od danilo » Ned Jan 29, 2012 2:22 pm
A, u petak sam se vozio u novobeogradskom IK-202 sa GB 1229 na 3/82 u toku III smene. Isti je menjao redovan auto sa 3/82, auto sa GB 464, a vozio sam se kratko, od stajališta "Tošin Bunar", do Bežanijske Kose.
Ovako kao auto, što se karoserije tiče nekako se drži, čini mi se da je u skorije vreme imao neku intervenciju na šasiji (varenje), koliko - toliko je prav, prikolica ne zanosi nešto mnogo u vožnji, drži visinu karoserije. Oplata u solidnom stanju, drži se, nema mnogo korozije po istoj.
E, sad u vožnji je dosta loš, baš je trom, teško polazi iz mesta i posle ne vuče nešto posebno. Na usponu uz Ulicu Nikole Dobrovića je izvukao u III stepenu prenosa i to "na mišiće", a pritom je bio podosta prazan. Šalta se, koliko sam primetio, prilično lako, menjač ne krči, ne lupa. Kočenje dosta dobro, radi nožna komanda retardera.
Što se instrumenata na komandnoj tabli je sledeće stanje:
Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, a kazaljka obrtomera je konstantno na nuli. Sat radi, vreme je tačno.
Kazaljka pokazivača za nivo goriva u rezervoaru je stalno na nuli (neispravan). Voltažu akumulatora održava na oko 25 do 26 V. Pritisak motornog ulj na leru, drži na oko 1,5 do 2 bara, u vožnji ide do oko 5 bara. Temperatura na oko 75 do 80 stepeni C. Vazdušni pritisak za kočenje drži na oko 7 do 7,5 bara, i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu.
Ispravan panel kod vozača i svi validatori u putničkom salonu.
Grejanje jako slabo radi, ustvari nikako. Napred ona cirkulaciona pumpa nešto drnda, zuji, kao radi, ali se to jedva oseća, dok su putničkom salonu ne rade kaloriferi. Jako je slabo unutrašnje osvetljenje, nikakvo je dihtovanje svih vrata.
Mirko GSP