negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode![]()
sasa-74 je napisao:bilo koje staklo moze da se iskrivi pod bilo kojim lukom to uopste nije problem , napravi se ram od kvadratnih cevi identican ramu na prednjoj steni busa i na njemu se postavi ravno staklo i sve se to zajedno ubaci u pecnicu ( takoreci rernu )na odredjenoj temperaturi staklo se iskrivi po ramu i to je to u kratkim crtama .

Serval je napisao:sasa-74 je napisao:bilo koje staklo moze da se iskrivi pod bilo kojim lukom to uopste nije problem , napravi se ram od kvadratnih cevi identican ramu na prednjoj steni busa i na njemu se postavi ravno staklo i sve se to zajedno ubaci u pecnicu ( takoreci rernu )na odredjenoj temperaturi staklo se iskrivi po ramu i to je to u kratkim crtama .
Slicno kao pleksiglas. Hvala na objasnjenju, ali nije mi jasan ne postupak izrade vec to sto vetrobransko staklo nije zakrivljeno na ivicama prema stranama autobusa, iz razloga jer pri velikim brzinama staklo puca. Zbog toga treba da ima manji otpor vazduha, to mi nije jasno?

ferdinand je napisao:Serval je napisao:sasa-74 je napisao:bilo koje staklo moze da se iskrivi pod bilo kojim lukom to uopste nije problem , napravi se ram od kvadratnih cevi identican ramu na prednjoj steni busa i na njemu se postavi ravno staklo i sve se to zajedno ubaci u pecnicu ( takoreci rernu )na odredjenoj temperaturi staklo se iskrivi po ramu i to je to u kratkim crtama .
Slicno kao pleksiglas. Hvala na objasnjenju, ali nije mi jasan ne postupak izrade vec to sto vetrobransko staklo nije zakrivljeno na ivicama prema stranama autobusa, iz razloga jer pri velikim brzinama staklo puca. Zbog toga treba da ima manji otpor vazduha, to mi nije jasno?
otkricu ti tajnu, posto sam imao priliku da se provozam u Diamondu. staklo NIJE iz jednog dela, vec iz dva, kao na citylineru, samo sto se poprecni stub nalazi sa unutrasnje strane, odn, gornji i donji deo stakla su lepljeni spolja, jedan do drugog![]()
Hvala punoooo! Znas da radim sem industrijskog dizajna i graficki, dizajn logoa, ambalaza, kataloga,svega...Pa ako ti nesto zatreba u oblasti dizajna-tu sam. poz i hvala ponovo
Serval
btw, ostavio sam ti velike tockove, one koje si trazio, u neobusu, kog naseg dragog generalnog direktora

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 35 gostiju