Logo

Pogon "Centrala"-tramvaji 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Pogon "Centrala"-tramvaji 2

Postod danilo » Sub Dec 15, 2012 3:29 pm

Maki187 je napisao:Nego, zar nema neke sigurnosne kocnice ili enceg kad odu te elektricne ?

Ima šinsku kočnicu. Ona kad se aktivira padne ona pakna na šinu i tako koči. Mada i ona je električna, elektromagnetna.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod danilo » Sub Dec 15, 2012 3:35 pm

U Makiš ranžurnu stanicu sitgle su još četiri prikolice za DIVAGe.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Maki187 » Sub Dec 15, 2012 4:14 pm

Aha, hvala Danilo, uvek sam vidjao to kod tockova, i nikad nisam znao ceu sluzi, pri kocenju sam kao manji mislio da se spusta to, al nikad nije, te nisam ni znao zasta je :D
hvala :)
Maki187
Član

Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 11:23 pm

Postod danilo » Sub Dec 15, 2012 6:15 pm

Ništa, nema na čemu :!: :wink: :)
Inače tu ima veliki relej i kad pustiš struju kroz njega, sila deluje na kotvu, ona se pomera i gura tu veliku paknu. Ona onda zvizne na šinu i tako koči, inače na Katicama imaš četiri takve pakne (po dve sa svake strane).

A, da vidi mene, imaš i mehaničke kočnice na Katicama. To su ti kardanske kočnice. One služe da se vagon skroz zaustavi i u II stepenu se ona koristi kao parkirna kočncia (kad vozač napušta vagon ostavlja ga u II stepenu).
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod avramovicsasa » Sub Dec 15, 2012 11:07 pm

danilo je napisao:U Makiš ranžurnu stanicu sitgle su još četiri prikolice za DIVAGe.

Jesu to žute 13-ce :)
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Sub Dec 15, 2012 11:13 pm

Maki187 je napisao:Sto ne objasnis sefu da pojedina vozila stvarjau problem, ako se svaki dan kvare, pa to i ptice vec znaju, pa verovatno i ti glavni u gsp-u, nek preduzmu nesto.

Nego, zar nema neke sigurnosne kocnice ili enceg kad odu te elektricne ?

Ja to ne mogu da pričam Šefu Saobraćaja jer to nije moj deo posla a postoje već Vozači i Poslovođe koji to mogu da mu prenesu kako bi se vozila povukla iz saobraćaja.

Zapravo te probleme mogu da reše samo Inženjeri priključivanjem tramvaja na kompijutersku dijagnostiku kako bi se utvrdilo šta je problem.

Ovako Terenski Majstori mogu samo da izdaju nalog za depo ili za vuču,ukoliko se u krugu depoa pokaže da tramvaj se pokreće i koči isti se razdužuje i parkira za izlaz a Raspored dobija nalog za uključenje vozila u saobraćaj.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod MILE » Sub Dec 15, 2012 11:16 pm

Postoji li mogućnost da im skreneš pažnju šta se dešava i kakve probleme pravi??? Probaj nešto u dogovoru sa vozačima pa neka ga prekontrolišu detaljno a ne da pravi s**** po gradu. 2-ka nikje za z******** :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Sub Dec 15, 2012 11:18 pm

Znaju oni te stvari,tu su Otpravnički Raporti,Izveštaji Centra,Izveštaji Dispečera Pogona,Liste Kvara,Evidencije Održavanja.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Nikola Pejasinovic » Ned Dec 16, 2012 1:19 am

Danas sam gledao kako tramvaji svi do jednog staju kad sam bio na Glavnoj. Jer to napon bio neki ili je to zbog kise?
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod avramovicsasa » Ned Dec 16, 2012 8:44 pm

Prave se gužve zbog skretnice jer tramvaji drže rastojanje prilikom ulaska u stajalište ,,Ž.stanica,,dogodi se kad kad da naiđe Španac pa Katica pa Divag sa prikolicom pa se protegne gužva do BAS-a .
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Daree » Ned Dec 16, 2012 9:12 pm

A stalno tu ima guzve cesto puta zakasnim na faks upravo zbog te kolone i uprincipu jedan tramvaj kad tu prodje za sledeceg tramvaja je crveno svetlo tu su ubedljivo najvece kolone :roll:
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod Nikola Pejasinovic » Ned Dec 16, 2012 9:14 pm

avramovicsasa je napisao:Prave se gužve zbog skretnice jer tramvaji drže rastojanje prilikom ulaska u stajalište ,,Ž.stanica,,dogodi se kad kad da naiđe Španac pa Katica pa Divag sa prikolicom pa se protegne gužva do BAS-a .

Da je to bilo bilo bi ok. Ja sam cekao 551 kad odjednom 403 stade na skretanju drugi tramvaji su stali i upalili sva cetri. Na 2 je stao isto jedan na stanicu i upalio sva cetri. Nije mi bilo jasno zasto se to dogodilo mislio sam da ces ti mozda znati.
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod avramovicsasa » Ned Dec 16, 2012 9:39 pm

Nije mi poznato ukoliko je to bilo danas,bio je samo zastoj na Dorćolu u spoljnom krugu,na stanici ništa. :oops:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod lukabeograd » Pon Dec 17, 2012 4:25 pm

324
Image

transphoto.ru
Korisnikov avatar
lukabeograd
Član

Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 4:53 pm

Postod avramovicsasa » Pon Dec 17, 2012 6:57 pm

Оva desna Kutija se zove ,,Šalter,,-obično ga Majstori menjaju na Terminusu kada doguraju tramvaj,ne razumem se baš najbolje ali mislim da ga menjaju kada otkaže Električna kočnica.
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu