Logo

KAVIM Autoprevoz, Čačak

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz centralne Srbije.

Postod negas » Ned Maj 20, 2012 2:49 am

586 je napisao:#492 :wink:

BRAVO 586 !!!

U na 518 su kod prednjeg tocka na stranici dobro malterisali :D :wink:

Kassbohrer je napisao:@ negas: Ja sam gledao pločicu u 536, pisalo je 315.21, godina proizvodnje 1997, motor OM 442 ako sam dobro upamtio, novi su tabla, sjedišta, galerije i klima tako ti procjeni može li to biti podizani niski.
@ alex: vjerovatno si u pravu S315.21 su 441 i 536 a S404 su 537 i 539 e sad ima li još neki neznam.

Pa po plocici je 97-mo, sad dal su ga podizali samo oni znaju, mada pazi, tesko je primetiti, jel su posle podizali i isto ih radili kao nove-dakle ne moze da se prepozna po trupu sasije kao nekada, kada otvore bokseve, jer sam video litasov trup, isti kao na visokom, a bus je podizan-ili vozac ne zna. Jel mi je rekao, da je poslat kao niski, a vratio se visoki, e sad, dal su mu trup i dole resetku radili celu, pa iskoristili krov i mehaniku, ili ne, ne zna ali izgleda da je nov truptj kao kod visokih. A ako rade trup nov, ne verujem da je ishta od podvozja staro !!!. Mada pre mislim da su ipak celu resetku radili novu, a da su mozda osovine, menjac, makinu stavili od starih, al udarili 97-mo!

Vazno da su po meni dosta dobri busevi, ali ih ovi ne odrzavaju nista... :oops:
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Sponzor

Postod Siera » Ned Maj 20, 2012 9:07 am

Volvi i Neobus su jos ok ostalo je u fazi raspada
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod 586 » Ned Maj 20, 2012 12:53 pm

#492 se jedva vuk'o ka Koricanima uz brdo,ostavio ga AS-ov Berkof i to mnogo! :wink: :lol:
Korisnikov avatar
586
Član

Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 11:20 pm

Postod Se7en » Ned Maj 20, 2012 7:40 pm

Slučajno sam našao sliku Sanosa S404 kojeg sam slikao prošle godine, evo čisto da se vidi na šta liči. :roll:

Image

Ne znam da li još vozi, ali se iskreno nadam da ne vozi.
Korisnikov avatar
Se7en
Član

Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 10:41 am

Postod Kassbohrer » Pon Maj 21, 2012 2:33 am

@ negas: Ne znam, sve je moguće ali koliko sam ja zapazio a vozio sam se bar 10-ak puta u njemu, nema ništa isto kao na starijim sanosima. Pitanje je negase koliko bi takva reparacija koštala, ubaciti komplet novi enterijer do najsitnijeg detalja, motor, klimu, retarder, prepraviti karoseriju... šta je tu ostalo onda od starog busa osim trapova i saobraćajne dozvole? Ja sam pričao sa jednim vozačem nešto i on mi je pričao da ga je vozio kad je bio nov i tek došao i poredio njega kao novog i merkavima a nije star čovjek ne djeluje mi baš da je mogao voziti bus 86/87 :)
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod negas » Pon Maj 21, 2012 2:58 am

Se7en je napisao:Slučajno sam našao sliku Sanosa S404 kojeg sam slikao prošle godine, evo čisto da se vidi na šta liči. :roll:

http://i.imgur.com/86UOI.jpg

Ne znam da li još vozi, ali se iskreno nadam da ne vozi.

BRAVO, bas lici na onaj original, sad me bas zanima, dal ima sanos dozvolu mecke da rade ovake replike, i jos oni turci privatnici sto rade sada Travega i td...jel su busevi bar na oko pljunuti, cudi me da im mecka to dozvoli, ako im dozvoli uopste...pogotovo u danasnje vreme...

Kassbohrer je napisao:@ negas: Ne znam, sve je moguće ali koliko sam ja zapazio a vozio sam se bar 10-ak puta u njemu, nema ništa isto kao na starijim sanosima. Pitanje je negase koliko bi takva reparacija koštala, ubaciti komplet novi enterijer do najsitnijeg detalja, motor, klimu, retarder, prepraviti karoseriju... šta je tu ostalo onda od starog busa osim trapova i saobraćajne dozvole? Ja sam pričao sa jednim vozačem nešto i on mi je pričao da ga je vozio kad je bio nov i tek došao i poredio njega kao novog i merkavima a nije star čovjek ne djeluje mi baš da je mogao voziti bus 86/87 :)

Pa jeste, jesi u pravu, nego gledaj, njima je mnogo vazan krov. Krov da uradi opet, ima se porode...nije materijal koliko treba da rmbaju, trose struju i td, ovako dobijes gotov krov, gore pokrpis i to je...

Ma ni trapovi nisu stari, oni se bas rade novi obavezno sva 4 mosta, ona dva nazad i napred gde su jastuci gde se kace amortizeri i stangle, naravno osovine...

Znam da kosta mnogo manje od novog busa, jel mehaniku iskoriste staru. Kao u maxiju za 25 000 evra dobijes sve novo! Naravno mehanika tvoja !!! A i sanosu tada posao, daj sta das, samo da rade.

Ali ne iskljucujem da su cacanski bili novi, nego cisto pominjem slucaj.

Isto kao sto kazes, kada sam video Litasov, metalik spolja, udjem unutra, ono sve novo vrh, ama sve novo kao sto kazes, i sedista i pod i galerija gore sper, i presvuceno, ma sve novo, i spolja ona maska se presijava (sto nemade tada foto aparat-i dan danas mi taj bus u secanju bolji s315 nikad nisam video, neka boja zelena metalik ubijala, pa ona zuta svetla sa strane i sve novo, ma uzas dobar bus). I ja tako pitam vozaca (i dan danas vozi MAN-a sada u Veoliji RJ Majdanpek) sta sanos opet poceo da radi noce, a on mi kaze, ma nije nov, mi smo im poslali niski, a oni nam ga ovako vratili...

Ja kazem, cekajte kako, pa ovo sve novo, i on mi kaze mehanika je cela stara, a sve ostalo novo...e sad nije znao covek bas sve da mi objasni, jel ni on ne zna, al resetka bila kao da je nova cela!!!

Isto to je radio i nis-eskpres, samo stavljao napred florida farove i mala vrata, a ovi pravili velika...

Ali krovove po meni 99% nisu radili nove...Krov i mozda nesto od mehanike sto je bilo ok, su stavljali 100% i dodavali tipa retarder i td...

Steta sto ih sada sanos ne radi, steta !!!

Mi bi mozda mogli, da se organizujemo nekako, sa nekim busem da odemo da posetimo fabriku u skoplju...ja to planiram bar privatnim automobilom, da sve to obidjem poslikam, i vidim sta je ostalo od nekih giganata...isao bih i u razna propala preduzeca, tipa Raketa i slicno...

Siera, sta je sa garazom AP?
negas

Postod sanos_a » Pon Maj 21, 2012 8:13 am

negas-e nije zadnja stena ovog sanos-a original jer su stopovi promenjeni, a sto se tice dozvolu jeste sanos je imao dozvolu od mercedes da radi S404 takav kakav i je originalan, cak i na prezentacija u 98 godinu u krugu fabirika u skopje dosla je i delegacija iz mercedes iz nemacka i su bili prezadovolni od to kako je napravljen taj autobus
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

Postod negas » Pon Maj 21, 2012 2:45 pm

Znam, znam da mu je menjana zadnja stena, tj branik i stopovi :wink:

Super za Mecku, steta, sto se sad ne rade busevi sanos, mnogo mi krivo, bas :( Uslikaj malo fabriku, ajd molim te :!:
negas

Postod aleksic » Uto Maj 22, 2012 5:59 pm

Image
aleksic
Član

Pridružio se: Pet Apr 13, 2012 8:15 pm

Postod aleksic » Uto Maj 22, 2012 6:25 pm

Image
aleksic
Član

Postod aleksic » Uto Maj 22, 2012 6:26 pm

Image
aleksic
Član

Postod aleksic » Uto Maj 22, 2012 6:27 pm

Image
aleksic
Član

Postod negas » Uto Maj 22, 2012 10:37 pm

Siera sta je sa garazom :?:
negas

Postod Siera » Uto Maj 22, 2012 11:37 pm

Garaza je skoro prazna u maloj hali su ostala defektaza, tzv gumarii i tapetari i servis U velikoj hali koja je bila nekada prepuna ima tzv tekuce odeljenje oni su radili kocnice, i demontaze recimo menjaca i diferencijala i to je islo na opravke u druge radionice. Ima jos malo limara, bravara, elektricara i to je to. Zaboravih da dodam na kraju placa ima ogromna nastresnica i gore su odvozeni delovi za bacanje sasije prikolica, karoserije autobuse jednostavno furda. To je pre negde sredjeno i sav taj lom je odvezen.
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod aleksic » Sre Maj 23, 2012 11:13 am

Image
Poslednji put menjao aleksic dana Sre Maj 23, 2012 11:53 am, izmenjena samo jedanput
aleksic
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije