MILE je napisao:Neka hvala ne želim da vidim to, Vi se borite koliko možete, ali džabe kad grad ne da pare koje su neophodne za funkcionisanje GSP-a...... A gde su te pare? Pojela maca pa gradonačelnik danas ima kapital od par milijardi Eura.... Evo jutros uhapsiše Miškovića nadam se da će i Đilas uskoro iza roštilja... Kranje je vreme da se država umeša i spasi ono što sew spasiti može.

branik je napisao:Ako me secanje sluzi, 91 - 92. stigle su trole 4,5,6,28,32,33,34,36,111,134,135,136. Prva koja je remontovana krajem `94. kad sam i ja poceo da radim je 50, i broj se postepeno povecavao, tako da je tokom 96 -97. stizao jedan do dva mesecno iz svakog od dva remontera (MIN i Gosa) Tek kasnije, pocetkom 98. ulkjucio se i Sinvoz sa minornim brojem vozila.
Tada je plata bila dva srpska proseka. To bi danas odgovaralo sumi od oko 85000. Na to je isao nocni, prekovremeni,praznicni i nedeljni rad. Jednog januara sam radio na sve praznike, cak i nocni u Novogodisnjoj noci, nekoliko grejanja mreze, nekoliko dopuna prekovremeno i zaradio skoro cetiri plate mog kolege u prosveti.
Sam si sve rekao: kljucna rec je destimulacija. Represijom se ne postize nista. Vrlo cesto, posebno kod ljudi profila prosecnog GSP vozaca, ona ima kontra efekat. Od onog: "Ne mogu me tako malo platiti koliko ja mogu malo da radim", pa do osvete drndanjem vozila. Smatram da je prava kljucna rec: edukacija i poverenje, da bi takav, sada jako bolestan, organizam mogao da ozdravi. Kad gangrena uzme maha, jedini lek je amputacija. Rez! Odstraniti gnjilo, da bi zdravo zivelo!
branik je napisao:I da, zaboravih.Koji su to pokazatelji da se javasluk smanjuje? Jesu li to delovi obloge harmonike koje bi neko trebalo da pricvrsti da se ne vuku po putu, jesu li to prljava vozila, jesu li to kvarovi koji bi se izbegli preventivnim radom odrzavanja ili vozaca koji bi na vreme iskljucio vozilo dok nije nastao veci kvar, kradje goriva, delova..?
Slazem se da je bilo promena u GSP. Svakakvih, ali ne i sustinskih. Uglavnom je to bilo na kozmetickom (da se vidi i cuje) ili organizacionom planu. Na zalost, sustinski, sve je ostalo isto, a mentalitet i svest, takodje.
Kad se necija km izrazava sedmocifrenim brojem i vozacki staz decenijama, ne treba da bude mnogo pametan da uoci probleme. Vozila na ulici su slika i prilika stanja u firmi. Mnogo toga moze da uradi bez delova uz malo krpe, safcigera, cetkice i naravno - RADA! Nikakva uniforma to ne moze pokriti.Sta vise, groteskno izgledaju uniformisani vozaci sa kravatama u prljavim i supljim kabinama vozila koja se raspadaju. A problemi su preslikani u svim drzavnim firmama. U njima jos zivi duh samoupravljaca i zelja za uranilovkom da bi se neradnici krili iza malobrojnih radnika entuzijasta. To je ona filozofija nerada koja pociva na nacelu:"drzavno = nicije", a trebalo bi da je nase, opste. Maksima delovanja sledbenika te filozofije olicena je u univerzalnom srpskom sloganu: "Ma, boli me ..." (izvinjavam se). Zato je Veolija drugacija. Zato ce, kad tad ona ili neka nova firma koja se pojavi pod beogradskim nebom, pojesti GSP Ima gazdu, ma kako on bio u ocima radnika tamo neki imaginarni stranac. On postoji i u firmi je jednostavno sve njegovo i svi radeci za svoju egzistenciju, zapravo rade za njega. Tu je onda odnos prema vozilima drugaciji. Niko ne zeli da unistava nesto sto je necije jer ce snositi posledice, a ne kao u GSP, posto je nicije. Izgleda da u Srbiji treba da pomru sve ove generacije koje pamte komunisticko doba i ***CENZURISANO*** da bi se mentalitet promenio. Zato sam i rekao da je GSP neophodan mlad i ambiciozan mendzment svih struktura da bi se drzavni, odnosno gradski kapital zastitio od propadanja i oplodio. Takavih ljudi ima, dajte im sansu u opstem intresu.
Sto je Veolija u Srbiji: da poboljsa saobracaj u BGD, PO,VR? Malo sutra! Da zaradi, naravno! Ona moze, mogu i drugi privatnici, a GSP ne moze. Ne moze jer mnogo curi. Supljo na sve strane.
Preterah u pisanju, ali jed je jak. Cutacu do sutra, obecavam!
nemac je napisao:branik je napisao:I da, zaboravih.Koji su to pokazatelji da se javasluk smanjuje? Jesu li to delovi obloge harmonike koje bi neko trebalo da pricvrsti da se ne vuku po putu, jesu li to prljava vozila, jesu li to kvarovi koji bi se izbegli preventivnim radom odrzavanja ili vozaca koji bi na vreme iskljucio vozilo dok nije nastao veci kvar, kradje goriva, delova..?
Slazem se da je bilo promena u GSP. Svakakvih, ali ne i sustinskih. Uglavnom je to bilo na kozmetickom (da se vidi i cuje) ili organizacionom planu. Na zalost, sustinski, sve je ostalo isto, a mentalitet i svest, takodje.
!
Zaboravio si mahovinu u nekim vozilima kja se nahvatala po uglovima vozackog prostora![]()
![]()
![]()
Inace, svaka cast na komentaru, pogodio si sustinu.
branik je napisao:nemac je napisao:branik je napisao:I da, zaboravih.Koji su to pokazatelji da se javasluk smanjuje? Jesu li to delovi obloge harmonike koje bi neko trebalo da pricvrsti da se ne vuku po putu, jesu li to prljava vozila, jesu li to kvarovi koji bi se izbegli preventivnim radom odrzavanja ili vozaca koji bi na vreme iskljucio vozilo dok nije nastao veci kvar, kradje goriva, delova..?
!
Zaboravio si mahovinu u nekim vozilima kja se nahvatala po uglovima vozackog prostora![]()
![]()
![]()
Inace, svaka cast na komentaru, pogodio si sustinu.
Hvala! Za mahovinu ne znam, ali se secam pikavaca u rupi od matice volana, kora od jabuke na podu, i to sve na izlasku iz garaze. Bar krpom mogu da pokazu da se trude.
trosmenac je napisao:Pozvao bi sve clanove ovog foruma koji misle da se u GSPu ne radi nista da jednu noc podju samnom u trecu smenu na liniju tekuceg odrzavanja i uvere se koliko se radi.Dovoljno je samo da idu zamnom i nista da ne rade samo da gledaju pa da ih ujtru pitam da li su se umorili da li su mokri promrzli da li su iznervirani sto nista nema u magacinu pa moras na krugu da legnes ispod rashodovanog busa da bi skinuo crevo od par stotina dinara.I jos nesto da probaju da zamene sijalicu na zadnjem delu vozila koje ima desetak godina i trule zavrtnjeve a da ne razbije plastiku posto je to ovde neko okarakterisao kao tezak zlocin.Lako je pricati iz tople fotelje o odrzavanju vozila GSPa i pritom zaboravljati da je prosek starosti autobusa 12 godina i da delova jednostavno nema.Slicna situacija je Zeleznici pa meni ni na kraj pameti nebi palo da pljujem po odrzavanju jer znam da ljudi po lozionama daju sve od sebe nebili nesto isterali na prugu.Neko je spomenuo novi mladi menadzment u GSP ima puno mladih inzinjera ali i oni su nazalost dosli po politickim vezama i nista ih ne intersuje i da ne duzim odo da spavam ceka me jos jedna noc u GSPu
MILE je napisao:Kako ga nije stid da laže.... Vozila uopšte nisu spremna za zimu...
milos265 je napisao:Sale, da li ti radis kao otpravnik u Beogradu ili u Disneyland-u? Kada je to gsp imao 100% ostvarenih polazaka? Jesi li ti nekada upisao u raport toliko ostvarenje a da si znao da to nije istina? Ceo Beograd vidi kolaps ova tri dana, sem tebeIzadji malo iz kruga dvojke, odvoji se malo od lepih koleginica sa tramvaja i dodji na neki zesci terminus, pa onda pricaj putnicima te price iz gsp-ovih saopstenja! Predlazem ti od srca, Ustanicku u vecernjoj smeni!
Daree je napisao:Ima bas lepih koleginica koje voze dvojku ja se bas ne bi odvajao od njih da sam na Saletovom mestu![]()
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju