Logo

GSP Beograd

Diskusije

Re: GSP Beograd

Postod Petar 535 » Pon Nov 19, 2012 2:02 pm

Zato sam i rekao Veolija i Lasta , si gurno ne bih napisao trans jug ili lui travel , jer im se raspadaju vozila .

316 je bio na vanrednom i pokazalo se oko 30 posto kocenja , sam jedan tocak je kocio .

I jedno pitanje , primetio sam da na dosta vozila Gspa-a trap lupa , obicni napred i nazad , to pre nisam bas primecivao .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Sponzor

Postod avramovicsasa » Pon Nov 19, 2012 2:07 pm

Koje lice je odradilo teh.pregled na gr.br. 316 i odakle je ta informacija dospela u javnost ?

To kada lupa trap može biti i da su labavi amortizeri a možda su i popustile balans štangle ili je sam trap rastrešen,dok ne ode na Kanal ne može se znati tačno.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod nemac » Pon Nov 19, 2012 3:32 pm

Da li se pod neispravnim vozilom smatra vozilo sa celavim gumama ili ono koje nema zimske gume u periodu kada je to propisano? U tom slucaju pola voznog parka moze slobodno da ostane u garazi, dzaba im i kocince kad proklizavaju kao ludi, sto sam mnogo puta doziveo kada je kolovoz vlazan.
Gledao sam neki prilog na Studiu B u kome je majstor pogona Karaburma rekao ladno rekao da kada se prednje gume istrose oni ih stave pozadi, a te zadnje,ako su bolje stave napred i tako ih stalno rotiraju.
Takodje u prilogu se pominje da je nabavljeno 600 zimskih guma za pogon Karaburma. Pa cekajte, Karaburma ima oko 200 vozila, tako da svi autobusi imaju oko 1600 guma. Ja ne verujem da bas imaju jos oko 1000 zimskih guma od prosle godine. Tako da su vozila prilicno nebezbedna.

Kada je tempreatura ispod 7 stepeni,a kolovoz je vlazan zaustavni put letnje gume je za 5-6 metara duzi pri brzini od 50km/h (pod pretpostavkom da su kocnice ispravne, a ako nisu, mogu misliti kolika je razlika). Za istu brzinu na snegu, zaustavni put je duplo veci sa letnjim gumama.
nemac
Član

Pridružio se: Ned Avg 05, 2012 12:50 pm

Postod branik » Pon Nov 19, 2012 6:11 pm

avramovicsasa je napisao:Koje lice je odradilo teh.pregled na gr.br. 316 i odakle je ta informacija dospela u javnost ?

To kada lupa trap može biti i da su labavi amortizeri a možda su i popustile balans štangle ili je sam trap rastrešen,dok ne ode na Kanal ne može se znati tačno.

Razumem potrebu za zastitom imena firme, ali zar je jedan bus izasao neispravan iz garaze? Uvek ce da bude da je izasao ispravan, a da je kvar nastao kasnije i da je vozac trebalo da reaguje i iskljuci. A ako iskljuci, ... Znamo, vec.
Ne treba pominjati konkretna vozila u ovom kontekstu, jer su te neispravnosti prilicno relativne, ako ga navezu na kanal i presteleju.
Secam se da su vozaci i kolege koji bi uvece imali udes (najcesce stizanje) nocevali u vozilu u garazi kako bi ga sacuvali preko noci da mu ne bi stelovali kocnice. Dovoljno je pritegnuti obloge da ima potrebnu slu, a posto nece u saobracaj, vec samo na VT, nije ih briga da li ce blokirati. Za trole, to je bio TP u Kompresoru. Zakace za traktor, podvuku pod mrezu da nadruka i na valjke. Koci!
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod avramovicsasa » Pon Nov 19, 2012 7:00 pm

Većina saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama nastaje usled trenutnog kvara kao što je pucanje nosača spona,otkaz kočnica usled raznih situacija,otkaz volana itd.

Svaki Vozač koji oseti na vozilu određene pokazatelje ka fatalnim kvarovima mora sačekati servis ili isključiti za garažu,ja nikada nisam čuo da je vozaču zabranjeno u GSP-u da isključi vozilo,to su svojevremeno radile Gazde Privatnih prevoznika koji su jurili svaki dinar od prodate karte.

Mi koji učestvujemo na Forumu nemamo precizne podatke o teh.ispravnosti vozila i nismo u to sigurni osim priča koje čujemo,zato je Petar trebao da koristi izraze ,,Po pričama,, ,,Na osnovu,, ,,Po rečima,, ,,Iz Bliskih izvora,, itd jer ako se u javnost izlazi sa preciznim informacijama za to treba dokaz koji će možda jednoga dana na Sudu tražiti neki prevoznik od Foruma ili će tražiti da se određeni Forum zbog kleveta zabrani i ukine.

Zato treba biti pažljiv u iznošenju tako osetljivih informacija koje mogu izazvati paniku među putnicima jer se sa kočnicama ne treba igrati.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Maki187 » Pon Nov 19, 2012 7:03 pm

nemac je napisao:Da li se pod neispravnim vozilom smatra vozilo sa celavim gumama ili ono koje nema zimske gume u periodu kada je to propisano? U tom slucaju pola voznog parka moze slobodno da ostane u garazi, dzaba im i kocince kad proklizavaju kao ludi, sto sam mnogo puta doziveo kada je kolovoz vlazan.
Gledao sam neki prilog na Studiu B u kome je majstor pogona Karaburma rekao ladno rekao da kada se prednje gume istrose oni ih stave pozadi, a te zadnje,ako su bolje stave napred i tako ih stalno rotiraju.
Takodje u prilogu se pominje da je nabavljeno 600 zimskih guma za pogon Karaburma. Pa cekajte, Karaburma ima oko 200 vozila, tako da svi autobusi imaju oko 1600 guma. Ja ne verujem da bas imaju jos oko 1000 zimskih guma od prosle godine. Tako da su vozila prilicno nebezbedna.

Kada je tempreatura ispod 7 stepeni,a kolovoz je vlazan zaustavni put letnje gume je za 5-6 metara duzi pri brzini od 50km/h (pod pretpostavkom da su kocnice ispravne, a ako nisu, mogu misliti kolika je razlika). Za istu brzinu na snegu, zaustavni put je duplo veci sa letnjim gumama.

Dzabe zimske gume, kad se autobus kliza na stanici po onom natpisu BUS.
Ja kad stanem na to akd je vlazno klizam se, a kamoli autobus, uvek im blokira tocak zimi kad stanu na taj natpis.
Nego da pitam, ko je zaduzen za ciscenje leda i snega direktno ispred stanice ?
GPS ili BG put ?
Jer tacno se secam pre 2 godine stojim na stanici i gledam, cela ulica kod stanice je bila zaledjena, jos je noc, led se skoro i nevidi, i svaki bus koj je poceo da staje na stanicu,blokiraju se tockovi, jedan se zaustavi posle stanice, drugi se navuce uz ivicnjak, treci udari o ivicnjak pa se odbije, onda dodje zglob, i pri kocenju se iskrivi ko da skrece /\ samo pod manjim uglom. Iz tog busa je izasla jedna slatka devojka, koja je nazalost poljubila led pored autobusa a jednim delom i ispod, sva sreca vozac je video pa nije pokreno bus.
Maki187
Član

Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 11:23 pm

Postod avramovicsasa » Pon Nov 19, 2012 7:18 pm

Za čišćenje ulica je zadužen Beograd Put a za trotoare u zoni pešačkih prelaza,Kontejnera,Stajališta GSP-a Gradska Čistoća,Šahtove i Slivnike su trebali da čiste iz Vodovoda i Kanalizacije ali pre par godina se desilo da su se u posao uključivali i Radnici preko Omladinske a i mi Otpravnici smo čistili oko Objekata kao i čišćenje početnih stajališta i bacali so po trotoaru u toj zoni.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Petar 535 » Pon Nov 19, 2012 9:16 pm

avramovicsasa je napisao:Većina saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama nastaje usled trenutnog kvara kao što je pucanje nosača spona,otkaz kočnica usled raznih situacija,otkaz volana itd.

Svaki Vozač koji oseti na vozilu određene pokazatelje ka fatalnim kvarovima mora sačekati servis ili isključiti za garažu,ja nikada nisam čuo da je vozaču zabranjeno u GSP-u da isključi vozilo,to su svojevremeno radile Gazde Privatnih prevoznika koji su jurili svaki dinar od prodate karte.

Mi koji učestvujemo na Forumu nemamo precizne podatke o teh.ispravnosti vozila i nismo u to sigurni osim priča koje čujemo,zato je Petar trebao da koristi izraze ,,Po pričama,, ,,Na osnovu,, ,,Po rečima,, ,,Iz Bliskih izvora,, itd jer ako se u javnost izlazi sa preciznim informacijama za to treba dokaz koji će možda jednoga dana na Sudu tražiti neki prevoznik od Foruma ili će tražiti da se određeni Forum zbog kleveta zabrani i ukine.

Zato treba biti pažljiv u iznošenju tako osetljivih informacija koje mogu izazvati paniku među putnicima jer se sa kočnicama ne treba igrati.

Sta ti je , to su price , ja kao putnik sam oseto , pa su pricali ovo ono .... ali 357 sam siguran jer sam video da je povucena rucna i da je dao gas i krenuo . Mislim da su sredili to , ali otkud znam :)
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod avramovicsasa » Uto Nov 20, 2012 7:08 am

Naravno mi smo u tim situacijama samo posmatrači,ponekad loše gume,proklizavanje ili manji gubitak kontrole nad volanom mogu da zavaraju pa se učini da vozilo slabo koči,ponekad su i kočnice preštelovane pa vozilo po klizavom kolovozu usled loših guma proklizava.
Kada prenosiš nečiju priču koristi izraze koje sam spomenuo,naravno niko nikada neće tražiti da se spomene izvor priče,a to za ručnu ako si lično video, ta informacija je u redu.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Uto Nov 20, 2012 6:54 pm

branik
Profesionalni vozač

Postod trosmenac » Uto Nov 20, 2012 9:14 pm

316 je bio na vanrednom i pokazalo se oko 30 posto kocenja , sam jedan tocak je kocio . .[/quote]
A kad je bio na vanrednom tehnickom ja radim u pogonu Zemun i ovo prvi put cujem
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Postod branik » Sre Nov 21, 2012 1:14 am

Ljudi, svi znamo da izlaze neispravna vozila sa overenim nalozima i ispravnoscu. Bilo je i bice dok se drzava ne pozabavi time. Sad je nebitan taj jedan bus. Sistem je bitan. Kad bi Grad (Direkcija) svakog dana nasumicno slala desetak vozila (i GSP i PP) na vanredni, odmah po izlasku iz garaze, sta bi se sve tu naslo. Hajde da iniciramo takvu akciju uz pomoc drugih medija. Bilo bi odziva. Posle udesa na Zvezdari, u Cingrijinoj, svi prevoznici su imali ceo vikend da pripreme vozila za vanredni koji je nalozio Djilas. Rezultat je bio ocekivan.
branik
Profesionalni vozač

Postod avramovicsasa » Sre Nov 21, 2012 10:51 pm

GSP Beograd se dosta uozbiljio po pitanju tehničke ispravnosti,naročito se posvećuje pažnja kočnicama i volanima jer sam teh.pregled na Novom Beogradu više neće da pušta vozilo koje slabije koči i koje je trulo pa smo svedoci remonta limarije ili bar mackanje i krpljenje jer su znali da vrate vlastita vozila nazad kao neispravna.

Ručne kočnice i slično što se ovde spominjalo ne rade na nekim vozilima možda zbog nedostatka delova ali teško da će ih pustiti da prođu na redovnom teh.pregledu,sećam se gr.br. 983 dok je radio na liniji 77,nikako nije imao ručnu,kada su vozači se ozbiljno pozabavili prijavom,Održavanje je dalo odgovor da je ceo taj deo koji drži ručnu istrulio i da se sve mora kompletno rasturati i ubaciti novo,otišao je u rashod ali mislim da mu nikada to nisu napravili.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Sre Nov 21, 2012 11:01 pm

I sta je tu ozbiljno? Ozbiljan je samo prestup i kvar sa kojim je auto izasao i sa koji ga je neko vozio. Vozilo mora da bude ispravno u saobracaju uvek, a ne samo da bi proslo tehnicki. Nista se tu nije promenilo. Trulo, kao i vozila!
branik
Profesionalni vozač

Postod Stefan Bgd » Čet Nov 22, 2012 2:10 am

Nažalost kolega Branik je potpuno u pravu... Daleko je to od svake ozbiljnosti.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije