Logo

GSP Beograd

Diskusije

Re: GSP Beograd

Postod avramovicsasa » Sub Jan 26, 2013 9:55 pm

Najveći broj vozila GSP-a izašao je 1991 godine - 1180 - 1190 vozila (Ako izuzmemo Titovu Sahranu 1980 godine kada su izašla sva raspoložljiva vozila) a tih 1250 je verovatno bilo u Inventarskom stanju.

Beograd je imao sreće što smo u Sankcije ušli sa gotovo Novim Autobuskim voznim parkom i relativno mladim Tramvajskim i Trolejbuskim tako da su vozila bila sposobna da izdrže špiceve.

Sećam se tog tzv. Dana ,,D,, ako se ne varam to je bilo negde 1995 godine kada je Glavičić isterao 1000 vozila,pričao mi je Burazer da su tog jutra za prvo brojno stanje morali da pređu kapije svakakva vozila podignuta sa Klocni,Potrošači ulja da bi se sat vremena kasnije vratilo bar 100 za garažu ali je Obećanje ispunjeno. :P

Sećam se negde 1998/99 ne znam tačno,davno je bilo kada je Grad ucenio Privatnike da potpišu neki Ugovor koji njima nije odgovarao,kako bi im ometali rad,sećam se da su linije 7,29,50,83 itd bile maksimalno pojačane da je 83'ka vozila na 5 minuta a Privatnici su ostajali bez posla pa su morali da Kapituliraju.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Sponzor

Postod branik » Ned Jan 27, 2013 4:41 pm

a koja je svrha takvog ispunjenja obecanja, osim sto su date ogromne pare za registracije krseva. Pola sihtasa nije moglo ni da dodje do pocetnog terminusa, a kamoli da radi.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod avramovicsasa » Ned Jan 27, 2013 9:01 pm

Pitanje je da li su svi bili Registrovani :) ,Svrha tih obećanja je bio Prkos prijatelju,onima napolju,seti se dočeka 2000-te godine kada je okićena uništena zgrada PC Ušće,koja je bila poruka.... :wink:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Ned Jan 27, 2013 11:54 pm

То 1995. био је покушај да садашњи Звездаш Са Сломљеним Наочарима а тадашњи градоначелник још мало буде на власти као и партија из које је убрзо отишао. Сећам се једног штрајка када су нас специјалци које нам је послао тукли по Н.Београду. Али ако. Како смо запречили капију возилима, цеоло преподне су виљушкаром распетљавали. Никакву другу сврху то .....ње није имало. Био је то бесмислен посао. Тек са новим и ремонтованим возилима нешто је урађено
branik
Profesionalni vozač

Postod branik » Pon Jan 28, 2013 2:26 am

http://www.gsp.rs/tenderi1.htm#uniforme
Ne moze me niko ubediti da je ovo u opstoj besparici neophodno. Mnogo je pametnije te pare preusmeriti u odrzavanje. Koliko samo sijalica nije ispravno, spolja i iznutra, koliko guma treba kad za koji dan padne novi sneg!
Bojim se da je istovremeno i tuzno i smesno videti uniformisanog vozaca sa zavezanom kravatom u kabini punoj prasine po instrument tabli na kojoj nedostaju prekidaci i kontrolne sijalice, sa soferkom oblepljenom novinama umesto suncobrana i u vozilu koje se raspada. Prava pravcata demagogija i pomalo licemerje. Groteskna slika!
branik
Profesionalni vozač

Postod avramovicsasa » Pon Jan 28, 2013 12:29 pm

Za Spoljni Svet,svi ovi potezi su imali poruku da uprkos ratovima,sankcijama mi smo nastavili da živimo normalno,već unutrašnje malverzacije su znali samo zaposleni.

Problem je što se Uniforme i dalje kupuju bez ikakvog reda,bez Metra i Šnajdera ništa,velikih problema imaju Visoki,Sitni i Gojazni ljudi koji reklamiraju Uniforme i ne nose ih jer u njima izgledaju smešno ili pucaju,naročito što ne postoji Zimska Uniforma.

Već znamo da se na Posao ne može dolaziti u Šorcu,Bermudama i Minićima,mogli su jednostavno kao i pre da daju Kartice sa služ.brojem,to je mnogo jeftinije.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod blokovi » Pon Jan 28, 2013 12:37 pm

Imam jedno pitanje,jeste ,malo glupo.Da li je u vozilima koji obavljaju javni prevoz u grdu dozvoljeno uci sa alkoholom???Tipa gajba piva???
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod Petar 535 » Pon Jan 28, 2013 12:49 pm

avramovicsasa je napisao:Za Spoljni Svet,svi ovi potezi su imali poruku da uprkos ratovima,sankcijama mi smo nastavili da živimo normalno,već unutrašnje malverzacije su znali samo zaposleni.

Problem je što se Uniforme i dalje kupuju bez ikakvog reda,bez Metra i Šnajdera ništa,velikih problema imaju Visoki,Sitni i Gojazni ljudi koji reklamiraju Uniforme i ne nose ih jer u njima izgledaju smešno ili pucaju,naročito što ne postoji Zimska Uniforma.

Već znamo da se na Posao ne može dolaziti u Šorcu,Bermudama i Minićima,mogli su jednostavno kao i pre da daju Kartice sa služ.brojem,to je mnogo jeftinije.

Meni je rekao jedan vozac pre par dana ( sada vec bivsi vozac :( ) da nemaju novu unifurmu i ne moraju staru da nose .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod filip » Pon Jan 28, 2013 4:43 pm

blokovi je napisao:Imam jedno pitanje,jeste ,malo glupo.Da li je u vozilima koji obavljaju javni prevoz u grdu dozvoljeno uci sa alkoholom???Tipa gajba piva???

Sto nebi bilo? Mislim verovatno ne mozes da udjes i da se napijes u busu, ali realno, kad ljudi unose po 5 vreca krompira, sto ne bi mogla gajba piva? :)
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod branik » Pon Jan 28, 2013 8:13 pm

Може ли кромпир кога да повреди?
branik
Profesionalni vozač

Postod avramovicsasa » Uto Jan 29, 2013 2:39 am

Verovatno postoji pravilnik oko toga ali za svaki Prtljag osim ručnog,mora se platiti dodatna karta,logično i više karata ukoliko uneti prtljag (Gajbe,Vreće)zauzimaju više mesta za putnike.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod MILE » Uto Jan 29, 2013 3:13 am

Dok je GSP radio kontrolu x puta su mi ušli u bus a pritom sam imao i prtljag i niko nije ni pomislio da da pita da li sam platio i za prtljag.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Uto Jan 29, 2013 2:35 pm

Još dok su bili Kondukteri do prve polovine 2000-tih nije se naplaćivao prtljag ali bilo je onih koji su naplaćivali,uglavnom Kinezima,
ranijih godina 60-tih i 70-tih je čak unošenje Kabastog prtljaga (Gajbe,Vreće sa povrćem itd)bio zabranjen te je za te potrebe OOUR
,,TAXI,,imao Kombi vozila ali tada je bio Standard pa su ljudi to sebi mogli da priušte dok se Putna Torba naplaćivala dodatnom kartom.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Maki187 » Sre Jan 30, 2013 10:02 pm

Ja sam sa kevom nosio jelku u busu (na liniji 95), i niko se nije bunio cak ni vozac. A dobro ni jelka nije bila velika, to ona sa busenom, bila ko mozda jedan ipo covek u sirini i manje :D
Sumnjam da neko obraca paznju na prtljag, kao i na to sta si uneo.
Maki187
Član

Pridružio se: Čet Sep 20, 2012 11:23 pm

Postod negas » Ned Feb 03, 2013 5:26 pm

Nisam ovo razumeo sa linka. Jel ce se nabaviti 400 autobusa, dakle 200 ino i 200 nasih, ili samo 200 nasih?

Nije dobro ako je samo 200 stranaca tj to je katastrofa, ali ako je 200+200 onda i mogu nekako da svarim, ali ne verujem da je kredit za 400 buseva nema sanse, dakle koliko je buseva u stvari u pitanju :?:

http://www.autobusi.net/content/index.p ... id=1:vesti
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije