Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Postod MILE » Ned Mar 11, 2012 3:47 pm

SGB je napisao:Zna li se nešto oko toga da li će slati info o procenjenom vremenu dolaska, ili ostaje na broju stanica?
Ostaje broj stanica.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Pon Mar 12, 2012 1:21 pm

Bilo bi beskorisno da uvedu informaciju o vremenu dolaska autobusa jer pre svega ne postoji prolazno vreme,slaba prohodnost žutih traka,nepropisno parkirana vozila duž trasa itd.bolje je da dobijamo informaciju o broju stanica.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Momcilo (putnik) » Pon Mar 12, 2012 1:30 pm

Sinoć čekam autobus na stanici SO Novi Beograd u smeru ka gradu, a na displeju piše koliko stanica su udaljeni autobusi na linijama 23, 37, 51, 52, 53. :lol: :lol: :lol:
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Postod Miki » Pon Mar 12, 2012 3:31 pm

Ja mislim da ako piše 1,5 da to znači da je autobus udaljen jednu i po stanicu i tako dalje. Jer kada sam ja iz svog lifta u zgradi ukucao za stajalište 17-ice kod novog Merkatora pisalo je 0,1. Krenuo sam da trčim i kad sam stigao na stanicu on je kretao sa semafora pre stanice. :)
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod Ikaca201 » Pon Mar 12, 2012 7:34 pm

Sad salje jos nepreciznije podatke nego ranije.Danas sam dva puta dobio isti podatak (0,1),a autobusa nigde. :D
Ikaca201

Postod danilo » Pon Mar 12, 2012 7:43 pm

Miki je napisao:Ja mislim da ako piše 1,5 da to znači da je autobus udaljen jednu i po stanicu i tako dalje. Jer kada sam ja iz svog lifta u zgradi ukucao za stajalište 17-ice kod novog Merkatora pisalo je 0,1. Krenuo sam da trčim i kad sam stigao na stanicu on je kretao sa semafora pre stanice. :)

Ne, prvi broj označava koliko je stajališta udaljeno prvo vozilo, a drugi broj označava koliko je udaljeno sledeće vozila sa te iste linije :!: :wink: :)

Danas u autu sa GB 464, sa 3/82, u Norveškoj ulici, u smeru ka terminusu Novi Beograd /Blok 44/, kada je pošao sa stajališta "Bežanijsko groblje", odjednom proradi najava stajališta koja do tada nije funkcionisala i kaže "Starine Novaka"... :lol: :roll: :shock: :?
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod ljubalasta » Pon Mar 12, 2012 8:36 pm

evo ja da se pohvalim,od kako je poceo bus plus i ja sam prvi put u yivotu postao svercer.
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Postod oskar2215 » Pon Mar 12, 2012 9:34 pm

Primetio sam u vise vozila danas da je slika na validatorima rotirana naopacke. :?
ImageImage
Korisnikov avatar
oskar2215
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:14 am

Postod avramovicsasa » Pon Mar 12, 2012 9:40 pm

Nije mi jasno tu ništa,ukoliko je na liniji 18 nedeljom interval 15 minuta,
kako je moguće da dobiješ informaciju o dolasku vozila na tvoje stajalište 2,3.
To znači da idu jedan za drugim što je nedeljom nemoguće osim naravno kada vozila kasne ili se neko uključio na trasu iz garaže.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod freedom » Uto Mar 13, 2012 12:38 am

Jedna zanimljiva situacija mi se desila pre neki dan, tacnije u subotu u 16-tici.. Bila manja guzva i bus je stajao u tunelu jedno 4,5 minuta, mada mozda i vise, a sa busplus automata, se samo nizalo, Dom Omladine, Dzordza Vasingtona, Cvijiceva, Brace Stamenkovic, Pancevacki most i cuo se jos jedan naziv, ne znam tacno, i onda ponovo Dom Omladine, kada je stao na stanicu..e sad nakon te situacije stvarno mi nije jasno kako sistem tacno funkcionise..
freedom
Član

Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 5:07 am

Postod SGB » Uto Mar 13, 2012 1:09 am

avramovicsasa je napisao:Nije mi jasno tu ništa,ukoliko je na liniji 18 nedeljom interval 15 minuta,
kako je moguće da dobiješ informaciju o dolasku vozila na tvoje stajalište 2,3.
To znači da idu jedan za drugim što je nedeljom nemoguće osim naravno kada vozila kasne ili se neko uključio na trasu iz garaže.

Mozda je neko isao u garazu/iz garaze, a sistem ga video na liniji, ispravi me ako gresim, da li to ima veze sa onom karticom koju vozaci koriste? Malopre (oko 23h) mi se desilo da cekam 17 i da mi pokazuje dve 17ice na udaljenosti od jedne stanice. Ubrzo potom, jedna je projurila za garazu, a druga stigla i primila putnike. Zar nije fora da vozaci izvade karticu kad nisu na liniji i tako se "odjave", ili?
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Marko » Uto Mar 13, 2012 1:16 am

Vec su poceli da pišu kazne
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod avramovicsasa » Uto Mar 13, 2012 1:52 am

Jedino ako nije to,jer ga sistem registruje da se za garažu kreće trasom a nije poznato u kom je svojstvu (Linija ili Garaža)

Vozači vade karticu samo kada se isključe u Depou,dok idu za garažu kartica mora da bude u Aparatu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Uto Mar 13, 2012 10:57 pm

Danas je DJP intervenisala u vezi trole gr.br.2020 sa linije 40 koja im je nestala sa Ekrana za praćenje zbog kvara na Kontrolnom panelu,poslata je Ekipa koja je skoro celu turu popravljala i locirala mesto kvara da bi ga popravili kako bi se trola ponovo uključila u saobraćaj.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod danilo » Sre Mar 14, 2012 2:35 pm

Danas po prvi put od kada je počeo da funkcioniše BusPlus sistem uđe mi kontrola u auto sa GB 218 sa 7/33 u Ulici Vojvode Stepe. Dam kartu, kontrolor je otkuca na njeogom aparatu vrati mi je i sve ok. Ja se nisam bio validirao ni mislio sam da će kontrolor to videti na njeogom aparatu i da će me opomenuti, međutim ništa, nastavi on dalje s kontrolom karata i ostalih putnika.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije