Logo

GSP Beograd

Diskusije

Re: GSP Beograd

Postod Marko » Pet Jul 20, 2012 4:16 pm

profo država je i tada nameštala tendere imao si IMT koji je dobijao poslove .

Svi nameštaju uslove tendera za nabavku nije to ništa novo .
Zar godinama nismo plaćali radnike zastave preko 400 miliona evraje uloženo u cuvanje socijalnog mira u kragujevcu.
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Sponzor

Postod avramovicsasa » Sub Jul 21, 2012 8:51 am

Ovde govorimo o radnicima a ne o fabrici,ne znam zašto bi se tenderi uopšte nameštali kada treba da se kupuju domaći proizvodi kako bi kapital ostao u zemlji.
Ja sam bio prijatelj Ikarbusa od 1996 do 2000 godine,odlično znam kako su ljudi tamo radili i kako su od ničega izlazile nove generacije autobusa,ako su budžili stare motore ili creva sigurno je bilo zato što nisu imali a ne da su bili neradnici a možda je to bila i osveta nekog pojedinca.
Ikarbus svakako treba spašavati a ne otpisati ga jer oni mogu dosta da urade.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod profa_chb » Sub Jul 21, 2012 2:00 pm

bilo, sale, bilo, ljudi se menjaju, vremena se menjaju :!: i radnici neobusa ne primaju platu, zašto se ne uzimaju njihovi autobusi :?: :!: zašto se ne uzimaju FAP-ovi :?: :!:
jedno je promovisati kupovinu domaćih proizvoda, drugo je nameštanje tendera...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Marko » Sub Jul 21, 2012 3:15 pm

Neobus ne može da proda autobus u gradu gde se nalazi . Nisu iskoristili situaciju kada je ikarbus bio pred stečajem . Treba li su da organizuju prezentaciju vozila u nekom pogonu pa i da daju probu vozila .
Nemoguće da direktor i rukovodstvo neobusa nezna ko ko najviše kupuje I što je najbitnije kakva vozila kupuje u srbiji .
Zar novi sad nije trebao kupi vozila ili remontuje neka vozi lakao ispomoć radnicima , a ne da im deli paštete i prašak.
Lasta i gsp su kupili fapove bas kao pomoć fabrici.
Pa i ikarbus je bio oštećen na jednom tenderu za nabavku vozila za lastu (5 vozila) i gsp (18 vozila ) gde je bio jeftiniji ponuđač.
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

Marko
Član

Postod blokovi » Ned Jul 22, 2012 10:07 pm

Posto vidim Marko da si upucen u situaciju sa IMTom evo ja cu da ti kazem kao sin od penzionisanog radnika odatle,nemoj da brkas babe i zabe,IMT nisu namestali poslove,jer kao prvo radnici niti rade,jer ono su horor uslovi za rad,plus platu prime 1 u 6 meseci,tako da IMT i Ikarbus ne brkaj...Veruj mi.
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod Marko » Ned Jul 22, 2012 11:29 pm

Ovde se pričalo kako se ranije poslovalo a ne sada .Tako da bi bilo bolje da pročitaš bolje profinu poruku na koju je odgovoreno Ovde si ti pobrkao babe i žabe ..

Marko
Član

Postod profa_chb » Pon Jul 23, 2012 1:20 pm

@ avramovicsasa
profa_chb je napisao:ok, ajd svi da usvojimo po jednog radnika ikarbusa? evo ja ću onog koji je umesto da stavi novo rebrasto crevo na autobus pod garancijom, pajserom natezao staro šuplje (istinita priča koju sam čuo od jednog člana, proveren i pouzdan izvor) :!:
i ja sam bio "gladan" kad sam bio mali, pa država nije nameštala tendere IMR-u da bi moja majka primala paltu i imala zimi grejanje u kancelariji. ikarbusu se godinama nameštaju tenderi, plaćaju se autobusi mnogo više nego što vrede, a oni ih idalje sklepavaju :twisted:

da dodam da je ista ta moja majka čas dobijala, čas ne dobijala markicu od fabrike, pa je plaćala prevoz! a i da dodam da zbog istog tog gsp-a je par puta kasnila na posao, ceo IMR čeka trojku kod šećerane, a nje nema, i onda im se skida od plate zbog kašnjenja, jer stoka od kondutera nije htela da im napiše potvrdu da tramvaja nije bilo :twisted:
da dodam da se svega par puta švercovala, jer je bilo ili da kupi hleb, ili da plati kartu, pa su joj '96 kontrolori napisali kaznu koju je uredno platila. kako, odakle, ne znam, ali nemoj mi reći da radnici ikarbusa ne mogu da stanu na noge tolike godine pored ovoliko nameštanja posla, ipak je 2012. a ne 1993. gledaj malo dalje od beogradskog podforuma, prelistaj po forumu druge neke teme, pisalo se o ikarbusovim radnicima, servisima, vozilima, informiši se, pa onda plači nad prosutim mlekom...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Marko » Pon Jul 23, 2012 1:29 pm

Koji je to tender namešten ?

Marko
Član

Postod avramovicsasa » Pon Jul 23, 2012 4:17 pm

profa_chb je napisao:@ avramovicsasa
profa_chb je napisao:ok, ajd svi da usvojimo po jednog radnika ikarbusa? evo ja ću onog koji je umesto da stavi novo rebrasto crevo na autobus pod garancijom, pajserom natezao staro šuplje (istinita priča koju sam čuo od jednog člana, proveren i pouzdan izvor) :!:
i ja sam bio "gladan" kad sam bio mali, pa država nije nameštala tendere IMR-u da bi moja majka primala paltu i imala zimi grejanje u kancelariji. ikarbusu se godinama nameštaju tenderi, plaćaju se autobusi mnogo više nego što vrede, a oni ih idalje sklepavaju :twisted:

da dodam da je ista ta moja majka čas dobijala, čas ne dobijala markicu od fabrike, pa je plaćala prevoz! a i da dodam da zbog istog tog gsp-a je par puta kasnila na posao, ceo IMR čeka trojku kod šećerane, a nje nema, i onda im se skida od plate zbog kašnjenja, jer stoka od kondutera nije htela da im napiše potvrdu da tramvaja nije bilo :twisted:
da dodam da se svega par puta švercovala, jer je bilo ili da kupi hleb, ili da plati kartu, pa su joj '96 kontrolori napisali kaznu koju je uredno platila. kako, odakle, ne znam, ali nemoj mi reći da radnici ikarbusa ne mogu da stanu na noge tolike godine pored ovoliko nameštanja posla, ipak je 2012. a ne 1993. gledaj malo dalje od beogradskog podforuma, prelistaj po forumu druge neke teme, pisalo se o ikarbusovim radnicima, servisima, vozilima, informiši se, pa onda plači nad prosutim mlekom...

Meni ne treba da pričaš o tome,ja odlično znam šta je problem sa Ikarbusom jer je drugačije kada ga gledaš iznutra i kada si u kontaktu sa njihovim ljudima a informacije iz spoljnog sveta koje se prenose na podforumima su često nerealne zasnovane na ličnom mišljenju i proceni.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod profa_chb » Pon Jul 23, 2012 4:52 pm

jedno su procene, drugo su istinite priče od pouzdanih izvora
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod becks89 » Pon Jul 23, 2012 5:56 pm

Marko je napisao:Koji je to tender namešten ?

Bolje pitanje koji je bio regularan :?: Da je ovakva firma u nekoj ogranizovanijoj evropskoj/svetskoj državi, koja ne namešta ostanak na sceni, da bi zamaskirali pare koje su uzete , davno bi se to rasturilo, jer firma bez profita je loša firma :!:
becks89

Postod blokovi » Sre Jul 25, 2012 4:22 pm

Aman ljudi o cemu vi pricate kakvi "tenderi" kakve "privatizacije",to nista ljudima nije korisno donelo,samo ih je vise na ulici,pogledajte samo sta nam sledi do kraja godine,ima maltene oko 3 miliona ljudi da ostane bez posla.Ako su ti "tenderi" "spas" onda je bolje da uzmemo stvari u svoje ruke,inace kako je krenulo bice nama plata 100 dinara...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod danilo » Pet Sep 28, 2012 10:42 am

Za Generalnog direktora GSP-a "Beograd" izabran je Nebojša Ćeran (dipl. ing. - tehnolog), a za Predsednika Upravnog odbora je izabran Stanoje Đurić.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod branik » Uto Okt 02, 2012 8:26 am

Znaci, sad je resena buducnost vozila u GSP! Pocece da stizu vozila koja idu na ugalj iz Kolubare. Euro -100?
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

mali i veliki servis autobusa u gsp beograd

Postod Arthur » Sre Okt 10, 2012 12:56 am

mozete li mi pomoci, na koliko predjenih kilometara se radi mali servis, a na koliko veliki servis za vozila gradskog saobracajnog preduzeca Beograd? (GSP)
Arthur
Novi član

Pridružio se: Sre Okt 10, 2012 12:52 am

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije