Logo

Rashodovana vozila GSP-a Beograd

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Rashodovana vozila GSP-a Beograd

Postod Momcilo (putnik) » Sre Jun 20, 2012 12:32 pm

Baš mi je žao za #274. :cry: Neka mu je večna slava.
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Sponzor

Postod Gasa Toplica » Sre Jun 20, 2012 12:38 pm

274 na 3 slikano krajem maja 2011
http://www.dodaj.rs/f/M/3C/4VFSvhYE/274-18.jpg
Gasa Toplica
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 1:36 pm

Postod direktor » Sre Jun 20, 2012 1:25 pm

Sto rasturise 274 sad i 205 poslije sudara :twisted: 0d 220 kata ostalo mozda 130 kom strasno
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod danilo » Sre Jun 20, 2012 7:49 pm

Za vagon sa GB 274 nisam siguran, a vagona sa GB 205 je imao sudar na Gospodarskoj Mehani, pre neki dan, kažu da je mnogo oštećena šasija i da ne može da se sredi.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod MILE » Sre Jun 20, 2012 7:52 pm

Polako, ne sahranjuj pre vremena... Čeka se konačna odluka za #205.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Nikola Pejasinovic » Čet Jun 21, 2012 11:03 am

Au covece. Znaci gsp nezna nikako da odrzava ove autobuse tramvaje i trolejbuse nista neznaju da cuvaju. Kliker kad bi im dali pokvarili bi ga. Kad poredimo autobuse iz Laste i GSP-a videcemo razliku.
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod avramovicsasa » Čet Jun 21, 2012 12:00 pm

Kada se već pojavljuju ovakva razmišljanja oko održavanja vozila,moram da skrenem pažnju na jednu stvar da bi se tačno napravila razlika zašto je nešto tako.
Od 60-tih godina kada je sunovratno počeo da se razvija Beograd,povećavao se inventarski broj vozila,Depoi su postali mali i nedovoljni pa je bilo ne moguće redovno održavati sva vozila sve do polovine 80-tih godina kada su izgrađeni svi potrebni i planirani Depoi.
Setimo se kako su vozila izgledala,koliko su bila stara i u kakvom stanju između 1980 i 1990 godine dok je GSP sam donosio odluku o željenim vozilima i održavanje istih,od 1993 godine do danas,prelazak Firme u ruke grada,nedostatak broja zaposlenih na Održavanju,nedovoljni kapaciteti,slabija ulaganja,pojava Privatnih prevoznika itd.doveli su do ovoga što se danas događa.

Privatni Prevoznici i Lasta su firme koje same donose odluke i brinu o svom kapitalu zato i vozila drugačije izgledaju,naravno lakše je održavati 100 vozila nego 1500,to ne treba upoređivati.

Kada bi GSP postao vlasništvo radnika,slika bi bila mnogo drugačija i generalno odgovornost i disciplina njegovih radnika bi se povećala jer bi se oslanjali na sami sebe isključivo a to je sada već neka druga priča.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Nikola Pejasinovic » Čet Jun 21, 2012 4:49 pm

Pa uglavnom je tako ja sam rodjen 1997 tako da neznam sta se desavalo tokom 90ih i 80ih. Zbunjujuce je to sto GSP ima svaku privilegiju za odrzavanje ali ne zele iz nekog razloga. Uvodim primer oni mozda brinu samo za Japance ali gledajte ove nove Ikarbuse za 3 do 4 meseca od njih nista nece ostati polako ce da pocnu da se kvare i da trunu. Neki dan kad sam video prvi Avanci koji je stigao za gsp bio je prelep dok je radio 72 a sad kad su ga ubacili na 56 raspada se ni vrata ne mogu lepo da se zatvore kako trebaju. Zadnji deo autobusa je unisten od potpisa i sedista nisu sto su nekad bila. Ja sad pricam kako ja mislim jer sam putnik ali gledam Lastin Ik103 i GSP-ov koji je lak za odrzavanje ( po mom misljenju) nema mnogo da se radi na njemu nego kao na ik 203. Jer sam upravu?

Zaboravio sam da pitam za fapove kakva je buducnost jer ce i njih da krenu da rashoduju (bilo bi vreme). Svi su poceli da se saginju na jednu stranu nezna se koji je gori?
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Postod avramovicsasa » Pet Jun 22, 2012 12:37 pm

Ako si pažljivo čitao šta sam gore napisao shvatićeš u čemu je razlika između GSP i Laste u pogledu održavanja.

Po dolasku novih autobusa u Kosmaj ukoliko dođu,trebalo bi da se rashoduju najverovatnije sva vozila proizvedena pre 2001 godine,ne verujem da će rashodovati FAP-ove prve serije i IK-103 iz 2001 koji su remontovani,ipak je novac tu uložen.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod gospodin dzo » Pet Jun 22, 2012 12:48 pm

I ovako se sve zavrsilo.Otisao je u Zeleznik,ali slike ostaju...
Definitvno poslednje slike autobusa gb 4161.Prednji deo je bi prebrz i pobegao je,ali tu su dve slike drugog dela... :(
Image
Image
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod avramovicsasa » Pet Jun 22, 2012 12:57 pm

To je moglo da se očekuje,Udruženje je odradilo svoj deo posla kao i Novinari a sramotu i greh zbog uništavanja lepih stvari poznato je ko će da snosi i da se obruka pred vratima kulture.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Ivan » Pet Jun 22, 2012 1:30 pm

Neeeeee, sta su uradili !!!!! :( :cry: :cry: :x :evil: :evil: :twisted:
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 8:21 pm

Postod Daree » Pet Jun 22, 2012 1:49 pm

Sram ih bilo da ih sram bude imaju li imalo srama ti neljudi .Nek se stide pokvarenjaci :x :x :x :x :x
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod Nikola Pejasinovic » Pet Jun 22, 2012 4:07 pm

Zbogom dobri prijatelju neka ti je laka sasija :cry: ... Ostao je jos sanos i cela istorija Beogradskog prevoza je mrtva :(

Ako je tacno to sto je pricao avramovicsasa da ce na kosmaju da rashoduju vozlia sva starija od 2001.god. Moramo pod hitno da krenemo sa planom spasavanja Sanosa na kosmaju :idea:
Nikola Pejasinovic
Član

Postod filip » Pet Jun 22, 2012 5:26 pm

I 01!
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu