Logo

Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Diskusije

Postod avramovicsasa » Sre Okt 15, 2008 6:47 am

nije mi jasno ako je vozač bio u vozilu kako nije uspeo da ga zaustavi pri
samom pokretanju iz stanice,ne moguće da su mu otkazale i nožna i ručna
kočnica,jedino ako nije dobio turažu ili je otkazao volan ili nešto slično,
obično na Zelenom vencu na obe strane uspona kada vozači napuštaju
autobus smotaju točkove da vozilo ne bi krenulo nizbrdo i to je jedan način osiguranja a opet ne verujem da je vozač profesionalac ostavio vozilo u brzini ako je bio u vozilu kako ga nije zaustavio,jedino ako nije
uskočio u njega u momentu pokretanja stvarno ne obična nezgoda.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod cone » Sre Okt 15, 2008 9:42 am

Evo slike iz današnjeg broja "24 Sata"

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod avramovicsasa » Sre Okt 15, 2008 6:50 pm

razgovarao sam danas sa vozačima VEOLIE o ovom slučaju,izgleda da je
vozač ostavio autobus samo na staničnoj kočnici koja je otpustila što je
čest slučaj.
Inače iz bliskih izvora saznajem da je jutros bilo stanje pripravnosti što se
tiče njihovog rukovodstva,Gazda je strašno ljut jer je ovo drugi slučaj u
skorije vreme da se autobus sam otkoči,skoro je 47-ica iz Katićeve krenula sama i udarila putnički auto koji je uništen.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod goran » Sre Okt 15, 2008 7:24 pm

Stanicna kocnica ne bi smela tako da se jednostavno sama dezaktivira , ili je u pitanju kvar ili postoji neki propust na vozilu (ovo je vec drugi isti slucaj).Na novim autobusima , potrebno je posle deaktiviranja stanicne kocnice , kratko pritisnuti papucicu gasa kako bi se stanicna kocnica u potpunosti dezaktivirala i vozilo moglo pokrenuti.Preporuka svih proizvodjaca autobusa je da se radi predustroznosti uvek kada se napusta vozilo aktivira tkzv. rucna kocnica , sto ste mogli da vidite i na autobusima privatnih prevoznika koji su ranije vozili (MB 0405 , MB 0305 , MAN NL 202 , SG 242 , SL 202 , NG 272 , Neoplan N4016 ...) na instrument tabli vozaca ovih vozila se nalazilo obavestenje da je aktiviranje rucne kocnice prilikom napustanja vozila obavezno (doduse ovo obavestenje je bilo na nemackom jeziku) ali su pojedini prevoznici ovo upozorenje imali napisano i na srpskom jeziku u listi vozila.Zanimljivo je proslo obavestenje kada se desio isti slucaj , receno je da je vozilo izgubilo vazduh i da se stanicna zbog toga dezaktivirala , a poznato je da kada autobus izgubi vazduh automatski blokira i ne moze se pokrenuti bas iz bezbedosnih razloga , ukoliko autobus ne blokira kada pritisak vazduha padne ispod 6 bar. smatra se tehnicki neispravnim.
goran
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 2:38 am

Postod avramovicsasa » Čet Okt 16, 2008 12:50 am

sve je to tačno,proizvođač je mislio na sve kada je ugrađivao kočioni sistem tako da je gotovo neverovatno da otpusti stanična ili da vozilo ne zablokira sobzirom da su autobusi VEOLIE novije proizvodnje i koliko sam
čuo imaju odlično održavanje najverovatnije je u pitanju propust fabrike
jer ako napravimo retrospektivu događaja takve stvari su se dešavale jedino na vozilima IK-103/IK-201 dok na vozilima MAN i Mercedes dešavale su se slične situacije ali isključivo krivicom vozača i ne pažnjom.

Ne bih da vređam Ikarbus naročito sada u postupku privatizacije ali dešavalo se da dođu potpuno novi autobusi kojima ne drži ručna kočnica
ili gubi vazduh i slično,ne znam samo kako prolaze tehnički pregled i kontrole gradskog prevoznika.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod milos265 » Sub Okt 18, 2008 8:38 pm

Sve to stoji, kad su normalni proizvodjaci u pitanju, ALI... Kod IK-103 ovo nije prvi put da stanicna kocnica otkaze.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod profa_chb » Sub Okt 18, 2008 8:48 pm

ali ne verujem da ih ikarbus proizvodi :roll: ako je to do ikarbusa onda je loša montaža...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod avramovicsasa » Sub Okt 18, 2008 9:16 pm

evo kada smo kod kočnica danas je gr.br.749 sa linije 32 IK-112N kod
garaže Karaburma sustigao putnički auto i udario ga odpozadi,vozač je
ustanovio da je vozilo tehnički ne ispravno i tražio vanredni tehnički pregled,autobus je odvučen u Rade Končar po nalogu policije gde je zapečaćeno do ponedeljka,eto još jednog primera a nov autobus.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Gligi » Ned Okt 26, 2008 4:33 pm

Danas preko puta buvljaka na Nbg-u Bamironov beli gradski Man ocesao jednog crnog fiat brava, mislim da ga je sasekao...
Gligi
Član

Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 11:28 pm

Postod avramovicsasa » Pon Okt 27, 2008 3:30 am

Neki dan tramvaj gr.br.287 sa linije 11 rasturio kola hitne pomoći na Novom Beogradu,povređeni lekar i vozač.
interesantno je da je taj tramvaj uveče uz otklonjena oštećenja izašao
na liniju 7.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod choksi » Uto Okt 28, 2008 5:28 pm

Pre neki dan u 37 na B.brdu umro putnik i izneli su ga kraj zadnjih vrata, a na tv objavili da ga je oborio bus. Na 26 bus retrovizorom zakačio devojku, a objavljeno da je bus oborio pešaka na pešačkom prelazu. No coment.
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

Postod avramovicsasa » Uto Okt 28, 2008 9:34 pm

novinari uvek pogrešno čuju kada su u pitanju tiraži njihovih novina.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod igibgd » Čet Okt 30, 2008 2:02 pm

Video sam juče na Košutnjaku kod sportskog centra Veolijin Ik103 na liniji 53,gbr П0334,neko ga je izgleda od pozadi udario i branik mu je visio. :roll:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod Marko » Čet Okt 30, 2008 5:10 pm

Danas kod Sajma na autobusu na liniji 91 gb.1211 razbijen sa leve strane zadnje staklo .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod volvos » Čet Okt 30, 2008 9:00 pm

Desava se na Ikacama da otkaze stanicna imao sam iskustva ali sam bio u vozilu na srecu
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije