arandjelovic je napisao:Meni nije jasno kako neko moze da kritikuje rad Nis ekspresa sto se tice autobusa umesto da mu bude drago sto postoji takva firma u nasoj zemlji koja se trudi da bude sto bolja. Naravno da NIJE bolje da se kopiraju oblici i stilovi kao sto to rade Kinezi pa zar ne vidite sta rade i od autobusa a za automobile da ne pricam, to je tek katastrofa, BMW, Mercedes, Smart, Toyota... i jos mnogi drugi, pa sve su iskopirali sto se moglo iskopirati a ima ih 500 milijardi sto bi se reklo kao da ne mogu da osmisle nesto novo i originalno po cemu bi bili prepoznatljivi. Proguglajte malo i videcete sta sve kopiraju, pa to je neverovatno...
Bravo NIBUS samo nastavite tako ovi novi busevi su super!!!!

Kinezi kopiraju da bi koliko toliko osigurali plasman svoje robe, jer ako nesto lici na neki poznati brend,proizvod... lakse ce se prodati nego neki tamo kineski auto koji lici na nesto koji su sami dizajnirali.... tolko o tome
A o Nibusu i Nisekspresu, meni je drago sto oni rade, sto su tu, sto se bore, svaka im cast! Ali uvek treba sagledavati stvari sa realne perspektive, tako da razumem zasto ponekad koriste stare delove, ali isto tako i strastveni ljubitelji Nisekspresa treba da shvate da, iako je Nisekspres to sto jeste, nije savrsenstvo, i da mora da postoji i kritika da bi se nesto razvijalo ka boljem!
Uzgred, sto ne kupe par autobusa od domacih proizvodjaca (FAP, NEOBUS, IKARBUS) ali ne sa namerom da ih pretvore u Nibuse, nego da sa njima rade (pored onih koje su sami napravili), kad vec uzdizemo domacu pamet, onda bi te fabrike i napravile neki autobus vise, ovako bas i ne posluju sa velikim plusom! e kad bi se to desilo, tada bi bio mnogo srecniji!
Moje misljenje je da u Nisekspresu nemaju nameru da kupuju bilo sta od drugih, jer cesto skarabudze bus da bi izasao jeftino, normalno da bi vise zaradili, briga njih sto im "najnoviji autobus" ima sedista, galerije i jos neke elemente iz 70ih godina 20og veka, vazno da je on nov spolja, i da ide, a da ne kosta puno....
mislim da bi ovakvi razgovori o Nibusu trebali da idu upravo u temu koja je posvecena Nibusu u sekciji turisticki autobusi, ovde je to OT