Avg 19, 2008 5:02 pm

Srecom pa na N Ikarbusima, kao i na remontovanim Katicama unutra postoji displej sa brojem linije, pa cak i satom. :-) Mada, kakav je nas narod, tesko da neko na to obraca paznju!! :-(

Inace, bez obzira na sve to, nikako ne bi smelo da pise pogresno na displeju, dakle to E bi MORALO da se izbaci!! No ocigledno da nikoga nije briga, niko ne obraca paznju na te sitnice...

Takodje, moram da kazem da bi zaista trebalo voditi racuna da na svim vaznim tackama bude jasno istaknut broj linije! Ja koji pazljivo gledam pa me iznervira kad je broj samo napisan napred, cesto samo na nekom papiru koji se jedva vidi... Iz tog razloga me i prilicno nerviraju Novatronic displeji, posebno oni zute boje, jako je tesko uociti broj na njima iz daleka, jos prave odsjaj odbijajuci se od unutrasnju stranu stakla i to ih dodatno zamucuje!! Buse displeji nemaju tih problema!!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Sre Avg 20, 2008 5:47 am

Veoma je važno da vozilo pored brojne oznake nosi i natpis pravca i to
da ima čeonu i dve bočne oznake,vozači i otpravnici moraju da paze i kontrolišu tačnost oznake jer kao što znate i putnici mogu da promene broj na starim tablama.
Ukoliko je vozilo obeleženo putnik može samo da negoduje nema prava da se žali ako je prevoznik uradio sve po propisima.

-Imali smo muke za vreme ekspanzije privatnih prevoznika,kada neka GSP 47-ica ispadne iz reda vožnje znali smo da aktiviramo liniju
47L(Birčaninova-Miljakovac I) jer je mnogima odgovaralo pa kada uđu a
ne vide tada je nastajao haos.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Sre Avg 20, 2008 4:51 pm

704E jeste ukinut, jer je uveden 707 za Zemun Polje :wink:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod markotar » Sre Avg 20, 2008 6:06 pm

Samo veliko je pitanje kako neko dozvoljava da autobus radi nekoliko meseci sa oznakom 704E!!! Zar je moguce da se niko nije setio da potrosi 30 sekindi svog vremena da to ispravi!? Zar vozaci koji voze taj autobus to nisu primetili?? A otpravnici??

Djavo se krije u detaljima, kaze britanska poslovica...
markotar
Član

Postod igibgd » Sre Avg 20, 2008 9:31 pm

Ovo je izgleda neki -ekspressni- đavo :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod avramovicsasa » Čet Avg 21, 2008 10:03 am

moguće je da je displej zablokirao,kada se to dogodi nemoguće je poništiti
broj i natpis pravca ni bilo šta drugo uraditi,pa se taj displej ili skida ili stoji tako pa se ubacuju papirne table za označavanje vozila.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Čet Avg 21, 2008 11:11 pm

Pa autobusi su u garantnom roku... Zar je bio problem oterati ga na servis? Mada ja cisto sumnjam da je kvar, pre ce biti da je to nemar...

To me podseti na jedno pitanje, mada je mali OT za ovu temu. Da li je garancijom za N Ikarbuse propisano da ukoliko neki autobus ispadne zbog kvara na X dana fabrika placa odredjene penale GSPu za to vreme dok je autobus van stroja? To je sasvim normalna praksa u svetu, npr. ukoliko kupite 100 autobusa proizovdjac garantuje da odredjeno vreme (dok traje garancija) npr. nikad vise od 5 komada istovremeno nece biti van stroja zbog kvarova pokrivenih garancijom, u suprotnom fabrika placa penale koji su cesto vrlo drasticni. Inace licno cisto sumnjam da ta klauzula postoji, inace bi Ikarbus time bio primoran da bolje ispostuje standarde kvaliteta.
markotar
Član

Postod Stefan Bgd » Čet Avg 21, 2008 11:20 pm

Ljudi to E nije kvar,vec greska pri unosenju linija s laptopa na displej. :?
I da zavrsimo sa OT-om.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod avramovicsasa » Čet Avg 21, 2008 11:23 pm

e moj druže da je tako IKARBUS bi odavno zatvorio kapije katancem.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Marko » Ned Avg 31, 2008 11:22 am

Image
Lin 78 gb 345 kod autobuske stanice
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Sep 01, 2008 11:17 pm

Gra.broj 295 sa Interex reklamom na liniji 73,ceka vreme kod opstine "Novi Beograd":
Image
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod avramovicsasa » Sre Sep 03, 2008 3:27 am

počeli su da farbaju Karose u žuto,video sam danas 288 na Autokomandi.
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu