Kassbohrer je napisao:U prospektu se nalazi otprilike ono što sam pretpostavljao. MAN D2866 LOH28 je motor daleko od cvijeta mladosti, zatim elektromagnetni retarder, RABA A470 osovine, FAP prateća osovina, daleko je to dragi ljubitelji Nibusa od aktuelnih tokova u Evropi.
Još jedan detalj me zainteresovao, a to je klima uređaj. Da li Nibus proizvodi klima uređaje ili ovo znači da je klima ''prekalemljena'' sa nekog drugog busa.

profa_chb je napisao:i mene je čudilo 360 ks, pa toliko ima neki malo jači zglobni bus, a i znam koliko danas prži nibus na autoputu
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode![]()
Sashco je napisao:Kassbohrer je napisao:U prospektu se nalazi otprilike ono što sam pretpostavljao. MAN D2866 LOH28 je motor daleko od cvijeta mladosti, zatim elektromagnetni retarder, RABA A470 osovine, FAP prateća osovina, daleko je to dragi ljubitelji Nibusa od aktuelnih tokova u Evropi.
Još jedan detalj me zainteresovao, a to je klima uređaj. Da li Nibus proizvodi klima uređaje ili ovo znači da je klima ''prekalemljena'' sa nekog drugog busa.
Pre nego što raspalimo po aktuelnim tokovima u Evropi, treba imati na umu da su prospekti solidno stari, u zaglavlju lepo piše Jugoslavija znaci najkasnije 2003. godina dragi kolega. Tada se to ugradjivalo, a koliko ja znam, u prošlogodišnje modele nibusa je ugradjen EURO 3 MAN sa 460 KS, kakav je i MAN ugradjivao u svoje buseve 2007.
A za nibus klimu, neću mnogo da ti pričam, to treba da doživiš, vozač je gasi na svakih 15 minuta da se putnici ne smrznu. Nije "prekalemljena".

ferdinand je napisao:u kojem nibusu je MAN od 460 konja?!
lecko je napisao:Negas, taj bus Ko 434 nije nesto jak ima "samo" 320 ks i tezina 10 tona, imamo i bolji Ko 571 "samo" 460 ks MAN i 11 tona tezine drzi Nis-H.Novi ne smemo da ga pustimo na auto put, mnogi bi posle njegovog izlaska na auto put zapalili svoje automobile . . he he . . .

Mickey je napisao:zavrsna obrada nije perfektna,al idu ko zmajevi,na proslom forumu sam pisao da smo na ekskurziji u grckoj isli preko 125km/h (tolko je izgraviran) na auto putu,i prestizali novije mecke i volvo buseve! (gb 490)

Sashco je napisao:Mickey je napisao:zavrsna obrada nije perfektna,al idu ko zmajevi,na proslom forumu sam pisao da smo na ekskurziji u grckoj isli preko 125km/h (tolko je izgraviran) na auto putu,i prestizali novije mecke i volvo buseve! (gb 490)
E u tom 490 sam se vozio krajem proslog meseca. Definitivno je zmaj, a i udoban je, nisam imao problema sa rastojenjem izmedju sedista.
Povratak na Prevoznici iz južne Srbije
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 14 gostiju