Alex ,da mnogo ne opterećujemo temu,rećiću ti samo da i dan danas postoji Jugoprevoz Čačak(Ugopromet). I danas stoji tabla ispred upravne zgrade Autoprevoza i Jugoprevoza ,sa pravcima ka gradovima bivše Jugoslavije. Posleratni Autoprevoz imao je u sastavu više od 40 OOUR-a,u čijem su sastavu ulazili i izlazili G.Milanovac,Vrnjačka Banja,Raška,N,Pazar itd. Imaš na netu AP Raška i Sndžaktrans su se integrisali 1964 u sastav Autoprevoza,imaš i kad je istupio AP G.Milanovac,Vrnjačka Banja iz Autoprevoza.
Jedino što je meni ovde nelogično jeste, kako to da ste videli 1960.godine da piše Jugoprevoz.Jer na svim slikama 60-ih i 70-ih piše Autoprevoz.Ima slika stanice u Čačku iz tog perioda ,piše samo Autoprevoz.Da niste pomešali sa kruševačkim Jugoprevozom koji je bukvalno do 2000.god imao isti vozni park Sanose kao i Autoprevoz,nekad ih čovek ne bi prepoznao da im se nazivi ne razlikuju(
JUG i
AUT) ,ista šema.
Vidim da ovo odužismo,a samo sam hteo da vidim šta se to dešavalo sa Severtransom

i njihovom podelom,pošto sam na njihovom sajtu video da je Senta bila u sastavu zajedničkog preduzeća ATP Sombortrans,a kasnije došlo do cepanja.U ovoj zemlji se samo odcepljuje ,iako nikad niko ništa nije postigao time