Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod Petar 535 » Sre Feb 27, 2013 12:23 am

Za nalepnicu koja cak ima i beleske . :lol:
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Sponzor

Postod danilo » Sre Feb 27, 2013 12:26 am

Bagzi - kralj šihte... Samo ovo ... jer ima da mi uzudara cenzure... :lol: :lol: :lol:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod danilo » Čet Feb 28, 2013 8:05 pm

Ajde da udenem i neku kontrolu u Kosmaj... i to sa jednog Mutketa...

E veorvali ili ne, al juče sam prvi put bio u Cvetanovoj Ćupriji, pa red je i tamo da ode, nije ni to kraj sveta (il možda jeste :mrgreen: :D :lol: ), a do tamo sam išao sa 1/20 (dvosmenac), ono, sad ne znam gde prima smenu, al valjda II smena... A, bio je A-86 (IK-103F; 2005. godište), znači redovnjak...

Ovako spolja deluje savim pristojno, ovako jedino je zadnji branik nešto malo labaviji, bar tako dna oko deluje, a ovo drugo je sve manje - više ok... Oplata zdrava, nije nešto izubijana, oštećena, nema korozije, ovako bar ne vidljive. Isto je tako i prav, šasija na oko deluje da je u redu, nije grbav... Isto tako visina stalna na svim osovinama (svim jastucima), mada nismo ni bili nešto mnogo puni.

Ide dosta dobro, fino vuče, one sve uspone dosta je dobro savladao, vala ih i ima i Matice Srpske i dole Buljubašine Livade... Šalta relativno ok, menjač je ZFov, automatik, četvorobrzinac, ne štuca ovako, lepo prešaltava. Isto tako i dosta dobro koči, nema nabadanja, ispravni beše i nožni, a i ručni retarder na tabli. Sve u svemu s te strane, i iznad proseka od onoga što sam očekivao od ovog auta.

Tahograf je marke "Renault" (čini mi se), ispravno sve, da, da i obrtomer čak, sat je i tačan, a radi m erač pređene km...
Merač nivoa goriva u rezervaoru nije ispravan, kao ni voltmetar. Pritisak ulja u motoru drži od 2 do oko 6 bara. Temperatura stalna na nekih 80ak stepeni C, tu i drži ne pada, ne skače.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu stalni između 6,5 i 7 bara.

Fali sigurno pola fluo cevi u putničkom salonu.
Nije rastrešen mnogo, ovako, čak ima i dovoljno šipki u salonu, a očekivao sam da je enterijer sačuvaj Bože, ali nije.
Grejanje napred radi, a i pozadi u putničkom salonu, mada slabo, slabo dosta greje, čim su malo duže otvorena vrata unutra se već skučjaju pingvini.

iskreno sam očekivao da je mnogo, mnogo gotri, al verovatno ga je očuvalo to što je dvosmenac.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Feb 28, 2013 9:10 pm

Još dve kontrole, jedna od juče, jedna od danas...

Sinoć me iz Mirijeva vraćao 15/74, njegov zadnji pravac, a tamo zamena, ovog puta A-1113 (IK-201; 1999. godište)...

Dosta je dobar auto kako limarijski, tako i u pogledu ponašanja u vožnji.
Znači komplet limovi su u odličnom stanju, nema korozije, nema većih oštećenja, nema ni malo korozije. Drži se, prikolica malo ukošena, to jedino, a visina odlično iznivelisana i maltene ista na svim jastucima, možda na II malo manja, ali je bitno da u vožnji ne štosuje, mek je, odlično izamortizovan...

Ide odlično, malo je putnika bilo najvećim delom trase, ali svejedno odlično ide, ide samo tako, vuče odlično, jako brzo ubrzava, izuzetno je startan, ko da je IK-103, a ne dvestakec... Ovako šalta dosta mirno i tiho, menjač Votih automatik, trobrzinac pa razvlači brzine. Kočenje dobro, sa ispravnim nožnim retarderom.

Tahograf je marke "Kinezle", ispravan je brzinomer, kao i sat koji je i tačan, obrtomer je neispravan, a mislim da radi km sat.
Merač za goviro klinični neispravan. Struja na AKU baterijama je na oko 26 do 27 V. Ulje u motoru - pritisak od oko 2,5 do oko 6 bara na većim obrtajima. Temperatusra između 75 i 80 stepeni C.
Vazduha za kočenje i na prednjem i na zadnjem kočionom kolu na oko 7,5 bara u proseku.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje ispravno, radi onako solidno, kroz ceo auto.
Jako je slabo osvetljenje putničkog salona, naročito u zoni I i II vrata.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onda danas opet 74ka, 10/74 u podne, zamena za A-502 i A-1272 (IK-201; 1997. godište), sa motorom iz Stare Rabe, iz IK-161...

Isto limarijski je dosta dobar, mada ovako, ima korozije po oplati i to podosta, onako probila je i iznad vrata, a ima je i po prikolici. Visina dosta dobro iznivelisana, a Boga mi pun je bio, ne baš ono kod sardine u konzervi da smo nabijeni, ali popodnevni špic je bio... Prikolica tu malo visina povremeno zeza, ali ne mnogo.

Ide dobro, mada samo se vozili samo po ravnom terenu, sem Mostarske petlje, ono kratko do Trolejbuskog mosta, i tu u III brzini odlično izvuče. Šalta se, rekao bi, dosta lako, šaltaš je u pitanju, manuelac, šalta se dobro, ne krči, ne izbacuje iz brzine, nje krči. Kočenje dobro, sa ispravnim je nožnim retarderom.

Tahograf je marke "Novatronic", brzinomer je ispravan (dve skale u km/h i u mph), sat ispravan, a km sat mislim da isto radi...
Merač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan. Struja na oko 24 do 26 V. Ulje u motoru - pritisak od oko 2,5 bara na leru do oko 6 bara. Temperaturu drži na nekih 80 stepeni C ravno.
Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 pa i do malo više od 8,5 bara.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Čet Feb 28, 2013 10:16 pm

Sad treba još dvoja kola da se zaduže na 74, jedan kandidat je i #1113 koji je izgleda sređen nakon redukovanja njegovog polaska na 52.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Pet Mar 01, 2013 10:54 am

Di da udenem još jednu kontrolu, još to imam na lageru... :mrgreen: :lol: :D :D :D

Beše sreda bila, pa da prekjuče, na 13/65 (trosmenac) u podne, kraću vožnji sam imao u A-1056 (IK-201; 2002. godište)...
Inače auto rezerva, a u sredu menjao A-902 i baš on mi naišao...

Znam da sam u januaru bio sa ovim autom uveče na 1/27 i da nije bilo problema, ni isključenja sa njim... a rekao bi i da je sada auto u nekom prosečnom i ok stanju.
Limovi preko celog auta su dosta dobri, sređeni, ofarbani, korozije gotovo i uopšte da nema, možda samo mestimično malo oko blatobrana. Što se prikolice tiče prava je, stabilna, ne zanosi, jedino trap je malo rastrešen, malo s čuje lupanje.
Na svim jastucima (svim osovinama) visina je bila stalna, dobro iznivelisana u obe strane, a i ovako je stabilan i ok što se u odobnosti u vožnji tiče.

Ide ok, malo je na usponu uz Ulicu Nikole Dobrovića bio nešto tromiji, al dobro i prepun je vala bio, a ovako ostalo ide sasvim dobro. Šalta lako i neosetno, menjač je Voith, automatik, četvorobrzinac. Ispravan je nožni retarder, onako hvata ok, ne zanosi prilikom kočenja.

Tahograf je marke "Novatronic", obrtomer nema fabročki, brzinomer radi, kao i sta koji je tu tačan, a i merač pređene km radi.
Merač za gorivno zakuco, ne ispravan. Struja na AKU baterijama je na oko 25 do 27 V. Ulje u motoru, pritisak od oko 1,5 bara na leru pa do nekih 5,5 do 6 bara, kada prešaltava. Temperaturu je držao na nekih, možda, 85 do 88 stepeni C.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 bara, u proseku.

Cirkulaciona pumpa je ispravna, radi, ok greje, ispravan je i ventilator kao i kalorifer kod vozača.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sub Mar 02, 2013 1:13 pm

A, sinoć zadnji krug, a predzadnji pravac na 8/75 (trosmenac), na Zelenjaku mi dođe A-1262, zamena za redovnjaka, A-1363... Nisam siguran da li je ceo dan na 8/75 saobraćao A-1262, prvi put ga videh tek na zadnjem krugu... Uglavnom na vreme odrađen i polazak sa Zelenog Venca u 23:00 i sa Bežanijske Kose u 23:35...

Na ovom autu bi rekoa da je u skorije vreme rađeno nešto oko limarije, jer vidim da su limovi komplet sređivani, sad da li su menjani ili samo prefarbani ne znam, ali na oko dosta dobro, pa i odlično deluje. Mislim i limovi su "zdravi", nema nigde ni manjih tragova korije, nema rupa, a i zadnja strana je relativno ispeglana pa nema nekih većih i oučljivijih oštećenja od udara. Bilo je onako podosta putnika, mahom negde do Ušća i SIV-a, posle se manje - više i ispraznio, ali svejedno stalno je držao stalnu visinu na svim jastucima (svim osovinama), dosta dobro iznivelisanu, pa je i ovako udoban u vožnji, abrem u prednjem delu, ne znam sad tačno kakav je u prikolici.

Ovako dosta dobro vuče dobro ono sve do 11. aprila je ravno, ali i tamo uz 11. april je dosta dobro izvukao. Nije loša mašina, malo tromiji kad kreće, posle ide sasvim zadovoljavajuće. Menjač iako je manuelac, koliko se da primetiti, šalta se dosta lako, precizan, ne krči, ne izbacuje iz brzine, onako lepo baš ide u sve brzine. Kočenje ok, ispravan je nožni retarder, ne nabada.

Tahograf sad ne znam koja je firma, ali nije Kienzle, brzinomer je ispravan (skale i u km/h i u mph), a obrtomer nema ugrađen fabrički. Sat ispravan i približno je i tačan, a merač pređene km nisam siguran da li je ispravan.
Merač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan i kazaljka je stalno na nuli. Struja na AKU baterijama je na oko 26 do 27 V, stalno.
Pritisak ulja u motoru od oko 1,5 bara na leru pa ga grune i do nekih 6 bara, kada se već prešaltava u višu brzinu, a manometar je Teleoptikov, onaj isti kao što se za vazduh ugrađuje. Temperatura dosta stalna vrti se oko celih 80 stepeni C.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži između 7,5 i 8 bara.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, uključujući i panel kod vozača.
Grejanje kod vozača radi, ispravno je, ispravni su cirkulaciona pumpa i ventilator, a takođe radi u u prednjem delu putničkog salona, već u prikolici ne znam kakvo je stanje.
Generalno komplet osvetljenje putničkog salona je dosta slabo, kako napred, tako i u prikolici.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Mar 04, 2013 3:02 pm

Ajde i u Zemun jednu kontrolu da postavim...

U subotu, da subota je bila, u II smeni sam išao sa 3/67 (dvosmenac), ali umesto A-355, tamo je saobraćao A-309 (IK-103; 2003. godište), inače sa redovnim zaduženjem na 1/711.

Pa, ovako karoserijski je u dosta dobrom stanju, zaista se odlično drži ovako vizuelno. Lako je prepoznatljiv još iz velike daljine zbog garažnog broja koji je dole sa leve strane, malo spušten. Na oplati nema nekih oštećenja ovako, nema tragova korozije, možda samo malo oko bratobrana nešto što je mestimično izbilo, ali inače ništa posebno. Penzionerska linija, pa još i subota u podne, ne može biti mnogo putnika, sve ukupno, s vozačeom ako nas je 5 bilo, a drži visinu stalnom na svim jastucima (svim osovinama) i ovako dobro i pravilno iznivelisano.

Ide odlično, vuče baš jako, ide bre ko metak. I iz mesta kad kreće već na pola gasa kreće ko iz katapulta, baš onako jako povuče, dobar je dobar kao mašina. Nigde uzbrdo na 67ici i nismo mogli da se vozimo osim Brankove. Šalta dosta dobro i mirno, ne trza, ne cima, ne trese, onako samo prepliva u višu brzinu, a isto je i kad vraća nazad. Kočenje dosta dobro, efikasno nožnim retarderom kad se koči, rućnog nema, a ni ručice stanične kočnice.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije (kazaljka je zabola negde), a sat je ispravan i tačan, beše km zakucala negde...
Merač za gorivo nije ispravan. Struja je na oko 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru drži na oko 2 na leru posle ide i do oko 6 bara. Temperaturu je nagruvo iznad 90 stepeni C, sad da li je stvarno toliko ne znam, jer mi je mnogo čudno toliko da je nabio. Moguće da je do termometra, davača ili mase.
Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 bara, u proseku.

Ispravno je grejanje kod vozača, rade cirkulaciona pumpa i ventilator.
Fali par šipki u putničkom salonu.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Isto u subotu sam išao sa A-1197 i to u podne, sada se već uveliko odomaćio na 1/75 (trosmenac) kao zamena za A-1352, kojeg nema u saobraćaju već dobre tri nedelje sigurno, ako ne i pun mesec...

Onako, nije tako loš auto, ali me ipak čudi da nisu nešto drugo mogli da daju na prvenca... Jeste dosta redovan na 1/75, ruku na srce, da se ne lažemo, ali opet jeto već auto u godinama i ima za sobom dosta prevaljenih km...
Karoserija ništa posebno, drži se to jeste, ali i sama oplata je već na više mesta ozbiljnije propala. Izbija korozija, izjeda ga, propada. Prikolica malo skače u vožnji, hoće da zanese po malo. Bilo nas je dosta, napunio se već na terminusu, na Zelenjaku, a i posle Ušće, Fontana, ali nije gubio visinu, nije štosovao, s te strane je dosta dobar, iznivelisan baš kako treba, a onako i moglo bi se reći da je udoban u vožnji.

Ide dobro, jeste da povuče onako solidno, mada ima i jačih i startnijih (od šaltaša možda A-1246...), jednom se ugasio, kod Interexa, baš na stajalištu, a upalio ga je vozač možda iz trećeg puta. Nije mogao da ga zavergla, pa par puta, daj, isključuj svetla, vadi, stavljaj boš ključ i na kraju pod punim gasom ga nekako upali, a dalje se više nije gasio. Šalta se, rekao bi dosta dobro i lako, iako je manuelac u pitanju, ne krči prilikom ušaltavanja u bilo koju brzinu, ide ko kroz sir, onako i brzo može da se išalta. Kočenje dobro, sa ispravnim je nožnim retarder, al dobro i menjačem može lepo da se uspori.

Tahograf nij Kienzleov, beše Renault... Brzinomer jeste ispravan i sat koji je i tačan, obrtomer je neispravan, a ja mislim i merač pređene km...
Merač za gorivo i voltmetar su neispravni. Pritisak ulja u motoru u rasponu je od 1,5 bara na leru do oko 6 bara. Temperaturu drži između 75 i 80 stepeni C, manje - više sve standardno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 pa i do celih 8 bara.

Svi validatori u putničkom salonu, i panel kod vozača rade.
Grejanje je slabo, kod vozača vidim da rade cirkulaciona pumpa i ventilator, mada ništa posebno jako ne greje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Stefan Bgd » Uto Mar 05, 2013 1:16 am

Gar.broj 1197 odlično greje napred, sasvim solidno radi i centralni grejač i kalorifer ispod sedišta a tu su i vratanca na kabini koja itekako znače... Gasi se zbog vozača koji ima problema sa kretanjem uzbrdo (dan ranije sam se vozio sa njime popodne, isto se ugasio prilikom kretanja...), ujutru kod ćaleta nema frke, čak ga i hvali da se veoma lako šalta. Teže pali zbog slabijih baterija. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod MILE » Uto Mar 05, 2013 1:33 am

Ajde kad smo već kod njega razreši misteriju već jednom, da li je #1197 potršač ili je ipak sređen?
MILE
Član

Postod Stefan Bgd » Uto Mar 05, 2013 1:37 am

Nije potrošač ulja, skinut je sa liste. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod MILE » Uto Mar 05, 2013 1:38 am

Onda je to urađeno u nekih par dana kad ga nije bilo na 55ici a posle sređivanja se pojavljuje na 1/75.
MILE
Član

Postod danilo » Uto Mar 05, 2013 8:17 am

Da to nisam napisao i vidi se da više nije potrošač. Ne dimi, ne oseća se ulje uopšte...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Mar 06, 2013 11:14 am

Juče ujutru krenem ciljano na 3/82 (trosmenac), videh po turaži kad ide i na stanici stoji A-1372 sa 2/72, a iza njega zglob, sad ne vidim ga lepo sa prednje strane, jer mi vidik zaklanja A-1372... Kad se isti pomerio, krenuo sa stanice, ja vidim da je ono A-1107 i da je to 3/82... Au brate udarim sprint i stignem bez problema, čak nije ni bilo potrebe da vozač samo mene čeka, al iznenadio sam se da vidim zgloba na liniji 82, jer sem subote i nedelje kad na 4/82 ponekad puste zgloba radnim danom na 1/82 i 3/82, ako ne rade redovan kola, gotovouvek zapadne solaši...

Ovako relaitvno ok auto karoserijski. Jedino sam primetio da malo prikolica šeta gore - dole, a i levo - desno, ništa baš najbolje poravnata sa prednjim delom vozila, pa tako hoće da zanese u vožnji. Limovi na autu se soličdno drže, nema mnogo korozije,deluje onako "zdravo" i pouzdano cela oplata. Visina stalna na svim jastucim, znači na svim osovinama, stabilan, udoban, sa te starne problema nema.

Ide onako solidno, ok je mašina, ne vuče sad Bog zna kako, ali ide. Mada me je vozio samo po ravnom terenu i nizbrdo, pa ne znam kako se ponaša i kako izvlači na usponima. Šalta dosta mirno i tiho, bez nekih izraženih problema, Voith, automatik, trobrzinac. Kočenje ok, hvala meko i ok, ispravan je nožni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle", sa ispravnim je brzinomerom, kao i satom, km sat mislim da isto radi, da je ispravan, a obrtomer je neispravan i kazaljka je zaglavljena na nekih 1000 obrtaja.

Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka je na nuli. Struja je na oko 26 do 27 V (voltmetar sa horizontalnom skalom ima). Pritisak ulja u motori u rasponu je od oko 1,5 bara na leru do oko 6 bara. Temperaturu je od sabajle nabio na oko 90ak stepeni C, radio je i u podne, tako da izgleda da nije isključivan.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži između 7 i 8 bara.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Išao sam i sa A-503 sa 1/82 (trosmenac) i to i ujutru, i u podne i uveče...
Ujutru je prilikom svakog kočenja palio zumer i centralnu lampu zbog temperature, jer curi antifriz, ali posle u podne i uveče nije palio.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Sre Mar 06, 2013 3:17 pm

503 je jedan od najboljih 112N u GSP-u . :)
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije