Logo

Nezgode GSP-a Novi Sad

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Nezgode GSP-a Novi Sad

Postod zak » Pon Okt 20, 2008 5:15 pm

e cuo sam da je danas neka devojcia propala kroz pod autobusa na liniji 7 na Limanu, valjda kod okretnice negde

jel cuo neko nesto?
zak
Član
 
Postovi: 248
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm
Lokacija: Novi Sad

Nezgode GSP-a Novi Sad

Sponzor

 

Postod Huanita » Pon Okt 20, 2008 7:31 pm

Kada,jel znas koji garazni broj busa?
Disen que el que no ariesga,no gana...Pero no es bueno ariesgar cuando tienes mucho que perder...
Korisnikov avatar
Huanita
Član
 
Postovi: 343
Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 8:18 pm
Lokacija: Novi Sad

Postod deni » Pon Okt 20, 2008 10:16 pm

Teško da se to može dogoditi,jer se autobusi svakodnevno proveravaju i bezbednost putnika je na prvom mestu.
Medjutim ništa nije nemoguće.Kod zglobnih Neobusa ima dovoljno prostora da devojčica propadne,ali samo u slučaju da se verala u sredini (harmonika,zglob,kako god...) i upala u rupu.Ali to je apsurdno.Zar ne???

Ako se nešto zaista desilo sigurno će se čuti...
deni
Član
 
Postovi: 293
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 12:19 am
Lokacija: London UK

Postod Huanita » Pon Okt 20, 2008 10:48 pm

I ja kontam...nekako mi ne logicno propasti kroz pod autousa :shock:
Disen que el que no ariesga,no gana...Pero no es bueno ariesgar cuando tienes mucho que perder...
Korisnikov avatar
Huanita
Član
 
Postovi: 343
Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 8:18 pm
Lokacija: Novi Sad

..

Postod zak » Uto Okt 21, 2008 12:08 am

samo sam to cuo kao pricu u gradu danas popodne.... mislim i meni je neverovatno narucito posto na 7 koliko vidim voye samo novi zglobni busevi ...kako god ako je i bilo ista cuce se
zak
Član
 
Postovi: 248
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm
Lokacija: Novi Sad

Postod Huanita » Uto Okt 21, 2008 1:36 pm

Disen que el que no ariesga,no gana...Pero no es bueno ariesgar cuando tienes mucho que perder...
Korisnikov avatar
Huanita
Član
 
Postovi: 343
Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 8:18 pm
Lokacija: Novi Sad

Postod zak » Uto Okt 21, 2008 2:15 pm

sedmica 793...rasturili je navijaci za vikend
zak
Član
 
Postovi: 248
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm
Lokacija: Novi Sad

Postod ferdinand » Uto Okt 21, 2008 2:42 pm

gsp stvarno pristojno odrzava autobuse u poslednje vreme, pri tom, to je autobus iz 2003. godine, nemogucje da je istrulio pod, pa nije od papira. treba to lepo staviti u novine, da se zna zasto se to desilo, a te nadr.... klince bih ja poslao da malo fizikalishu, a ne da iz obesti i dokonosti rasturaju sve sto dohvate :twisted: :twisted: :twisted:
Korisnikov avatar
ferdinand
Član
 
Postovi: 1025
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm
Lokacija: Dubai

Postod volvos » Uto Okt 21, 2008 3:50 pm

I sta pise u blicu?Gde je policija?svedoci,uvidjaj,jok izasla i gotovo,ljudima nokat kad uhvatis vriste i traze policiju i hitnu i ministra i direktora,ne kazem da se ne moze desiti ali....
Image
volvos
Član
 
Postovi: 4167
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm
Lokacija: Temerin

Postod Huanita » Uto Okt 21, 2008 4:52 pm

Vrhunac svega bice kad okrive vozaca :lol:
Salzem se sa ferdinandom za klince...bila sam svedok njihovog izivljavanja kad sam se vracala sa grzdjembala... :roll:
Disen que el que no ariesga,no gana...Pero no es bueno ariesgar cuando tienes mucho que perder...
Korisnikov avatar
Huanita
Član
 
Postovi: 343
Pridružio se: Sre Avg 06, 2008 8:18 pm
Lokacija: Novi Sad

Postod Milanche » Uto Okt 21, 2008 6:18 pm

Stvarno neverovatno?
Jadna devojčica...Ovo bre nema više pravila, možeš da uđeš u bilo koji bus u bilo kom gradu i "ladno" da propadneš...Nemam reči! :shock:
Milanche
Član
 
Postovi: 713
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 2:54 am
Lokacija: Niš

Postod s215hdh » Uto Okt 21, 2008 7:43 pm

Mozes i da hodas ulicom i da ti padne saksija na glavu pa da te ubije. To se desava. Ako se sve to desilo tako kako jeste, zasto autobus nije zaustavljen, poslat na vanredni tehnicki pregled, nego je nastavio da saobraca, a ni vozacu nije prijavljen nikakav incident. Da je to sve tako bilo, sto ti ostali putnici koji su joj pomogli nisu reagovali da se autobus zaustavi i sve ostalo? Ne znam, meni ovo krajnje zvuci nerealno. Ko zna sta je ona radila...
s215hdh
Profesionalni vozač
 
Postovi: 5598
Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm
Lokacija: Negde po svetu

Postod profa_chb » Uto Okt 21, 2008 7:52 pm

15 godina, nije ni tako mala, znači da je rupa bila malo veća :roll: ali ipak je samo noga...
profa_chb
Mašinski inženjer
 
Postovi: 14067
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm
Lokacija: Beograd

Postod deni » Uto Okt 21, 2008 10:21 pm

s215hdh je napisao:Mozes i da hodas ulicom i da ti padne saksija na glavu pa da te ubije. To se desava. Ako se sve to desilo tako kako jeste, zasto autobus nije zaustavljen, poslat na vanredni tehnicki pregled, nego je nastavio da saobraca, a ni vozacu nije prijavljen nikakav incident. Da je to sve tako bilo, sto ti ostali putnici koji su joj pomogli nisu reagovali da se autobus zaustavi i sve ostalo? Ne znam, meni ovo krajnje zvuci nerealno. Ko zna sta je ona radila...


Slučaj nije prijavljen nadležnim organima.Devojcica je prevezena od strane privatnih lica (roditelja) i nije zadrzana na lečenju.Vozilo nemože biti trulo,moze biti jedino probušeno ili oštećeno.
Nijedno vozilo nije isključeno iz saobraćaja u toku jučerašnjeg dana.Očevidci nemogu tačno da izjave šta se dogodilo nego nagaćaju.Malo je tema naduvana od strane novinara,ali to im je posao.
deni
Član
 
Postovi: 293
Pridružio se: Pet Feb 08, 2008 12:19 am
Lokacija: London UK

evo i tekst iz blica

Postod zak » Sre Okt 22, 2008 3:06 pm

Na ulicu poslali neispravan autobus
Autor: H. D. - A. S. | Foto:J.Jarić | 22.10.2008. - 10:37
Na ulicu poslali neispravan autobus

NOVI SAD - Gradski autobus na liniji sedam, u kojem je učenica Marina P. (15) povređena nakon što je propala kroz pod, izvezen je na ulicu, iako je dan ranije bio ozbiljno oštećen, a vozač i odgovorni u tehničkoj službi će disciplinski odgovarati jer pri pregledu vozila nisu primetili veliku rupu prekrivenu samo šperpločom, saznaje „Blic“ u Gradskom saobraćajnom preduzeću. Vozač će morati da objasni i zašto nije stao čim je čuo uspaničene povike Marininih školskih drugova i njihove profesorke dok su devojčicu držali da ne podleti pod vozilo.

Autobus sa serijskim brojem 793 su u nedelju ozbiljno oštetili navijači Vojvodine, koji su tim vozilom išli na gostovanje njihovog kluba. Uprkos tome što je autobus bio vidno oštećen, vozač to narednog dana nije primetio, iako je bio obavezan da pregleda vozilo pre izlaska iz kruga, a tehnička služba dozvolila je da se ono uključi u saobraćaj. Najmanje što ovi radnici mogu da očekuju je, navode u GSP, smanjenje plata.
O incidentu u kojem je, srećom, samo lakše povređena, ni Marina ni njena majka nisu spremne da govore.
- Marina je ušla je u „sedmicu“ sa još 30 učenika i profesorkom iz Gimnazije „Laza Kostić“ i krenuli su na fizičko u teretanu „Blu loft“. Na podu je bila šperploča, deca nisu znala šta je ispod. U jednom trenutku, ona je kroz šperploču propala celom nogom i to dok je autobus bio u pokretu. Deca su počela da vrište i da viču vozaču da stane, ali on nije zaustavio autobus. Moja nećaka je zato bila primorana da se drži za stolice, a druga deca da je pridržavaju, dok joj se noga vuče po putu. Tek na sledećoj stanici vozilo je stalo! - tvrdi Slađana Rakić, tetka povređene učenice.
Profesorka koja je vodila decu na fizičko tada je izgrdila vozača, izvela devojčicu iz vozila i odmah je pozvana hitna pomoć. Marini P. i njenoj majci, koja je po rečima Slađane Rakić, još u velikom šoku, lekari su rekli da je devojčica imala sreće što je mlada i da je dobro što je prošla bez preloma.
- Strašno je što je takav autobus uopšte bio u saobraćaju, a još gore je ponašanje vozača. On je, po izlasku deteta, nastavio vožnju, kao da se ništa nije dogodilo! Ne želimo da se ovo ikome drugom ponovi. Jer, šta bi bilo da je na njenom mestu bilo neko manje dete ili starija osoba? - kaže Rakićeva.
Portparol GSP Milorad Vukašinović navodi da je o događaju saznao iz novina, ali potvrđuje da je vozač bio dužan da pregleda autobus pre pokretanja.
- Članom 10. Uputstva o radu vozača autobusa, od vozača se zahteva i vizuelni pregled autobusa pre vožnje. Mora da proveri da li postoje vidljiva oštećenja, da li je autobus čist, da li su sedišta ispravna i ima li oštećenja na patosu: rupe, odvaljen poklopac i slično. Nepoštovanje ovih odredaba povlači i sankcije. Shodno internoj istrazi, utvrdiće se eventualna odgovornost naših zaposlenih - rekao je Vukašinović, uz napomenu da je pokrenuta i policijska istraga o incidentu i da su svi podaci i saznanja GSP-a na raspolaganju MUP-u. On je pozvao roditelje oštećene putnice da se jave službi GSP-a sa nalazima lekara.
- Svi putnici su osigurani i imaju pravo na obeštećenje - kaže Vukašinović.
A, prema nezvaničnim saznanjima „Blica“, rupa u podu nije bila jedino vidljivo oštećenje. Polomljena su i dva naslona sedišta, a navijači su se oko rupe u podu i potpisali. Zaposlene u GSP čudi i kako su njihove kolege iz tehničke kontrole, koje svakodnevno pregledaju vozila, pustili u saobraćaj ovaj autobus.
- Svakodnevno se sprovodi kontrola autobusa pre puštanja u rad i rupa na podu nije evidenitrana - potvrđuje i Dušan Malešević, šef službe tehničkog održavanja GSP-a.
Zbog toga su, prema njegovim rečima, već pokrenute mere u preduzeću, ali on nije želeo da iznosi detalje sve do završetka istrage.
Poslednju detaljnu tehničku kontrolu, koju svaki autobus prolazi posle pređenih 2.500 kilometara, autobus sa serijskim brojem 793 prošao je 11. oktobra i tada nije bilo prijavljenih oštećenja. Ovaj zglobni autobus juče se nalazio u limarnici na remontu. Proizveden je 2002. godine u fabrici „Neobus“, i kao i svi zglobnjaci iz ove serije ima pod, koji nije otporan na vodu i brzo propada.
- Pod je lošeg kvaliteta i praktično mu je rok trajanja oko dve do tri godine, pa su potrebne intervencije. Međutim, do sada nismo imali problema ovakve vrste, jer je tehnička služba blagovremeno otklanjala problem - kaže Malešević. Ovakvih autobusa, kako saznaje „Blic“, u Gradskom saobraćajnom preduzeću ima najviše 11.

Svako deseto vozilo na remontu
Iz tehničkog sektora GSP-a navode da na inventaru u ovom trenutku imaju 241 autobus koji su u tehničkom smislu stari od tri do pet godina. To znači da su svi autobusi ili nedavno kupljeni ili su stariji od 10 godina, ali su nedavno rekarosirani, pa se u tehničkom smilu računa njihova „druga mladost“. Prema poslednjim podacima, neispravan je svaki deseti autobus u voznom parku i svi oni su poslati na remont.

Koliko ste zadovoljni stanjem autobusa?
Marija Obradović
Uslovi u autobusima su očajni. Pre svega higijena, a onda međuljudski odnosi. Ma, kako bi mladi rekli, smorena sam već od autobusa, nikako da ih uhvatim u pravom trenutku.
Željko Klepić
Isuviše su skučeni ovi novi autobusi. U njima je jako malo prostora i za stajanje i za sedenje. Vozim se uglavnom "peticom" i "šesticom" i ostalim sam zadovoljan.
Leona Stanisavljević
Zadovoljna sam. Čisti su, održavaju se, vozači su u uniformama, a polasci tačni. Živela sam u Pančevu i odlazila često u Beograd, a mislim da je u Novom Sadu sve u redu.
Mile Čamber
Zadovoljan sam autobusima i nemam nekih primedaba. Sada, kako kome se sviđa, a meni je dobro. Uredno plaćam kartu i meni sve to odgovara.
Ružica Vagić
Autobusi bi mogli da budu noviji. Kvare se, pogotovo ovi pogotovo za prigradska naselja. Idem često u vikendicu u Ledincima i dešava se da se kvare, pogotovo zimi.
Stojanka Radin
Vozila su jako dotrajala i moralo bi se povesti računa o tome. Vodim dete svakog dana na stanicu i nije mi baš svejedno. Autobusi bi mogli da budu i malo udobniji.
Sahiti Ferus
Nisu najgori, ali treba ipak malo više računa da se vodi o autobusima, da ne dođe do nezgoda. Desilo mi se par puta da se autobus usput pokvari, a pre mesec dana pukla je guma.
Milka Kravarušić
Vozim se isključivo "sedmicom" i "četvorkom" i zadovoljna sam. Čisti su, higijena je dobra, a zadovoljna sam i vozilima. Osoblje je uslužno i stižu na vreme.
zak
Član
 
Postovi: 248
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 11:49 pm
Lokacija: Novi Sad

Sledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju