Nema se sta zameriti! Ova karoserija je vrhunska! Nis-ekspres je ipak Nis-ekspres! Bus centar 1 u Evropi!
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode![]()
Kassbohrer je napisao:Da li je moguće negdje saznati konkretne tehničke podatke o Nibus autobusima (konkrentno Nibus 400). Na kojoj šasiji je napravljen, oslanjanje, motor, mjenjač, retarder itd. i to ne samo šturo po imenu proizvođača (recimo MAN motor) nego i tačno ime komponente (npr. D-2866 LOH)?
profa_chb je napisao:te trooooooooosovince bacajte odmah u vodu! kad bi niš ekspres bio pametan pa samo da pravi običan nibus 400 sa 2 osovine i NORMALNIM RAZMAKOM IZMEĐU SEDIŠTA...a ne ovi troosovinci profiterski, sav sam se izlomio od beograda do subotice, morao sam da obaram sedište, a kolena da podignem na sedište ispred sebe skoro do samog vrha
Milanche je napisao:Kassbohrer je napisao:Da li je moguće negdje saznati konkretne tehničke podatke o Nibus autobusima (konkrentno Nibus 400). Na kojoj šasiji je napravljen, oslanjanje, motor, mjenjač, retarder itd. i to ne samo šturo po imenu proizvođača (recimo MAN motor) nego i tačno ime komponente (npr. D-2866 LOH)?
Kriju to majstori "nibusovci" kao zmija noge-bar ja imam tu informaciju!
Kassbohrer je napisao:Milanche je napisao:Kassbohrer je napisao:Da li je moguće negdje saznati konkretne tehničke podatke o Nibus autobusima (konkrentno Nibus 400). Na kojoj šasiji je napravljen, oslanjanje, motor, mjenjač, retarder itd. i to ne samo šturo po imenu proizvođača (recimo MAN motor) nego i tačno ime komponente (npr. D-2866 LOH)?
Kriju to majstori "nibusovci" kao zmija noge-bar ja imam tu informaciju!
Ako kriju, onda to nije ni zbog čega dobrog. Vjerovatno su pitanju dobro našminkani derivati sanosa S315, čim je jedini podatak koji se može saznati EURO3. Znači vjerovatno neki malo moderniji motor a za ostatak ne pitaj. Da nije tako vjerovatno ne bi krili od čega su sastavili autobus.

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju