Napravljeni u periodu 88-91 godina! Posle njih se mnogi pravise i prave u EX-YU ali nista! Ovaj Tamic se samo nasmesi onako sa sigurnoscu, jer zna da njegov kvalitet retko ko da je postigao, u smisli nadgradnje!
Pa pogledajte unutra, bus jos malo 20godina, a ono kao kad udjes u Setru, galerija ok, nigde ostecena, nigde savijena, sedista ok, nijedno iscepano! E sad nije to samo kod ovog nego kod mnogih, u 90% slucajeva kod ovih tamica sve je ok! Jednostavno kvalitet je kvalitet! Normalno transmisija je cela prevazidjena, ali o tome necemo, jer se konstruktivnost fabrika buseva uglavnom pre svega odnosi na nadgradnju, gde je ovaj Tamic car!
Ovo je BUS GOSPODIN!
Pogledajte ovu prednju stenu-razbija, lepa svetla, vetrobran vrh, pogledajte kako stoji ovaj levi retrovizor-predivno, ajmo unutra sad-pogledajte sediste su-vozaca, perfektno uklopljeno, pa frizider pored, ma sve vrh! Jao... Pa pogledajte vrata vozaca, ovde nema mane ljudi...
A sad ulazimo unutra da proverimo ono sto sam napisao-i sta vidimo, sve tacno sve vrh! Jedino su malo sedista-ovaj skaj se povukao, ali on mnogo losije izgleda na fotkama nego u stvarnosti! Ma vrh je sve...galerije mrdnule nisu, a i kad udjes u bus ono osetis da je nekako kvalitetno, staro, ali kvalitetno...
Vidite na predhodnoj slici, rucna je od Sanosa-zamenjena je Tamiceva-eto ona se plomila...samo to!

Sad ajmo opet da se divimo lepoti, stasu a i glasu ovaog Tamica (jao zvuk onog TAM motora je predivan, kad je sredjen auspuh bus samo prede i uopste nije bucan, kao sto neki umeju da kazu kada je u pitanju vazdusno hladjenje, ne to nije buka to je pesma)!

ZAKLUCAK: Sta mi se svidja na karseriji! Nekako sve je tako jednostavno a lepo i korisno, i upakovano kako treba! A danas prave se neke galerije, sve nesto kruto, za dve godine sve sa busa visi, skripi...pa uzmite ljudi iskopirajte ovu galeriju, sedista celu unutrasnjost i eto vrh busa!
A brate i spolja mi se svidja kad se onako zaljulja Tamic, onaj stas...jao...volim TAM 260A119!