Logo

Priče iz GSPa

Diskusije

Re: Priče iz GSPa

Postod profa_chb » Sre Avg 22, 2012 9:14 pm

e jesi car :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Čet Avg 23, 2012 4:13 am

Jao kako sam odvalio glavu o šipku u Liazu P02216 na liniji 55,njemu je nešto mnogo to nisko kod predzadnjeg sedišta na levoj strani,ne moguće je da još rastem sa 32 godine :lol:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod blokovi » Čet Avg 23, 2012 1:38 pm

Eto ti prilike da se ne vozis sa Liazima :lol: kao na primer ja :D.
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod avramovicsasa » Čet Avg 23, 2012 4:27 pm

Neee,otkucaš BUS PLUS,popiješ Aspirin pa u LIAZ-a :lol:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod branik » Čet Avg 23, 2012 5:03 pm

Pomen sipke me asocirao na anegdotu iz devedestih: u trolama koije su radile Banjicvu pocele su da nestaju sipke gelendera u salonu. Dugacka, prava, laka (Al), plastificirana. Idealna za nosac TV antene. Znate li kako ste mogli da prepoznate kuce vozaca u Pinosavi, Belom Potoku tada? Upravo po sivom drzacu antene.A maska svetla u salonu (originalna Ziu) bila je korisna kao hranilica za pilice.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod profa_chb » Čet Avg 23, 2012 5:09 pm

tetka je imala ortaka koji je radio u depou sava, cela zgrada na miljakovcu radnici gsp-a, svi su imali zvonca od tramvaja na vratima, šipke umesto gelendera, itd :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod branik » Čet Avg 23, 2012 5:34 pm

Eto i odgovora koje je vozilo najbolje za GSP. Ono sa kog se nista ne moze upotrebiti van njega. Dok vozaci, a i oni u odrzavanje ne budu tretirali vozila kao svoja, kao nesto od cegazive, ni jedno nece valjati. Pretecim porukama preko displeja, naredbama, zastrasivanjem, kaznjavanjem se to ne postize. Ubediti sve u lancu da cuvaju vozila. Mozete kazniti vozaca sa 10-20 posto sto je povezao kolegu u kabini, ali on za samo jednu smenu vozilu moze da naskodi za visestruki iznos. time bi se on osvetio sefu. I sta je postignuto. Kod nekih privatnih prevoznika je to mnogo drugacije reseno i zato i vozila jesu bolja.
branik
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Čet Avg 23, 2012 5:40 pm

ne sveti se šefu na taj način, već firmi, tojest sebi :roll: ali nisu svesni toga...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod branik » Čet Avg 23, 2012 6:14 pm

To je lanac: GSP izbacuje svako vozilo, da popuni brojno stanje, cesto bez obzira na stanje; vozac gauzima i vozi, bez obzira na stanje, jer se plasi za platu i posao; putnici se voze jer nemaju alternativu, a policija, radi mira u kuci tolerise krseve na putu. Kad bi povremeno, bez najave, pravo sa ulice, poslali neki bus na vanredni tehnicki pregled, pa onda vozaca, potpisnika putnog naloga i firmu po dzepu, drugacije bi bilo. Firma ne bi slala krseve napolje, sef odrzavanja/ saobracaja bi dvaput razmislio sta potpisuje, a vozac ne bi vozio svasta.
Najvise sam mrzeo da preuzmem vozilo od starijih vozaca. Kad mi kaze:"Odlican je, meko koci" znam da mi ne gine iskljucenje posle prvog poluobrta jer taj sigurno nema kocnica. Putnici vec usli, prethodni se iskljucio, sta cu, odvezem do kraja i pravac garaza po drugog. A tamo samo izmesaju knjizice, pa ponovo. Nebrojeno puta sam dobio trolejbus na kanalu, pa Dunavskom u Dobracinu. Tu bi sledilo obavezno proveravanje kocnica i uglavnom na Gundulicevom vencu ponovo u garazu. Kad od otpravnika zatrazim rezervno vozilo, on kaze: "Imam ali nije za tebe. Ti ces ga odmah iskljuciti"
branik
Profesionalni vozač

Postod Petar 535 » Čet Avg 23, 2012 11:17 pm

e svaka ti cast ! to volim da cujem , i treba iskljucivati sva vozila koja nisu 100 % ispravna
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod Stefan Bgd » Pet Avg 24, 2012 12:01 am

Pa onda bi na ulici ostala 2 autobusa... možda ni toliko. :lol:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Petar 535 » Pet Avg 24, 2012 12:03 am

e to jeste :lol:
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod branik » Pet Avg 24, 2012 1:01 pm

Da, bilo bi tako dok firma i grad ne ukapiraju da drugacije ne moze, nego da vozila srede, a nova da cuvaju. Ako vozac strepi da ce mu promeniti smenu, da ce dobiti drugu liniju, ili jos gore, da ce biti kaznjen, vozice sve sto mu se da, samo ako moze da ide, (nije vazno da li ce da stane) a onda nema ni motiva da makar upise primedbu u listu kvara.
Sretao sam ljude koji su se plasili i da upisu kvar u listu, a izbezumi se kad ostane u kvaru da ceka kamion za vucu. Kao da ga je sam pokvario.
branik
Profesionalni vozač

Postod milos265 » Pet Avg 24, 2012 1:19 pm

Svaka ti cast za sve ovo sto si rekao, veruj da je vecina stvari i dan-danas takva :!:
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod branik » Pet Avg 24, 2012 3:50 pm

Znam, vidi se to, a i pricam sa vozacima kad sam u Bgd. Dok sam radio, bilo je dana kad je uvece na 40 i 41 ostalo po 1-2 vozila, a ostali su cekali neko ispravno vozilo. Slali su me i u N Bgd, a tamo sam posle nekoliko meseci zavrsio na parkiranju. Zato je, posle dobar deo nas iz vecerenje smene Banjice bio prebacen u kontrolu. Za mene je to bio dovoljan razlog da se pozdravim sa GSP. (april `98.).
Pre nekoliko godina na St. trgu pitam jednog od nekadasnjih kolega koji je bio legenda na 28, kakva su vozila, a on kaze: "Ista kakva su bila kad si ti radio, samo ih od tada niko nije popravljao!"
branik
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije