Logo

Niš-ekspres, Niš (5)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod Mickey » Ned Mar 25, 2012 10:38 am

MS PK je napisao:Kapiram i to,ali sta hvali kinezima? Ceo svet iskopirase,od garderobe,stvari,automobila,buseva..I za oko je mnogo lepo. Mnogo bi se i narodu vise svidjalo da lice na druge

Kopiranje je krivicno delo,a kinezi to rade jer se njihovi sudovi oglusavaju o tuzbama za plagijate. Mislis da bi i ovde bio isti slucaj? Odrali bi ih, a onda i zatvorili radionicu. Ja sam mnogo vise za to da lepo kupe neki autobus, ili da ako vec prave, da se i registruju kao proizvodjac autobusa, pa onda nek sami izmisljaju karoseriju, a komponente (mehaniku) da kupe nove, a ne iz predhodno rashodovanog da ubace u "nov" autobus ko sto nekad rade.
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Sponzor

Postod Nele Nibus » Ned Mar 25, 2012 12:43 pm

Dobro u zadnje vreme jedino što koriste od rashodovanih vozila su sedišta i galerije. Budžet Niš-ekspres-a je od karata tako da mora malo da se i prištedi, nema vozila koja trpe lizing i firma ne mora da se boji da će danas sutra da se ne daj Bože nešto dogodi da dođe lizing kuća i opustoši garažu.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod arandjelovic » Ned Mar 25, 2012 1:11 pm

Meni nije jasno kako neko moze da kritikuje rad Nis ekspresa sto se tice autobusa umesto da mu bude drago sto postoji takva firma u nasoj zemlji koja se trudi da bude sto bolja. Naravno da NIJE bolje da se kopiraju oblici i stilovi kao sto to rade Kinezi pa zar ne vidite sta rade i od autobusa a za automobile da ne pricam, to je tek katastrofa, BMW, Mercedes, Smart, Toyota... i jos mnogi drugi, pa sve su iskopirali sto se moglo iskopirati a ima ih 500 milijardi sto bi se reklo kao da ne mogu da osmisle nesto novo i originalno po cemu bi bili prepoznatljivi. Proguglajte malo i videcete sta sve kopiraju, pa to je neverovatno...
Bravo NIBUS samo nastavite tako ovi novi busevi su super!!!! :arrow: :arrow:
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod Nele Nibus » Ned Mar 25, 2012 2:11 pm

...
Poslednji put menjao Nele Nibus dana Sre Apr 04, 2012 7:26 pm, izmenjena samo jedanput
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod arandjelovic » Ned Mar 25, 2012 2:19 pm

Svidja mi se sto su na ovim novim dodali rubove na blatobranima nekako misicavije izgleda bus.
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Postod Kassbohrer » Ned Mar 25, 2012 2:23 pm

Upravo zato ih i treba kritikovati da bi bili bolji i eventualno jednog dana postali pravi proizvođač.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod arandjelovic » Ned Mar 25, 2012 2:29 pm

Naravno da treba biti kritika ali u smislu sugestije kako bi uvideli sta treba eventualno poboljsati a ne da se pljuje po njima zato sto koriste ove ili one delove.
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Postod Nele Nibus » Ned Mar 25, 2012 2:44 pm

Do sada su jedino skuterići tj. midibusi promašaj.. Velike točkove imaju pa to skače ko ludo (ovo nisam ja izmislio već mi je rekao vozač koji je vozio skuterče 4 meseca).

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Kassbohrer » Ned Mar 25, 2012 3:29 pm

Možda sada za početak i jesu ali sve će se više prevoznika okretati midi varijantama kako nafta bude poskupljivala.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Mickey » Ned Mar 25, 2012 5:07 pm

arandjelovic je napisao:Meni nije jasno kako neko moze da kritikuje rad Nis ekspresa sto se tice autobusa umesto da mu bude drago sto postoji takva firma u nasoj zemlji koja se trudi da bude sto bolja. Naravno da NIJE bolje da se kopiraju oblici i stilovi kao sto to rade Kinezi pa zar ne vidite sta rade i od autobusa a za automobile da ne pricam, to je tek katastrofa, BMW, Mercedes, Smart, Toyota... i jos mnogi drugi, pa sve su iskopirali sto se moglo iskopirati a ima ih 500 milijardi sto bi se reklo kao da ne mogu da osmisle nesto novo i originalno po cemu bi bili prepoznatljivi. Proguglajte malo i videcete sta sve kopiraju, pa to je neverovatno...
Bravo NIBUS samo nastavite tako ovi novi busevi su super!!!! :arrow: :arrow:

Kinezi kopiraju da bi koliko toliko osigurali plasman svoje robe, jer ako nesto lici na neki poznati brend,proizvod... lakse ce se prodati nego neki tamo kineski auto koji lici na nesto koji su sami dizajnirali.... tolko o tome

A o Nibusu i Nisekspresu, meni je drago sto oni rade, sto su tu, sto se bore, svaka im cast! Ali uvek treba sagledavati stvari sa realne perspektive, tako da razumem zasto ponekad koriste stare delove, ali isto tako i strastveni ljubitelji Nisekspresa treba da shvate da, iako je Nisekspres to sto jeste, nije savrsenstvo, i da mora da postoji i kritika da bi se nesto razvijalo ka boljem!

Uzgred, sto ne kupe par autobusa od domacih proizvodjaca (FAP, NEOBUS, IKARBUS) ali ne sa namerom da ih pretvore u Nibuse, nego da sa njima rade (pored onih koje su sami napravili), kad vec uzdizemo domacu pamet, onda bi te fabrike i napravile neki autobus vise, ovako bas i ne posluju sa velikim plusom! e kad bi se to desilo, tada bi bio mnogo srecniji!

Moje misljenje je da u Nisekspresu nemaju nameru da kupuju bilo sta od drugih, jer cesto skarabudze bus da bi izasao jeftino, normalno da bi vise zaradili, briga njih sto im "najnoviji autobus" ima sedista, galerije i jos neke elemente iz 70ih godina 20og veka, vazno da je on nov spolja, i da ide, a da ne kosta puno....

mislim da bi ovakvi razgovori o Nibusu trebali da idu upravo u temu koja je posvecena Nibusu u sekciji turisticki autobusi, ovde je to OT
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Nele Nibus » Ned Mar 25, 2012 5:51 pm

Apsolutno si u pravu, ima tu dosta detalja na novim Nibusima za koje sam im i ja pisao da menjaju zbog sebe ali i primeti se da je kriza.. Lošije komponente ubacuju na ove nove buseve 2008. je zadnja dobra serija izašla 451-460 niski Nibus 400.41 s obzirom da su pravljeni sa namerom da idu najdalje do Crne Gore i Makedonije ok su im išla Sanosova sedišta ali zadnja serija sa dobrom opremom tu računam MAN mehaniku, original Temsa galerije nove, Blaupunkt monitori i ozvučenje kao i DVD player. Do tad su stare galerije iz isečenih buseva koristili u glavnom za međugradske buseve a kasnije 2009. kad su počeli da izlaze i ekspresni skuterići sa tim galerijama (mada su čvrste i danas ok što se dizajna tiče) primetno je da drma kriza da je sve manje para ali opet radovalo me je to što se i dalje drže.. Nisu poklekli kao mnoge velike firme koje su preko noći otišle u nepovrat.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod BaNe_PO » Pon Mar 26, 2012 8:15 pm

#423 danas u Požarevcu
Image
BaNe_PO
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 8:59 pm

Postod Nele Nibus » Pon Mar 26, 2012 9:47 pm

Ne znam zašto li svi koji su izašli od 425 na dalje pa i 423 imaju kapice na sedištima, što im ne stavljaju one lepe navlake na čičak kao kod 396-401.. Plave, braon nebitno ali lepše na oko u novom busu.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Sashco » Pon Mar 26, 2012 10:26 pm

:lol: Nešo, nisi jedino koji se to pita :lol:
Da ne zaboravim super slike 397 i 423, bravo momci !
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod Goran sk » Uto Mar 27, 2012 12:22 am

MS PK je napisao:
Goran sk je napisao:Sashco + Stefan odlicne fotografije.

Na Nibusa ja bi rekao da retrovizori od Scanije najbolje bi odgovarale,izgledao bi mocnije , sa ovim nekako mi deluje obicno ,jevtino .

Kako to mislis " deluje jeftino" :D

Evo kako mislim :D Pre su ugradjivale Setrine retrovizore od serije 300 koje po mom misljenju da su jedni od najbolji ( a verujem i jedni os najskuplji) a sada opet ako mogu reci ove Tourizmo-ve koje mene izgledaju bezveze. Eto da se ja pitam gledao bi na Nibusa scania retrovizore :D
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije