Logo

Profesija "vozac" u zemlji Srbiji

Sve o neophodnim zakonima u prevozu, sabraćaju, neophodne dozvole, atesti, dokumentacija za tahografe i ostala tematika vezana za zakonodavstvo i propise.

Postod busfahrer80 » Sub Avg 09, 2008 1:33 am

milos265 je napisao:Ljudi, malo nas je! Malo onih koji to sve VOLE! Ali, nadamo se boljim vremenima.Zakoni su krivi a ne mi! Drzava je dozvolila da se ova profesija sroza na najnize grane! Ali, kad radis iz ljubavi nista nije tesko, jedino je okolini tesko da razume NAS! Neka vladaju predrasude i stereotipi, ja vozim zato sto to volim!

Ja nemogu da razumem ljude da rade nesto sto ne VOLE, je vozim zato sto to volim da radim, ali nazalost ima svega i uvek ce biti takvih sto moraju a nezele i nevole nego nema posla pa ajmo za volan...
ImageImageImage
Korisnikov avatar
busfahrer80
Član

Pridružio se: Sub Maj 03, 2008 7:05 pm

Sponzor

Postod lav » Pon Avg 25, 2008 10:32 pm

Koliku platu imaju vozači koje voze linije BiH-Srbija,Srbija-Hrvatska,Srbija-SLO :?: :?: :?: :?
lav
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 3:37 pm

Postod volvos » Ned Nov 16, 2008 11:28 am

Evo dugo ocekivane i obecane price sa voznje navijaca partizana

Bilo je to pre nekih 4 godine kada sam jos uvek vozio MAN SR.Uvece oko 23h sam se vratio sa voznje nekih penzionera i parkirao autobus pred kucom i jedva docekao da legnem.

Ujutru oko 6h zove me gazda i pita jesam se naspavao?Mislim se sta sada ovaj oce.Kaze on ajde ustaj i pici u Sr.Karlovce cekaju te tamo kod cesme tri busa idete za Beograd.Ja onako bunovan skocim uletim u bus i gas,dodjem ja na dogovoreno mesto kad ti vozaci kako su me videli nista ne govore osim dobro jutro i gas.Idem ja zanjima i razmisljam gde idem,pojma nema,ali posto ljubav prema voznji postoji naravno nije mi toliko ni bitno,bitno da se negde ide.Ne nadajuci se ja,stigosmo pred stadion PARTIZANA,u momentu mi se sve smrklo pred ocima.Kako smo se parkirali tamo meni je ispalo da budem treci u koloni.Nekih pola sata je bilo lepo,kad odjednom stize neka rulja da te Bog dragi sacuva,uletim ja za vozacko mesto i skupim se i gledam,eletese oni u bus i nismo jos ni krenuli oni pocese igrati futbala po busu sa mojom kantom za otpatke koja je stajala pored mene,sve mi je bilo jasno.pitao sam se da li da ostavim bus i idem kuci ili sta,reko sta je tu je,teraj sada majstore.kako smo krenuli,doletese dva tipa od nazad,sedose za konduktersko mesto i pocese smrkati koku :( ,reko dajte malo braco , :D :D :D ,salim se naravno.U busu je poceo opsti haos,lomljenje ,razbijanje.Krenuli smo put Cacka pod pratnjom policije ali su zalud bili ispred i ispred nas.Kretajuci se ibarskom magistralom,ponavljam uz pratnju policije,odjednom su autobusi poceli da staju cesto.Mislim da je to bio ne zapamcen dogadjaj.Autobusima ispred mene su ispadala stakla,siberi su leteli na sve strane,sedista su ispadala kroz prozore,autobusi krivudaju pa putu,naglo koce.Usput se samo pocnu derati staniiiiii i mortas stati inace ubise,nas cetvorica stadosmo kod neke benziske stanice i zadjose svi napolje,sastasmo se mi vozaci da prokomentarisemo koju rec a ono svi bez teksta,cutimo i gledamo se.Rulja iz 4 autobusa od oko 200 dusa,uletese na jadnu pumpu i opljackase sve sto se naslo u njoj,ulja,maziva,krpe,oprema za auta,znaci sve sto se moze naci i kupiti na pumpi bilo je u busu pa cak i tri nova bicikla.Nastavismo mi put ,za nama jos uvek pratnja policije ali uzalud,oni samo prate i gledaju,kako ovi krenu u pljacku oni gledaju.Nemocni kazu nesmeju im nista.Put do Cacka je bio sve uzasniji i uzasniji,sve se nastavilo,pljackom svega sto se naslo na putu.Stigosmo mi u Cacak,policija nas sprovela do nekog parkinga gde su navijaci nastavili peske do stadiona uz pratnju policije.Nas vozace sa autobusima sprovedose da se parkiramu o krug Cacanske policije.Parkirali smo se i izadjosmo iz buseva svi bledi kao krpe.Gledajuci kolege ja sam najbolje prosao,Jedan od vozaca je bio osisan,nekim makazama su mu sekli kosu sa zadnje strane a on jadan morao da cuti,ovog drugog su nozicem rasekli po uhu,ovom trecem su nabijali kesu na glavu i vukli mu rucnu u voznji.Sve u svemu haos.Predlozi jedan kolega da mi krenemo odma kuci da ostavimo stoku i da bezimo dok je ziva glava.Mi na kapiju kad policija neda,kazu odakle ste doveli ovu baru tamo cete i da ih vratite :cry: :cry: Jedan policajac se nasao pametan i otisao na stadion i rekao navijacima da smo hteli da odemo bez njih.Da skratim malo pricu.Zaboravih reci da je su isli prevoznici iz Novog Sada,ELNOS TOURS sa neoplanom,i tri komada Man-a SR i ja.Vratise se gospoda sa utakmice i pravo u bus,kad je to pocela lomljava ostade bus u momentu bez i jednog jedinog stakla i urlanje.Culi su da cemo ih ostaviti.Krenusmo nazad za BG.Kompletan put do Lipovackih suma je bio opljackan i ojadjen.autobus ELnos toursa je bio ukraden a vozac izbacen iz njega.Jedan od navijaca je seo i poterao bus do utakmice u Rakovici mislim da je rukomet bio u pitanju.jurcam ja magistralom oko 100 km/h kad kod Lipovackih suma me zaustavlja policija.Reko RADAr,stanem ja rulja krenula napolje,ubise policiju,ovi pucaju u vis ovi na njih,smirise se nekako oni,kad odjednom ispred mene staje crveni VOLVO FH 16 nov,da mi blokira put.Prodje nekih 15 minuta nigde nikog ni jednog vozila na putu.Kad stize zandarmerija,kad je to pocelo da puca ljudi..... :roll: :roll: :roll: ,zamalo da i ja dobijem po nosu :lol: :lol: :lol: ali izvukao sam se.Krenusmo nas tri autobusa a 4. ni traga ni glasa.Pod pratnjom policije i helikoptera stizem u BG a sve blokirani putevi i bulevari dok mi ne prodjemo.Ljudi,dva dana i dve noci sam proveo u supu dok nije sve i jedan navijac ispitan,a ovaj iza mene sto je sedeo izbo coveka nozem u Cacku bilo je tu svega i svacega.Taj dan pamtim kao najgori u zivotu.Dan dans se sudim sanjim tj kao svedok dogadjaja,od tada vise ne pratim sport niti me zanima s kim igramo osim svetskog prvenstva.

Eto to je moja cuvena prica.Nemoj te zameriti ako ima neka pravopisna greska,ako ima neko nesto da me pita u vezi ovog neka pita,jel sam neke stvari manje bitne izostavio jer su me ruke zabolele od kucanja
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod s215hdh » Ned Nov 16, 2008 12:02 pm

Katastrofa, brate. Mora da si se bas namucio tada...
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod volvos » Ned Nov 16, 2008 12:16 pm

Rekli su mi da kad smo krenuli iz Cacka ovako-kad stignemo u Bg ubicemo te i zapaliti sa sve busom :twisted: :evil:
Image
volvos
Član

Postod ik404 » Ned Nov 16, 2008 12:20 pm

Pa sta da pitamo, dobro da si i zivu glavu izvukao i poneo se, ipak profesionalno i odradio turu bez obzira na sve okolnosti, sto ne bi svako, a za ovakve zna se kako izgleda prevozno sredstvo, a ne autobus...
Poslednji put menjao ik404 dana Ned Nov 16, 2008 1:12 pm, izmenjena samo jedanput
ik404
Član

Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 9:41 pm

Postod meckijano » Ned Nov 16, 2008 12:31 pm

Sta ocekujete od fudbala i njihovih navijaca. Maloumne sirotinje, ko zna sta ima kod kuce i onda dodje da se isprazni i izleci komplekse. Kad ste videli navijace F1 da to rade?
Svaka cast... Serem se na drzavu i policiju i ne smem ni da pomislim sta bi meni bilo da sam ih ja vozila.
meckijano

Postod milos265 » Ned Nov 16, 2008 2:22 pm

Nazalost sve price vezane za prevoz navijaca su jako slicne ali ovo je ipak previse. Zalosno ali je tako. A ima i prevoznika koji kao da su rodjeni mazohisti i redovno rade takve ture a znaju da ce im busevi biti demolirani. Posebno kad se radi o voznjama za inostranstvo ali verovatno se tu kasnije naplate pare od klubova ili ko zna koga vec, jer nema logike da radis u korist svoje stete. Vozaci su tu naravno na poslednjem mestu! Takvi za vozace ne brinu mnogo. Mozda bi i brinuli kada bi za vozacev zivot mogli da izvuku koji dinar :twisted: Neka si ti prijatelju izvukao samo zivu glavu iz svega toga.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod volvos » Ned Nov 16, 2008 2:28 pm

Sluzio sam vojsku 2000.godine u Presevu u KZB-u ali ova voznja navijaca je bila previse i za Kosovo,molio sam boga za zivot veruj te mi
Image
volvos
Član

Postod Marko » Ned Nov 16, 2008 3:45 pm

Daleko si sluzio bar si se navozao :lol: :lol: :lol:
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod volvos » Ned Nov 16, 2008 4:05 pm

Da znas da jesam,maticna jedinica mi je bila u Vranju,a sluzio sam 243.mb Pristinskog korpusa,ma bilo je svaga tamo :wink:
Image
volvos
Član

Postod Aleks_BGD » Ned Jan 11, 2009 1:16 am

Skoro sam bio na Jugu Srbije,pricao sam sa nekim soferima.I svi kazu da niko nema iznad 55 000din mesecno.Prica se da kao vozaci u Kanisu imaju i do 90 000,al to niko nije potvrdio.Takodje kazu da kondukteri imaju od 22 000 do 27 000 mesecno.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod setrass » Sub Maj 16, 2009 8:48 pm

Ljudi da neotvaram novu temu bezveze pitatcu ovdje i ako je OFF :wink:

Imal ko da se razumije u proizvodnju kartonske ambalaze i da je voljan pomoc :?: :?:
setrass
Član

Pridružio se: Sub Mar 01, 2008 5:30 pm

Postod volvos » Ned Maj 17, 2009 11:13 am

Kakva pomoć treba?
Image
volvos
Član

Postod ivan264 » Pon Maj 25, 2009 9:24 pm

milos265 je napisao:Ova tema dugo miruje i opet je povod za njeno azuriranje tuzan. ............... Ovako, neka je laka zemlja nasem kolegi Stevi a mi ostali da se uzmemo u pamet i da se cuvamo ako je to uopste moguce...

Kolega Steva nije jedini koji je preminuo kod tog prevoznika (necu ga imenovati, posto nisi ni ti), naime pre dva meseca preminuo je jos jedan vozac koji je radio uglavnom po ceo dan, a rec je o Sumaheru (onaj suvi pogrbljeni cova sa brkovima), a najgore je sto kod tog prevoznika NI JEDAN vozac nije prijavljen, cak ni oni sto rade po 5 god. i vise, a drzi i dnevni i nocni saobracaj... Stvarno kriminal u svom najgorem obliku.
ivan264
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 1:41 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Zakonodavstvo i papiri