od branik » Čet Avg 23, 2012 6:14 pm
To je lanac: GSP izbacuje svako vozilo, da popuni brojno stanje, cesto bez obzira na stanje; vozac gauzima i vozi, bez obzira na stanje, jer se plasi za platu i posao; putnici se voze jer nemaju alternativu, a policija, radi mira u kuci tolerise krseve na putu. Kad bi povremeno, bez najave, pravo sa ulice, poslali neki bus na vanredni tehnicki pregled, pa onda vozaca, potpisnika putnog naloga i firmu po dzepu, drugacije bi bilo. Firma ne bi slala krseve napolje, sef odrzavanja/ saobracaja bi dvaput razmislio sta potpisuje, a vozac ne bi vozio svasta.
Najvise sam mrzeo da preuzmem vozilo od starijih vozaca. Kad mi kaze:"Odlican je, meko koci" znam da mi ne gine iskljucenje posle prvog poluobrta jer taj sigurno nema kocnica. Putnici vec usli, prethodni se iskljucio, sta cu, odvezem do kraja i pravac garaza po drugog. A tamo samo izmesaju knjizice, pa ponovo. Nebrojeno puta sam dobio trolejbus na kanalu, pa Dunavskom u Dobracinu. Tu bi sledilo obavezno proveravanje kocnica i uglavnom na Gundulicevom vencu ponovo u garazu. Kad od otpravnika zatrazim rezervno vozilo, on kaze: "Imam ali nije za tebe. Ti ces ga odmah iskljuciti"