Logo

Beogradska Autobuska Stanica (BAS)

Diskusije posvećene autobuskim stanicama.

Postod negas » Čet Maj 17, 2012 12:49 pm

Jeste mi smo pametni, a nemci su glupi !!!

Sta nas briga koliko placaju prevoznici, ako gledam iz ugla putnika?
Uopsteno, mogu naplatiti stanicnu uslugu, i to nesto simbolicno do .0.2 centi, a ne po cetvrtinu karte nekada!

Uvek cekam bus na autokomandi, necu da me oni sa BAS-a opljackaju!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Sponzor

Postod simon voyages » Čet Maj 17, 2012 1:06 pm

prika radi mene cekaj na mars autobus ako mu je tamo prolazna stanica. Stanicna usluga se naplacuje na svim as i bez nje ti nece dat da udjen na as. Monopol svugde vlada. U luksemburgu na as se placa pola evra. I odma ti utvrde koja ti je vrednost i sta imas u koferu, jer kao duzan si da prijavis vredost vecu od 50e. Samo kazem kako treba ukinuti stajalista van GLAVNIH AUTOBUSKIH STANICA sto je po meni i normalno. Govoreci iz ugla nase kompanije. A sto je tice putnika za njih je sigurno skupo za studente, ucenike, penzionere. Vrlo dobro znas kolko kosta parking na basu a to svaki prevoznik je duzna da plati ako tamo parkira bus. Prema tome sve je to smislila odredjena grupa uticajnih ljudi koji imaju odredjenu moc upravljanja i donosenja odluka sto smatraju da je ispravno.
simon voyages
Član

Pridružio se: Ned Feb 05, 2012 6:28 pm

Postod Nibus-ja » Čet Maj 17, 2012 2:33 pm

simon voyages je napisao:pa neznam bas dal ste u pravu. Kolko placaju prevoznici sto koriste usluge as bilo koje? Mislim da je cena od 100rsd ili 1e nije nesto pretarano skupo. Ali si bar siguran da kad kupis peronsku kartu na salteru ti kazu imali mesta u bus i dali da kupujes kartu ili ne. A da ti staju na druga mesta a jos ako je autobus pun, da tebi propadne putovanje zbog sto dinara, mislim da se neisplati. Ali sam i protiv toga da prevoznici staju van as da uzimaju putnike, poput autokomande. Putovao sam iz nisa za sk.peronska karta 130rsd i kao neko osiguranje 15rsd. A legitimaciju preduzeca ti nepriznaje-MADA NIJE CUDO NISLIJE

Можда зато што сте из друге државе, мени су некад признавали, а и зависи од човека
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod simon voyages » Čet Maj 17, 2012 3:17 pm

prika nema veze sto smo iz druge drzave. Svaka prevoznicka firma ako vozi nekog radnika neke firme koja se isto bavi delatnoscu prevoza i ako covek ima legitamaciju na kojoj pise njegovo ime i prezive, firma, sta radi u preduzecu ta prevoznicka firma mu kartu izdaje dzabe makar kod nas. A na autobuskoj karti radi pravdanja pise se ime i prezime, firma i sve ostalo stto treba da stoji. Bijo je slucaj autotransportno iz kv.covek je izao iz igala za bg karta mu nije naaplacena. A neznam sta mislis da kazes pod ovim sve zavisi od coveka. Kad imas odredjena dokumenta i legitimaciju za to mozes i da si ciganin i askalija ali on to mora da ti uvazi. Takav je obicaj makar u nase preduzece, bijo, bice i ostace.
simon voyages
Član

Postod Nibus-ja » Čet Maj 17, 2012 3:23 pm

Све зависи од тог човека на рампи какав је, то сам хтео да кажем, ја сам раније на нишку станицу улазио са легитимацијом другог аутотранспортног превозника, али нису хтели баш увек да уваже ту легитимацију, то сам хтео да кажем, разумем ја и поздрављам колегијалност незнам како је сада али некад су били потписивани уговори између фирми. Ја и ти знамо за то и већина овде али данас свако се прави да зна да ради и можда је баш тај на станици такав па си на њега натрчао :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod negas » Čet Maj 17, 2012 4:04 pm

simon voyages je napisao:prika radi mene cekaj na mars autobus ako mu je tamo prolazna stanica. Stanicna usluga se naplacuje na svim as i bez nje ti nece dat da udjen na as. Monopol svugde vlada. U luksemburgu na as se placa pola evra.

Pa jel se naplacuje na stanici u Minhenu? Ja hocu to da utvrdim, koliko citeh NE! Jel vidis, ti na toj stanici udjes do perona da ispratis nekog ili posaljes nesto bez da platis peronsku kartu!! A ok, ako platis kada ti pisu kartu na salteru, neki vid stanicne usluge!!!

simon voyages je napisao:Samo kazem kako treba ukinuti stajalista van GLAVNIH AUTOBUSKIH STANICA sto je po meni i normalno. Govoreci iz ugla nase kompanije.

Naravno, ali samo kroz gledanje prevoznika !!!

simon voyages je napisao:Vrlo dobro znas kolko kosta parking na basu a to svaki prevoznik je duzna da plati ako tamo parkira bus. Prema tome sve je to smislila odredjena grupa uticajnih ljudi koji imaju odredjenu moc upravljanja i donosenja odluka sto smatraju da je ispravno.

Tako je, i tu odredjenu grupu ljudi treba eliminisati !!! :wink: :wink:
negas

Postod simon voyages » Čet Maj 17, 2012 5:15 pm

e ***CENZURISANO***, sta ces. Ludo vreme doslo za sve. Plati i teraj dalje. Ako neznas sta je najbolje uzmi najskuplje pa onda znas sto kaze narod....
simon voyages
Član

Postod Kassbohrer » Čet Maj 17, 2012 7:17 pm

@negas: Ajde ukloni ogradu i rampe za ulazak na BAS pa da vidiš kakav bi se haos od stanice napravio... Daleko smo mi od Minhena nažalost. A da je skupo skupo je, realno bi trebalo samo rezervacija da se naplaćuje i to 50 din za domaće i 100 din za međunarodne polaske i to je skupo a preko toga je dranje... Žalosno je i to što staničnu uslugu platiš dva puta, prvo ti prevoznik ukalkuliše peronizaciju u cijenu karte a onda ti i BAS naplati staničnu uslugu...
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod negas » Ned Maj 20, 2012 3:43 am

Ali malo je ispod ukusa. Naprave na BAS-u ogradu za konje, da ne vidis ni svoju bus, a sve u cilju da ne moze vozacu ta protnes pisamce, kutiju ili slicno da posaljes. Ej, nego da moras da prodjes. Koji su to likovi saBas-a i dokle su isli! Neverovatno !!!

Ma ne moras da skines ogradu, neka bude strogo zabranjen prolaz kroz rampu, neka se prodje samo na automatima, ali za 10 dinara kovanih, ili 5 dosta im je. Dakle 10 dinara kovanica da samo udjem na stanicu, an perone.

A 20 ili 30 kada mi pise kartu, i kraj !!!Dakle to je neka stanicna usluga, papir i rad radnika i dosta im je. Jer hleb je 40 !

Simon:

U pravu si za te legitimacije, do je do firme i sam znas ne do vozaca, ali sta ce oni, cute i voze !!!

Jedino mi je drago da u nis-ekspresu pustaju samo dva pandura uz upisivanje podataka SAMO AKO ima mesta, ako ne, plati, sto je OK! Ko je p[olicija pa da ih vozis za DZ!!!
negas

Postod Marko » Pet Maj 25, 2012 10:56 pm

Image
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Re: Beogradska Autobuska Stanica (BAS)

Postod Aleks_BGD » Ned Jul 01, 2012 7:19 pm

Pranje vozila na BASu je 1000din spolja,dok je unutrasnje ciscenje oko 400 din.Stim sto je pravilo da svaki prevoznik koji se parkira nesme sam da na tom istom parkingu cisti i sredjuje vozilo vec da ga tera u perionicu.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Nele Nibus » Čet Jul 05, 2012 11:50 am

Velika glupost.. Firma je platila parking i vozači u busu mogu na parkingu ako hoće i da dube na glavi!
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Kassbohrer » Pet Jul 06, 2012 1:29 am

Hehe Nenade u busu mogu da dube na glavi i ovako, ali ako dube pored busa rizikuju prijavu za remećenje javnog reda i mira :D Šalu na stranu ali ako bi svi na basu krenuli da vade četke i kante i da peru autobuse to bi bio haos. A za unutrašnje čišćenje je glupost, normalno je da vozač očisti bus ako treba iznutra, pokupi smeće i baci u kontejner to je apsurd zabranjivati.
Kassbohrer
Član

Postod Nele Nibus » Pet Jul 06, 2012 2:16 am

Ja sam na čišćenje unutrašnjosti i mislio, spolja jasno je u perionicu..
Zato Niš ekspres ima zaseban parking, perače (ljudi iz Niša) koji redovno po dolasku očiste i operu bus..
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Kassbohrer » Pet Jul 06, 2012 3:05 am

Pa njima se to i isplati, s obzirom koliko im buseva dođe dnevno u BG.
Kassbohrer
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Autobuske stanice