Logo

Zanimljivi linkovi

Slike i rasprave o kamionima.

Postod Velemajstor » Čet Jan 12, 2012 8:14 pm

Izvini mlađani kolega, Sieri sam se obraćao,ne tebi.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Sponzor

Postod actrosmp3 » Čet Jan 12, 2012 8:16 pm

Aha upss izvinjavam se :D
Korisnikov avatar
actrosmp3
Član

Pridružio se: Sub Nov 26, 2011 4:00 pm

Postod Siera » Čet Jan 12, 2012 8:22 pm

Ne kažem da nema takvih slučajeva ne plaćanja itd a to o nekim pomagalima
ne može ga naterati bez sopstvenog pristanka
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod najsporiji » Čet Jan 12, 2012 9:14 pm

Pre svega da vas pozdravim i da se malo prikljucim temi u vezi ,moram to reci,gluposti i rizika voznje sa megnetom.Zaista sve mogu da razumem ali ne mogu i necu takav um (ako se to tako moze nazvati)tj.pojedinace koji upravljaju kamionom sa magnetom.Razmislja li neko od takvih sta ce biti ako se slucajno neko nehotice zakuca pozadi vozila kojim upravlja,ne daj Boze bude povredjen ili sto je jos gore,da vozac takvog kamiona sam napravi udes?Sta posle?Kako objasniti da si po tahografu na pauzi tj.parkingu i razmislja li neko o posledicama takvog svog nerazuma?Sta ako u najgoroj varijanti neko smrtno strada u takvoj nesreci?Ko takvom vozacu uopste moze da pomogne i kojim argumentima ?Izlet u takvu avanturu skoro da je jednak ruskom ruletu.Licno,nikada nisam do sada stavio magnet niti bi me bilo ko na to naterao i pozdrav Mihajlu i Radetu. :D
najsporiji
Član

Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 11:27 am

Postod Siera » Čet Jan 12, 2012 9:30 pm

Ljudima pada sve i svašta na pamet tako da nemam komentar na to.
Siera
Profesionalni vozač

Postod Velemajstor » Pet Jan 13, 2012 7:43 pm

Nešo pozdravljam i ja tebe. Vidi ja sam napisao da su ljudi bukvalno ucenjeni da voze sa magnetom. Ako ne prihvate onda ne dobiju posao da rade kod gazde(konkretno Slovenija je u pitanju bila), i neki vozači moraju da pristanu jer gladna usta kući ne pitaju da li hoćeš ili nećeš da voziš tako.Ne branim ih ja,već ih je muka naterala na to. Ima ko i nije hteo da vozi sa magnetima, pa se vratio nazad u Srbiju. Ja sam sve lepo napisao i objasnio ali izgleda ljudi te postove samo ovlaš,letimično pogledaju i ne pročitaju kako treba ili ne shvate šta sam napisao. Ima mnogo toga što ne valja ali izgleda da niko neće da piše o takvim stvarima,tako da ni ja nemam više nameru da ovde na forumu vodim diskusije po bilo kom osnovu.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod Siera » Sub Jan 14, 2012 3:04 pm

Nešta slično bi valjalo i za naše krajeve

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... JEgkbq_b2Q
Siera
Profesionalni vozač

Postod djole » Sub Jan 14, 2012 3:19 pm

legendarna scena Pariz-Dakar 1988, Daf Turbotwin

http://www.youtube.com/watch?v=L2Xar-CD6MM&feature=related
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Berlingo » Sub Jan 14, 2012 3:23 pm

Ma naravno da bi dobro doslo, recimo za Gorski kotar ili Sloveniju oko Postojne. Ali gdje je zima? Nije bilo ni jeseni, cak mi se cini da je susa. Pa sta je ovo? Covjek mi neki dan pokaze kako je ubrao visibabe! A strojevi miruju i stoje.
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

Postod Siera » Sub Jan 14, 2012 3:51 pm

Duže će trajati ako ne rade
Siera
Profesionalni vozač

Postod mikivs » Sub Jan 14, 2012 11:31 pm

Korisnikov avatar
mikivs
Član

Pridružio se: Pon Sep 05, 2011 10:33 pm

Postod Siera » Ned Jan 15, 2012 9:56 am

Ovo je bilo negde u Turskoj pre 2 godine koliko se sećam mislim Istanbul
Poslednji put menjao Siera dana Ned Jan 15, 2012 2:24 pm, izmenjena samo jedanput
Siera
Profesionalni vozač

Postod najsporiji » Ned Jan 15, 2012 12:14 pm

Velemajstor je napisao:Nešo pozdravljam i ja tebe. Vidi ja sam napisao da su ljudi bukvalno ucenjeni da voze sa magnetom. Ako ne prihvate onda ne dobiju posao da rade kod gazde(konkretno Slovenija je u pitanju bila), i neki vozači moraju da pristanu jer gladna usta kući ne pitaju da li hoćeš ili nećeš da voziš tako.Ne branim ih ja,već ih je muka naterala na to. Ima ko i nije hteo da vozi sa magnetima, pa se vratio nazad u Srbiju. Ja sam sve lepo napisao i objasnio ali izgleda ljudi te postove samo ovlaš,letimično pogledaju i ne pročitaju kako treba ili ne shvate šta sam napisao. Ima mnogo toga što ne valja ali izgleda da niko neće da piše o takvim stvarima,tako da ni ja nemam više nameru da ovde na forumu vodim diskusije po bilo kom osnovu.

Mihajlo druze,sve si ti odlicno napisao i veruj mi da nikada ama bas nikada,nisam posumnjao u verodostojnost toga sto ti napises,jer sam se uverio da ti uvek znas sta pises i nisi neko ko ce tek tako reda radi,napisati nesto i okaciti to ovde.Zato sam i ja napisao svoje razmisljanje tj.izneo samo svoj stav na temu magneta jer je moje misljenje zaista tako.Takodje,mozes mi verovati da znam likove koji voze sa megnetom i da budem potpuno otvoren,pa to cesce rade i dvojica iz moje firme.U poslu sa kontejnerima,to je tako uobicajeno da kazem "normalno" kod vecine, da ja zaista takodje nemam nameru da se oko opravdanosti toga sa bilo kojim takvim kolegom raspravljam, ali sam uvek svima vrlo jasno rekao sta ja mislim o tome.Zlo i naopako je sto pojedini vlasnici nasih firmi iz tog posla,svesno teraju i prisiljavaju vozace na takav cin terajuci ih da prethodno potpisuju raznorazne izjave kojim stite vlasnika a prihvataju sve na vlastitu odgovornost.Naravno,ako je sve to tako,svako to radi na vlastitu odgovornost i kao sto ti druze moj rece,nemam ni volje ni namere da se sa bilo kime o tome previse raspravljam .Moj odgovor takvima je da uvek ima i drugih firmi ,cestitih firmi i vlasnika(malo ih je ali ih ima)kod kojih se bezbriznije moze raditi isti posao i skoro za iste pare.Inace,kod pomeranja kamiona po granicama i cekanja u koloni(narocito na Batrovcu),gotovo svi nasi to rade sa magnetom a onda, ni Beograd nije daleko a i "duza je pauza" ne razmisljajuci da napolju ima obucene policije koja zna svoj posao.Samo da dodam da Hrvati imaju vrlo ceste i vrlo stroge lkw kontrole ali pojedinci i dalje razmisljaju,nece valjda bas mene.Pozdrav Mihajlo.
najsporiji
Član

Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 11:27 am

Postod Siera » Ned Jan 15, 2012 12:20 pm

Duva vetar, izgleda da je bio poprilično jak

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/301494/Po ... u-Skotskoj
Siera
Profesionalni vozač

Postod Velemajstor » Ned Jan 15, 2012 2:21 pm

Ovaj kao da je Katamaran vozio. Ovaj bi bio dobar kao kapetan na belu lađu. Ovog odmah da prijave da se takmiči u Jedriličarskim trkama.
Velemajstor
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Kamioni