od shakal » Uto Jul 31, 2012 6:52 pm
Jutros dodjoh iz Hn. Isao sam sa troosovincima. Iz Kv mi bio #421 a u povratku #413, sledio nas je i #416.
U #421 smo se posteno namucili. Nema ni malo prostora za noge, sedista ne mogu da se usprave, pokvarena, klima nesto lose radi, dosta trese unutra i lupa! Kad mi je vozac rekao da je auto 2010. god nisam mogao da verujem! Pitam ga ja kako se pokazao a on mi kaze: "Vidis i sam valjda da se raspada". Imao je bas neku ruznu i nisku galeriju, jedva sam ubacio ranac, duvaljke klime i svetla zasrafljena sa 6 srafova, bodu oci samo tako! Mislim da su galerije sa nekih starih nibusa! Uz brdo se dobro mucio da povuce. Posada je ok, mnogo dobri ljudi neki Beli i Rodoljub-Roki.
Iz Hn sam bio u #413 prostora za noge bas dosta, lepe plave galerije, lepo uklopljene duvaljke i nocna svetla, prijatno svetle one plave lampice, sedista sva ispravna pa sam nekako i nasao udoban polozaj za spavanje! Mnoooogo bolji od #421. Vozio je neki Sasa i neki mlad visok, sludjen vozac! U Petrovcu omasi skretanje i pocne da se penje uz petrovacke strane a ima putnike u Sutomoru! Posle nekog vremena je stao na ogromnom usponu, na zaista ostroj levoj krivini i krenuo u rikverc da okrece troosovinca! Lud covek nacisto! Ovi koji su se peli iza nas su lako ukocili obzirom na brzinu ali je zato Vanhool koji se spustao pravo na nas jedva ukocio! Malo je falilo da dodje do ozbiljne nesrece. Mnogi su se prepali i vrisnuli! Neki ljudi ce da prijave ovaj propust jer ni malo nije bila naivna situacija!
Sve u svemu nibus je po meni u rangu MB 0303. Mnogo tu treba da se uradi da bi on postao ozbiljan autobus za duga putovanja. Kako i sam vozac kaze sve se to moze udesiti ali neko to jednostavno ne zeli! Ovako je to samo jedan obican autobus sa svrhom da te preveze od tacke A do tacke B bez obzira na udobnost, brzinu ili neku estetiku, konfor itd.! Ako ne mogu mrezicu na sedista da stave da odlozim vodu, cips ili nesto slicno onda o naslonima za noge moze samo da se masta! Svima oci bode dvodelna sofersajbna a verujte da je to najnebitnija stvar koja treba da se menja na nibusu! Mozda se poklonici nibusa uvrede ali objektivno tako je, mnogo jos nibusu treba da dodje u rang 0404ci!
Eh da je B-2 Spirit off Misuri stvarno pao u Spacvanske sume...