Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Postod becks89 » Uto Jan 31, 2012 7:18 pm

Personalizovane ili nepersolizovane ?
becks89

Sponzor

Postod Nikola_4217 » Uto Jan 31, 2012 9:28 pm

Pa ne znam,nebi isao da je zamenim,svet da se rusi..Sta misle oni da su..Koji BUS-PLUS?Konduktere vratiti,i dovidjenja...nema 'leba od ovoga ljudi moji...
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod kosmajac » Uto Jan 31, 2012 10:34 pm

Od sutra GSP moze sa ugasi svoj ziro-racun,posto vise nista ne ide preko njih.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod SGB » Sre Feb 01, 2012 12:37 am

He he, pa da sam dobio neispravnu karticu, ne bih je zamenio dok mi ne donesu novu kuci uz izvinjenje, tacno bih se doveka svercovao i skupljao kolekciju kazni, dok me ne posalju u zatvor ili oslobode kao Ginisovog rekordera. Da se razumemo, uvek sam redovno placao prevoz, ali sada sam revoltiran i ozbiljno razmisljam o promeni navike. Malo sam se posvetio razmatranju ovog "novog sistema naplate", ako ovo nije klasicna pljacka gradjana i ekstra profitiranje uz (zlo)upotrebu drzavne, odnosno gradske imovine i institucija, onda ne znam sta jeste. Apex se visestruko zaduzio za kredite, ako posrne, morace pravo na naplatu da proda nekom drugom, sto je privatizacija na mala vrata, netransparentna, i samim tim nelegitimna. A neko ce time zestoko skinuti kajmak, jer je privatizovao samo naplatu, a nece se cimati sa infrastrukturom i voznim parkom, tog dinosaurusa ce na ledjima da vuce Grad, odnosno svi mi.
:twisted: :twisted: :twisted:
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod profa_chb » Sre Feb 01, 2012 12:41 am

sad bi građani trebalo da traže naknadu za izgubljeno vreme, npr 2 meseca gratis :!:

a što se tiče revolta, samo peške i na -10 :twisted:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod SGB » Sre Feb 01, 2012 12:52 am

profa_chb je napisao:a što se tiče revolta, samo peške i na -10 :twisted:

Zasto bi to radio? Svako ko je do sada placao prevoz, samim tim je ulagao u gradskog prevoznika, zasto bi se odrekao necega samo zato sto je neko odlucio da uzme leba bez motike preko svojine svih nas? Nego ako se nesto desi sa karticom, lepo cu da se pravim lud, nisam je ja ostetio, i "niko ga nije terao da drmusa ogradu, prijavicemo slucaj i to je to".
SGB
Član

Postod avramovicsasa » Sre Feb 01, 2012 9:27 am

Јuče je bio šou između 17:00 i 18:00,na gr.br.1322 i 1323 su otkazali Validatori.
Svim trafikama na Medaku i Braće Jerković jedno 20 minuta bio je oboren sistem za Busplus dopune,ljudi su na - 7 čekali jer nisu imali izbora.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Milos » Sre Feb 01, 2012 12:00 pm

Klasicno maltretiranje naroda koji je ionako na ivici nervnog sloma.
Ako u Becu valjaju papirne karte i ako tamo i dalje postoje automati za ponistavanje karata, onako lepi kao sto su nasi nekada bili, samo plave boje, ne znam zasto Srbi izigravaju muddroserre i po milioniti put pronalaze toplu vodu.
Cista je laz sto se sevira po medijima da ce uvodjenjem elektronske naplate karata putnici profitirati, jer ce imati informaciju o tome kada stize vozilo i slicno. Ordinarna glupost. Opet primer Beca: papirne karte i na mnogim stajalistima tramvaja i autobusa informacija kada stize sledece vozilo. Na tramvajskim linijima i informacija da li stize niskopodni tramvaj. Na svakoj stanici metroa informacija za koliko stize sledeci voz. Ugradis GPS na svako vozilo i eto ti informacija, nikakva mudrost.
Stariji forumasi se secaju da je takav slican sistem funkcionisao na Avtomontazama na liniji 65. Bili su postavljeni crveni displeji, ako se ne varam na Zelenom vencu, kod Politike i cini mi se na Uscu (mada nisam siguran) koji su prikazivali za koliko minuta stize sledeci bus. Dakle nista novo, funkcionisalo je krajem osamdesetih na jednostavan nacin.

A perfidno podmetnuta prica o ukidanju druge zone je vrhunac zamesateljstva. Ne moze niko da me uslovi da kupovinom personalizovane karte dobijem voznju u drugoj zoni po ceni voznje u prvoj. To je neustavno i bas da vidim koji ce sud tu da presudi u korist GSP-a, to jest Bus plusa. Na Ustavnom sudu njihove tuzbe padaju u vodu! Ja sam revoltiran ovakvim idiotizmima i nadam se da ce Bus plus doziveti fijasko.
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod profa_chb » Sre Feb 01, 2012 12:16 pm

oni su sve uveli odjednom i onda lažu narod :evil:

NAPLATA KARATA i PRAĆENJE VOZILA ne zavise jedno od drugog :!:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Ikaca201 » Sre Feb 01, 2012 12:41 pm

Uplatio sam jutros na personalizovanoj kartici I zonu,i "validirao" sam je bez problema.
Pita me covek na trafici,da li hocu I ili II zonu da uplatim,sad mi nije jasno da li ce i kada ce da je ukinu :?:
Cas nesta pricaju da je nece bit,cas hoce.Ne vidim smisla tom zavitlavanju.
Srecom,radnije sam izvadio ovu personalizovanu kartu,tako da nisam cekao satima u redu,i smrzavao se. :)
Ikaca201

Postod SGB » Sre Feb 01, 2012 12:49 pm

Jedino sto me u celoj ovoj prici opasno nervira je validiranje personalizovanih kartica, jer je neefikasno i protivzakonito. Neefikasno jer mi nije jasno kako ce svi da validiraju karte na Zelenom Vencu, pri ulasku u 16icu oko pola 8 ujutru, kada bukvalno vise sa autobusa kao za vreme starih dobrih sankcija. Kao i skoro svako jutro, i jutros sam vozom skoknuo do posla, jer je blizu Pancevca i apsolutno mi odgovara, ali se kanim da sutra ujutru odem do Zelenjaka, pa na 16, da vidim taj haos tamo.
A protivzakonito je jer me neko tera da ostavljam trag, koga bre briga zasto sam sinoc usao u 45icu kod Studentskog grada?! Kontrola je jedno, proveravaju te na mestu gde su se zatekli i to je to, ali ta fora da non-stop ostavljam elektronski trag kretanja po gradu mi je zesce bolesna, asocira me na voajerisanje i imam ozbiljnu nameru da se obratim Ustavnom sudu (moram da vidim opcije, formu obracanja, itd) da da svoje misljenje o ovome.
A prica da je sve ovo potrebno zbog pracenja VOZILA... Ma smejem se od muke kad nekim ljudima objasnjavam da je GPS izmisljen pre pocetka novog nacina naplate karata u Beogradu. :roll: :roll: :roll:
Sto se tice zoniranja, zasto na slipu pise PRVA ZONA, ako dopunjavam mesecnu kartu, za koju zoniranje ne vazi? I da, za kraj, laz je da se karte validiraju samo dok je vozilo u stanici, validacija se vrsi non-stop, pa sto bi se odrekli sanse da ti daju mogucnost da ti skinu 60 dinara.
SGB
Član

Postod Ikaca201 » Sre Feb 01, 2012 12:51 pm

E da,u BG vozu ne rade validatori (bar jutros),tako da ti savetujem da putujes sa njim.
Slazem se sa tobom SGB.To sto im pada i sto ce im verovatno padati serveri ce biti problem za nadlezne. :roll:
Ikaca201

Postod profa_chb » Sre Feb 01, 2012 2:16 pm

da ne zaboravimo da je veolia imala praćenje vozila pre uvođenja busplus-a :!:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Stefan » Sre Feb 01, 2012 3:40 pm

vozih sa danas u gb.394,P02150,5835(P0158) a samo sam usao u gb.1229 u sva cetiri busa sam pokusao da validiram personalizovanu kartici ali validatori ni u jednom busu nisu radili a uplatio sam za I zonu
Korisnikov avatar
Stefan
Član

Pridružio se: Sub Apr 12, 2008 1:32 pm

Postod Daree » Sre Feb 01, 2012 3:51 pm

ni u GB159 i Mega busu P04172 takodje ista situacija
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije