od najsporiji » Sre Feb 08, 2012 10:54 am
Pa vidi ovako,mislim da nema parkinga u okolini na kome nisam makar prespavao i za nase uslove,ovaj desni na B.Potoku (Zojin)je puno bolji jer je asfaltiran ali nema puno mesta i 5 evrica je za 24 sata parkiranja.Levi ,onaj veci parking,nije betoniran i kada je lose vreme,u blatu,prasini ili snegu si do grla.Da,na manjem parkingu ima i restoran sa pristojnim toaletom koga za nase prilike,vrlo solidno odrzavaju.Medjutim,vec posle 20 sati uglavnom je sve prepuno i nema mesta na tom manjem parkingu.Sva druga slicna mesta sa druge strane grada su vrlo mala,za par vozila i to nisu uredjeni vec tzv.divlji parkinzi koje svi mi koristimo iz nuzde jer nemamo drugo,ili je kao na kvantasu papreno skup i traje samo 12 sati.Praking u luci Bgd.i pored nekog kao obezbedjenja i kamera ,postao je vrlo nebezbedan jer su kolegi Gomilanovicu iz Ko-mo transa(nije ni prvi ni poslednji),ukrali rez.gumu sa poluprikolice a covek je dosao oko 3,30 ,parkirao vozilo i zaspao.Naravno,niko nije kriv,lopov nepoznat a obezb.sa tim nema nikakve veze jer za taj deo nisu nadlezni.
Iskreno,kod nas se godinama sve radi na brzinu i u zavisnosti od trenutne potrebe a samo sa ciljem da se sto brze uzmi i zarade pare, bez nekog planiranja unapred o realnim potrebama grada.Zato me i ne cudi nista jer ako ne misle o postavljanju 20 tabli za usmerenje kroz Beograd,sigurno ce neko od tih gradskih punisica da razmislja o pravom prostoru za parkiranje kamiona oko grada.Oni samo razmisljaju kako da nas oteraju ili naplate neku kaznu ako nismo uredno parkirani,a za sve drugo ce kao i do sada ,za nas ovde vaziti parola: snadji se.