Logo

Automobili - generalna diskusija

Slike i rasprave o automobilima.

Postod Stefan Bgd » Sre Sep 03, 2008 11:03 am

Milos je napisao:Znas kako Stefane, ja sam samo hteo da ti docaram sta su Polo i Korsa za onu srpsku kantu, posto ti rece da ih ta kanta ladno moze pojesti za dorucak. Uporedjivao sam kragujevacku kantu sa Polom i Korsom ne zato sto ih volim, nego zato sto si ih ti pomenuo.
Sto se tice Opela, nikada ga ne bih kupio. Sto se tice VW, nemam nameru da predjem na njihove proizvode, ali cenim tu marku.
E sad, sto se tice Italijana. Ubedljivo najgore sto postoji na trzistu. Kupuje ih onaj ko mora, tj. ko nema para za kvalitetan automobil, a hteo bi da vozi kvazi normalan automobil, odnosno nesto sto se ne zove Zastava. Svi taksisti po Beogradu pokupovali Fiat Stilo zato sto je najjeftiniji sa Euro 3 standardom. Vec su poceli da se rastresaju (dva prijatelja ih voze na taksiju). Imam jos jednog drugara na taksiju koji tera pasata, presao sa njim 70.000 km ne ulozivsi jednog dinara i nista mu nije. O zavrsnoj obradi kod Fiata da ne govorim, materijali koji se koriste za enterijer su blago receno uzasni.
Svako ima svoj ukus i ne zelim da potcenim nicije misljenje. Ipak, proglasiti Alfu 147 kraljem autoputeva u nizoj klasi :roll: :shock: :?: . Kada odrastes i steknes vozacko iskustvo, neke stvari ce ti postati jasnije. Izgled automobila mu ne odredjuje kvalitet. Mozes da budes fasciniran Alfama i ostalim zabarima koliko god hoces, to ti niko ne moze zabraniti. Realnost je ipak mnogo drugacija, a u njoj su Nemci daleeeeeeko ispred Italijana. Dzaba Alfi 159 dizajn kada ne moze da prismrdi BMW-u 3, Audiju A4, Mercedesu C klase.
Sto se tice Fandja, zaboravio si da napomenes da je uzeo i jednu titulu sa Mercedesom, 1955. Nakon te sezone Mercedes se povukao iz F1.

Jao majstore...Pa moj cale vozi FIAT-a Stila,pre njega je imao Nemacko ***CENZURISANO***,Kadetta,kome su Nemacki genijalci stavili 1.3 motor u limuzinu tesku 1400 kg praznu!?! :? :oops:
Pa ni kamion nismo mogli da obidjemo,a sto se tice motora,blagi uzas.Takodje i rubovi(koji trule za nepunih godinu dana,iako su zasticeni,dok kod italijana nemas nigde da nadjes koroziju,sem ako je tu udaren,odnosno izgreban).Unutrasnjost manje vise,s tim sto mu je Nemac takodje bio stavio siber,ali ga je uzasno lose odradio,pa je i kod njega izbila korozija,jer je sakupljao vodu.Znaci,Nemacki auto,imao sam prilike da se vozim s njime,i nikad,ama bas nikad vise.
Audiji A4 koje takodje hvalis,2001,2002 godiste tolike su kante,ne mogu ti opisati.Pre neki dan,jedan nas je ugusio.Crn dim,ne plavicast.Vazno je da je on A4...
FIAT-a vozimo vec 1/5 godinu,i nemam reci.Prava masina.Na putu do mora smo odrali i Skodu Superb koja je takodje plod nemackih mastovitih dizajnera,zatim to Golf-a kamenjara 5-cu,koji je uzaludno jurio po Zlatiborskim brdima,da bi nas nekako tek uvideo ispred njega...Ma niko,ama bas niko nije uspeo da nas obidje,a automobila je bilo svakakvih(pa cak i Aston Martin DB9).
Kada smo kupovali Stila,u prodavnici V6,kod starog sajmista,covek koji je bio glavni tamo,rekao je da su Nemci samo na ceni,dok nista,ama bas nista vise ne mogu da nude od Italijana.Astra,i to ona novija,ne Classic,2005. godiste polovna je kostala cak 15.000 eura!Pa ne bi dao za tu kantu ni 6.000 a kamoli 15.000 ej.Nije ni cudo sto nije ni uspeo da ih proda sledecih godinu dana.
E,a sto se tice Alfe 159,ne bi je kupio Andrej Kulundzic,da ne valja...Auto kome ne mozes prici sa Golfom,to sa sigurnosu mogu da tvrdim.
A Mercedes da je valjao te 1955 godine,ne bi se povukao iz F1.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Sre Sep 03, 2008 11:11 am

s215hdh je napisao:Slazem se uglavno manje vise sa gore recenim. Italijane nikako ne volim, stvarno su mi bez veze. Jako mi je sumnjivo sto je taj Stilo tako jevtin, ali bas jako. Mislim ocigledno gadno smrdi u vezi sa njim. Ja sam do pretprosle godine vozio lagunu, 1.9 dTI, i bio sam prezadovoljan sa njom. Stvarno odlican auto. Licno volim Francuze i Nemce, sem VW koji je poceo da bude jako skup za odrzavanja od Golfa 3 a da jako fuserski radi, sem toga tvrd je kao da sam klupu iz parka stavio na tockove i poterao na put.

Pojmovi automobila, neka kaze ko sta hoce su SAAB, VOLVO, MERCEDES, PORSCHE, BMW, HONDA i TOYOTA... mozda i MAZDA, ali ovo sto sam prvobitno rekao, i od toga su cak VOLVO, SAAB i HONDA na prvim mestima. A jedan sam lep podatak saznao od mog sefa koji obozava Prosche, i voyi novu Carreru, da se 70% proizvedenih Porschea i danas vozi, a ima dosta koji su u voznom stanju ali nisu registrovani...

E a kad smo vec kod ekspresnih i luksuznih automobila,ko bese ima onaj cuveni znak sa crnim konjicem... 8)
Ferari bato i Lamborgini,Gallardo i Enco,ostatak da ne pominjem su vrh automobilske industrije.Na svim testovima sa Americkom korvetom,takodje americkim Dodz Vajperom,a i Fordom GT,dok sa nemacke strane,u pozadini ostaje Porshe,koji je zauzeo 4 od 6 mesta,dok su Ferari i Lamborgini bili na prvih 2.
Ako cemo pravo,to su Italijani,a nemci,imaju samo tu kareru i Mecku AMG-a s kojima i o kojima mozes nesto da pricas,ostatak ostavi.Ostalo su mrvice.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Milos » Sre Sep 03, 2008 12:10 pm

Kadet 1,3 sa masom praznog vozila od 1.400 kg. Sada si me tako slatko nasmejao. Tezak je od 840 do 1.010 kg u zavisnosti od motora, sto ce reci da je Kadet sa drugim po redu najslabijim motorom od 1,3l tezak oko 850 kg. Imas i Kadeta sa motorom 2,0. Ide kao blesav.
Ti si se uhvatio Kadeta, ja sam i napisao da Opela u zivotu ne bih pogledao. Ocigledno nisi okusio sve sto nemacka auto industrija ima u ponudi.

Da su svi oni vozili ludacki (Superb, Golf, DB9) mogli su bez problema da vas obidju. Nemoj misliti da je Stilo toliko jak. Znam da ima jak obrtni momenat i da lepi za sediste (iskusio sam to), ali je topovska hrana za ostale.

Ako nisi znao, Lamborghini Gallardo je u stvari cistokrvni Audi. Da ih Nemci nisu preuzeli 1998., odavno bi propali. Motori Audijevi, tehnika Audijeva, karoserija nemacka (pravi se u Tisen-Krupu, lakira u Audijevoj fabrici u Nekarsulmu). Dakle ni I od Italijana kod Lamborginija, vec Audi-VW.

Ako je Andrej Kulundzic kao vlasnik tog modela parametar za dobar automobil, onda je Mica Trofrtaljka parametar za dobru ribu. Alfa 159 se ne moze porediti sa Gofom, jer Alfa 159 spada u srednju klasu, a Golf u kompaktnu klasu. 159 mozes porediti sa Mercedesom C-klase, BMW serije 3, Audijem A4, VW Pasatom, Opel Vektrom. Ono na sta ja ciljam je da ta Alfa ne moze da primirise Mercedesu, BMW-u, Audiju, pa cak ni VW Pasatu. Sa Mondeom i Vektrom se ravnopravno nosi. Dakle Golf i 159 ne idu u isti kos.

A sto se tice nemackih trkackih mrvica: neka naprave zabari dizel motor i neka pobedjuju sa njim sve benzince na Le Manu. Da, da Audi R10 TDI, tri godine za redom pobednik Le Mana sa V12 TDI agregatom.

Image
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod Stefan Bgd » Sre Sep 03, 2008 12:26 pm

Vidi ovaj v12 sa 860 ks...Isuvisno je da pricamo o njemu.
Image
Image
Image
Slavu treba dostici u F1,kakav Le man.
A italijani su dizajnirali Nemacke automobile jos pocetkom 90-ih godina. 8)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Stefan Bgd » Sre Sep 03, 2008 10:16 pm

Jovan je napisao:
Stefan Bgd je napisao: Kada smo kupovali Stila,u prodavnici V6,kod starog sajmista,covek koji je bio glavni tamo,rekao je da su Nemci samo na ceni,dok nista,ama bas nista vise ne mogu da nude od Italijana.Astra,i to ona novija,ne Classic,2005. godiste polovna je kostala cak 15.000 eura!Pa ne bi dao za tu kantu ni 6.000 a kamoli 15.000 ej.Nije ni cudo sto nije ni uspeo da ih proda sledecih godinu dana.

Covjek ti je uvalio auto koji niko nije htio da uzme radi potrosnje, odrzavanja a ti mislis da ga je hvalio zato sto je dobar :lol:
Pa njemu je samo vazno da proda, a ovo sto teze ide vise hvali sto je logicno

E nece biti tako,jer moj FIAT,za razliku od Astri je imao i servisnu knjizicu,tako da se zna i koliko je presao i gde je vozen(inace vozen i uvezen iz Milana).Do sada je presao 98.000 km,odnosno kod nas za godinu i po dana oko 17.000.I odlicno sluzi,uz redovan servis,nema ama bas nikakvih problema. 8)
A mali Punto je auto bombona,jos ako je JTD 1.9,idi...Ma stvarno da se vozis i uzivas.
Zavrsna obrada kod Punta jeste malo losija,ali opet ne tako uzasno losa,dok kod Stila nema apsolutno nikakve nane.Mozes da radis sta hoces,tablu nikad neces cuti da "zvoca",ma utegnuto,pa nema vise gde.takodje i sam kvalitet plastike je jako dobar(posebno instrument table),ostalo takodje u odlicnom stanju.
E sad,cena je Stilu pala ne zato sto je bio promasaj,bas naprotiv,vec zato sto je to bio auto predvidjen za izvoz,za strana trzista.Mozete ih naci u Brazilu,Argentini...Ma nema gde ga nema.Zato im je cena pala,da bi osvojili trziste(a slobodno mogu da tvrdim da se kod njega za te pare dobija auto sasvim dobrog kvaliteta i opreme za danasnju porodicu i danasnje uslove).
Eto,zbog toga vise volim Italijane od Nemaca,iako sam ljubitelj svih automobila,uopsteno.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Jovan » Čet Sep 04, 2008 8:43 am

Stefan Bgd je napisao:
Jovan je napisao:
Stefan Bgd je napisao: Kada smo kupovali Stila,u prodavnici V6,kod starog sajmista,covek koji je bio glavni tamo,rekao je da su Nemci samo na ceni,dok nista,ama bas nista vise ne mogu da nude od Italijana.Astra,i to ona novija,ne Classic,2005. godiste polovna je kostala cak 15.000 eura!Pa ne bi dao za tu kantu ni 6.000 a kamoli 15.000 ej.Nije ni cudo sto nije ni uspeo da ih proda sledecih godinu dana.

Covjek ti je uvalio auto koji niko nije htio da uzme radi potrosnje, odrzavanja a ti mislis da ga je hvalio zato sto je dobar :lol:
Pa njemu je samo vazno da proda, a ovo sto teze ide vise hvali sto je logicno

E nece biti tako,jer moj FIAT,za razliku od Astri je imao i servisnu knjizicu,tako da se zna i koliko je presao i gde je vozen(inace vozen i uvezen iz Milana).Do sada je presao 98.000 km,odnosno kod nas za godinu i po dana oko 17.000.I odlicno sluzi,uz redovan servis,nema ama bas nikakvih problema. 8)
A mali Punto je auto bombona,jos ako je JTD 1.9,idi...Ma stvarno da se vozis i uzivas.
Zavrsna obrada kod Punta jeste malo losija,ali opet ne tako uzasno losa,dok kod Stila nema apsolutno nikakve nane.Mozes da radis sta hoces,tablu nikad neces cuti da "zvoca",ma utegnuto,pa nema vise gde.takodje i sam kvalitet plastike je jako dobar(posebno instrument table),ostalo takodje u odlicnom stanju.
E sad,cena je Stilu pala ne zato sto je bio promasaj,bas naprotiv,vec zato sto je to bio auto predvidjen za izvoz,za strana trzista.Mozete ih naci u Brazilu,Argentini...Ma nema gde ga nema.Zato im je cena pala,da bi osvojili trziste(a slobodno mogu da tvrdim da se kod njega za te pare dobija auto sasvim dobrog kvaliteta i opreme za danasnju porodicu i danasnje uslove).
Eto,zbog toga vise volim Italijane od Nemaca,iako sam ljubitelj svih automobila,uopsteno.

Sat nije vracan upravo zbog toga sto ta auta koja trose ne voze se puno. Nije bilo pitanje zasto je jeftin kao nov, vec zasto pojeftini kao polovan ako je kvalitetan :?: Ja ne kazem da je tvoj Stilo los, ali porediti ga sa Mercedesom, BMW, Audijem, pa i VW je cista glupost :?
Imam i ja Opel Vectru B i za 30ak hiljada km nema skoro nikakvih kvarova, osim auspuha kojeg sam morao zamjeniti, uvezena je iz Svajcarske. Ima i dosta opreme, klima, 4 airbaga, centralno, e. prozori i ret,... ali se ne moze ni po cemu porediti sa Mercedesom
Ali je zato odrzavanje 3 puta jeftinije :wink:
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Mickey » Čet Sep 04, 2008 10:09 pm

sta kazete na ovaj logan?
Image
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Stefan Bgd » Čet Sep 04, 2008 10:21 pm

Ma moze Dacija da ima licenu od Renoa,ali kada nema ni ABS u osnovnoj opremi,i 2 vazdusna jastuka,nije to pravi auto.Znas koliko tanak lim ima,pa naslonis se na auto i ostane udubljenje...Kada pada grad,neka mu je bog u pomoci,inace...A i tockovi su isuvise uski za tako veliki auto,pa je nestabilan...Ides autoputem,dune jaci vetar i ljulja Daciju.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Kassbohrer » Pet Sep 05, 2008 2:05 am

Ma nije niko mislio bukvalno da će vjetar da prevrne Daciu, ali objektivno je Logan preveliki auto za platformu Klia druge generacije na kojoj je nastao, ima previše siromašnu serijsku opremu, a i spisak dodatne opreme je podobro ograničen. Ali eto ko hoće pošto-poto novo auto može da prođe.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod volvos » Pet Sep 05, 2008 10:43 am

Ljudi da budemo realni u vezi Logana i jos tih auta iz te klase o kome se ovde opisuje,ako su zastavina vozila mogla da se proizvode 40 godina i da se kupuje i voze kod nas zasto ne bi Logan i po koji jos model a za skoro iste pare
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod djole » Pet Sep 05, 2008 10:59 am

Ne fali tim autima nista,ja da imam veliku porodicu uzeo bih verovatno logana,jeste ruzan,ali je barem funkcionalan,u onaj gepek stane i bojler :D Za nase puteve i uslove je Logan,Z10,Kia Rio...Logan i Thalia su isti auto,samo sto je Thalia lepsa i skuplja 2000e.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Kassbohrer » Pet Sep 05, 2008 11:11 am

Pa to jeste, Logan je za Floridu čudo tehnologije, mada se na nije baš slavno proveo na ADAC-ovom testiranju gdje se prevrnuo na sjevernom jelenu pri brzini 65 km/h. Zasad se dobo prodaje, ali ako se u Kragujevcu bude montirala Fiat Linea, mislim da će Logan da izgubi dosta tržišta. Linea nije mnogo skuplja od bolje opremljenih verzija Logana, koristi moderniju platformu Grande Punta i ima neuporedivo ljepši dizajn. Kad se oduzme carina mislim da će cijena biti konkurentna Loganu. Jedina mana je što zasad nema dizel u ponudi.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Stefan Bgd » Pet Sep 05, 2008 11:14 am

E da jedino to je mali minus,mada mislim da ce u paletu motora ubaciti bar jedan dizelas JTD.
Inace,Linea je stvarno kvalitetnije odradjena,na Beokar sou 08 sam ulazio u nju,i mogu vam reci,stvarno dosta dobar auto. 8)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Nikola_Bgd » Sub Sep 20, 2008 11:27 am

Evo Aston Martina-V12:
Image
Image
Image
Unutrasnjost:
Image
Image
Motor je stvarno vrh...:
Image
Ako treba crtez (autobusa,kamiona,aviona,i drugih prevoznih sredstava)javite se...
Image
Korisnikov avatar
Nikola_Bgd
Član

Pridružio se: Pet Avg 29, 2008 9:25 pm

Postod sanos_a » Sub Sep 20, 2008 11:39 am

Stefan Bgd je napisao:Ma moze Dacija da ima licenu od Renoa,ali kada nema ni ABS u osnovnoj opremi,i 2 vazdusna jastuka,nije to pravi auto.Znas koliko tanak lim ima,pa naslonis se na auto i ostane udubljenje...Kada pada grad,neka mu je bog u pomoci,inace...A i tockovi su isuvise uski za tako veliki auto,pa je nestabilan...Ides autoputem,dune jaci vetar i ljulja Daciju.

vo makedonija dacia vo osnovnata verzija ima abs i 2 vozdusni pernicinja
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili