Milos je napisao:Znas kako Stefane, ja sam samo hteo da ti docaram sta su Polo i Korsa za onu srpsku kantu, posto ti rece da ih ta kanta ladno moze pojesti za dorucak. Uporedjivao sam kragujevacku kantu sa Polom i Korsom ne zato sto ih volim, nego zato sto si ih ti pomenuo.
Sto se tice Opela, nikada ga ne bih kupio. Sto se tice VW, nemam nameru da predjem na njihove proizvode, ali cenim tu marku.
E sad, sto se tice Italijana. Ubedljivo najgore sto postoji na trzistu. Kupuje ih onaj ko mora, tj. ko nema para za kvalitetan automobil, a hteo bi da vozi kvazi normalan automobil, odnosno nesto sto se ne zove Zastava. Svi taksisti po Beogradu pokupovali Fiat Stilo zato sto je najjeftiniji sa Euro 3 standardom. Vec su poceli da se rastresaju (dva prijatelja ih voze na taksiju). Imam jos jednog drugara na taksiju koji tera pasata, presao sa njim 70.000 km ne ulozivsi jednog dinara i nista mu nije. O zavrsnoj obradi kod Fiata da ne govorim, materijali koji se koriste za enterijer su blago receno uzasni.
Svako ima svoj ukus i ne zelim da potcenim nicije misljenje. Ipak, proglasiti Alfu 147 kraljem autoputeva u nizoj klasi![]()
![]()
. Kada odrastes i steknes vozacko iskustvo, neke stvari ce ti postati jasnije. Izgled automobila mu ne odredjuje kvalitet. Mozes da budes fasciniran Alfama i ostalim zabarima koliko god hoces, to ti niko ne moze zabraniti. Realnost je ipak mnogo drugacija, a u njoj su Nemci daleeeeeeko ispred Italijana. Dzaba Alfi 159 dizajn kada ne moze da prismrdi BMW-u 3, Audiju A4, Mercedesu C klase.
Sto se tice Fandja, zaboravio si da napomenes da je uzeo i jednu titulu sa Mercedesom, 1955. Nakon te sezone Mercedes se povukao iz F1.
Jao majstore...Pa moj cale vozi FIAT-a Stila,pre njega je imao Nemacko ***CENZURISANO***,Kadetta,kome su Nemacki genijalci stavili 1.3 motor u limuzinu tesku 1400 kg praznu!?!
Pa ni kamion nismo mogli da obidjemo,a sto se tice motora,blagi uzas.Takodje i rubovi(koji trule za nepunih godinu dana,iako su zasticeni,dok kod italijana nemas nigde da nadjes koroziju,sem ako je tu udaren,odnosno izgreban).Unutrasnjost manje vise,s tim sto mu je Nemac takodje bio stavio siber,ali ga je uzasno lose odradio,pa je i kod njega izbila korozija,jer je sakupljao vodu.Znaci,Nemacki auto,imao sam prilike da se vozim s njime,i nikad,ama bas nikad vise.
Audiji A4 koje takodje hvalis,2001,2002 godiste tolike su kante,ne mogu ti opisati.Pre neki dan,jedan nas je ugusio.Crn dim,ne plavicast.Vazno je da je on A4...
FIAT-a vozimo vec 1/5 godinu,i nemam reci.Prava masina.Na putu do mora smo odrali i Skodu Superb koja je takodje plod nemackih mastovitih dizajnera,zatim to Golf-a kamenjara 5-cu,koji je uzaludno jurio po Zlatiborskim brdima,da bi nas nekako tek uvideo ispred njega...Ma niko,ama bas niko nije uspeo da nas obidje,a automobila je bilo svakakvih(pa cak i Aston Martin DB9).
Kada smo kupovali Stila,u prodavnici V6,kod starog sajmista,covek koji je bio glavni tamo,rekao je da su Nemci samo na ceni,dok nista,ama bas nista vise ne mogu da nude od Italijana.Astra,i to ona novija,ne Classic,2005. godiste polovna je kostala cak 15.000 eura!Pa ne bi dao za tu kantu ni 6.000 a kamoli 15.000 ej.Nije ni cudo sto nije ni uspeo da ih proda sledecih godinu dana.
E,a sto se tice Alfe 159,ne bi je kupio Andrej Kulundzic,da ne valja...Auto kome ne mozes prici sa Golfom,to sa sigurnosu mogu da tvrdim.
A Mercedes da je valjao te 1955 godine,ne bi se povukao iz F1.