Logo

Autotrolej Rijeka

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Postod Berlingo » Uto Feb 21, 2012 1:04 pm

Potrudit cu se prijatelju, iako ono malo sta sam do sad vidio i nije mi tako lose kako se bas pise. A meni je sad 708 ipak najljepsi rijecki. Prevladava crvena boja koju volim. Reklama je predivna i tko god je to zamislio, jako je dobro zamislio. No ima jos jedan detalj. Na 3. prozoru iza vozacevog postoji slika zvoncara. I to ne bilo kojeg, to je zametski! Predivno!
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

Sponzor

Postod FiuMAN » Uto Feb 21, 2012 1:29 pm

Stvar je u tome šta ovdje može puno bolje uz nikakva ulaganja. Samo treba presložit neke stvari i pustit ljude da rade, a ne se iživljavat na njima
FiuMAN
Član

Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:50 am

Postod Berlingo » Sre Feb 22, 2012 1:43 am

Pustio ih ili ne ja vec 25 god. cekam bolju vezu s gradom. Na kraju sam i odustao i na karneval isao pjeske. Moja je zena u puno goroj situaciji. Grozno!
Berlingo
Član

Postod crobus » Pet Feb 24, 2012 12:48 am

FiuMAN je napisao:Stvar je u tome ąta ovdje moľe puno bolje uz nikakva ulaganja. Samo treba presloľit neke stvari i pustit ljude da rade, a ne se iľivljavat na njima

U Autotroleju i Rijeci je med i mlijeko kako je u nekim drugim gradovima.
Al to je kad ljudi nikada nisu zadovoljni...
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod Berlingo » Sub Feb 25, 2012 2:02 am

U neke stvari se bolje ne petljati. Treba jednostavno to preskociti i ne se spustati na taj nivo. Naucio je mene moj bivsi forum svasta.
Od mene opet iz kamiona 692. Desno je u daljini 719.
Image
Berlingo
Član

Postod Berlingo » Pon Feb 27, 2012 1:29 am

720 i 704
Image
Berlingo
Član

Postod Berlingo » Pon Mar 05, 2012 1:15 am

497 i 715
Image

672
Image

109 (pozdrav vozacu :twisted:)
Image

655 (uz vidno povecanje standarda, na nekakvu izmisljenu dvojku su drugu nedjelju za redom stavili autobuse s klimom, bas vam hvala, kad dodje ljeto vozaci je nece smjeti paliti radi stednje)
Image
Berlingo
Član

Postod Velemajstor » Pon Mar 05, 2012 3:48 pm

Berlingo je napisao:109 (pozdrav vozacu :twisted:)

Šta ti je vozač skrivio?Što si taki zločest? :shock:
Ajde,Berlingo,možeš ti i bolje od toga.Ne sumnjam ja u tebe.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod Berlingo » Uto Mar 06, 2012 12:05 am

Ma joj kolega, ja nikad nisam lanuo protiv vozaca. Malo sam se zezao. Oni su svi moji kolege. E sad, ovaj se malo zagledao jer me skuzio. I kad je skrenuo se okretao glavom. A ja prasnuo u smjeh. Znaju oni i Donu, vidim ja kako rade pauzu na okretistu. Namjesta se autobus na cudno mijesto. Ali nista ti mene to dira. I onako se spremam mjenjati posao. I jos uvijek i zauvijek sam uvjeren da je bolje voziti za Irak nego u Autotroleju.
Berlingo
Član

Postod FiuMAN » Uto Mar 06, 2012 10:34 am

Da, vjerovatno im je najvaznija stvar kako ce ostavit autobus zbog tebe i dzukca
FiuMAN
Član

Postod Velemajstor » Uto Mar 06, 2012 3:25 pm

Berlingo je napisao:I onako se spremam mjenjati posao. I jos uvijek i zauvijek sam uvjeren da je bolje voziti za Irak nego u Autotroleju.

Svugde je bolje voziti nego u gradskom saobraćaju(bila to Rijeka ili Novi Sad).Pošto boljeg nema(trenutno),onda moraš voziti tu,gde se može.
Znaš kako kažu ne može i jare i pare.Ako hoćeš jare(da si svaki dan kući),onda voziš u gradskom saobraćajnom preduzeću.Ako hoćeš pare(kojih sve manje ima u drumskom prevozu),onda nađeš nešto da voziš preko i daleko,i normalno nikad nisi kući.
Kako god okreneš radiš to jer voliš,pa makar i ne zaradio ništa,ali bar uživaš u poslu koji radiš(i toga je sve manje,uživanja).
Sve u svemu slažem se sa tobom,pa ko preživi neka priča kako je bilo.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod Berlingo » Uto Mar 06, 2012 11:58 pm

FiuMAN je napisao:Da, vjerovatno im je najvaznija stvar kako ce ostavit autobus zbog tebe i dzukca

TAKO GLUPE KOMENTARE ODAVNO NE KOMENTIRAM. A Dona nije djukac, ona je kuja. Imas org. imas jednog jedinog i neponovljivog Sholeta pa izvoli tamo pisati. On je najbolji moderator na svijetu, a ako on tamo spominje moj nick, ja isto mogu ovdje. Neka napravi ono sta je kolegi, ali kad bude ovo citao neka se sjeti da je moja zena sad odvjetnica!
UVIJEK PONOSAN STA NE RADIM U TOM TRULEZU KOJE JE SRAMOTA OVOG GRADA!
Berlingo
Član

Postod milos265 » Sre Mar 07, 2012 1:30 am

Gradski prevoz je posao na ceni samo zato sto je kriza velika i nema dovoljno pravog i normalnog posla! Inace, u bilo kom gradu, taj posao je u vecini slucajeva smrt za zivce i zdravlje uopste. A ako je Dona najveci problem u gradskom prevozu Rijeke, blago vama! :mrgreen: Ja sam na njenoj strani!
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod FiuMAN » Sre Mar 07, 2012 12:38 pm

Ma sta se ljutis odma covjece

Berlingo je napisao:vidim ja kako rade pauzu na okretistu. Namjesta se autobus na cudno mijesto.

ako sam ja pogrijesio, onda sori, al ajde mi onda pojasni sta bi onda ovo trebalo znacit ?
FiuMAN
Član

Postod Berlingo » Sre Mar 07, 2012 11:31 pm

Velemajstor je napisao:
Berlingo je napisao:I onako se spremam mjenjati posao. I jos uvijek i zauvijek sam uvjeren da je bolje voziti za Irak nego u Autotroleju.

Svugde je bolje voziti nego u gradskom saobraćaju(bila to Rijeka ili Novi Sad).Pošto boljeg nema(trenutno),onda moraš voziti tu,gde se može.
Znaš kako kažu ne može i jare i pare.Ako hoćeš jare(da si svaki dan kući),onda voziš u gradskom saobraćajnom preduzeću.Ako hoćeš pare(kojih sve manje ima u drumskom prevozu),onda nađeš nešto da voziš preko i daleko,i normalno nikad nisi kući.
Kako god okreneš radiš to jer voliš,pa makar i ne zaradio ništa,ali bar uživaš u poslu koji radiš(i toga je sve manje,uživanja).
Sve u svemu slažem se sa tobom,pa ko preživi neka priča kako je bilo.

Cuj, ja svoj posao obozavam. Ja u biti jedva cekam da odem na spediciju. Tesko je to objasniti. Zavolis to jednom u zivotu i onda povratka nema. S druge strane nikom mladom nebi savjetovao da ide na to. Davno sam procitao u Rijeci jedan grafit.
"Vozim da zivim, zivim da vozim"!

Valjda smo i mi vozaci ljudi, bar se nadam.
Berlingo
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u regionu