Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Re: Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Postod dusanman » Sub Mar 09, 2013 8:30 pm

Mickey je napisao:OT je, al budimo realni, kakav je to domaci proizvod od Vulovica kad je skoro sve sastalvjeno u MAZu.. ja to ne svrstavam u domace proizvode zato sto stave rezervoare za TNG na krovu, i BIK znak na masci

Defnitivno je tako,kao i IK 112 sve bredino samo logo nas,ovaj 112M je vec nesto :) Sorry za OT
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Sponzor

Postod djole » Sub Mar 09, 2013 8:49 pm

Kojom matematikom si dosao do zakljucka da je autobus izgradjen na Ikarbusovoj sasiji manje nas nego isti izgradjen na MANovoj sasiji ? :lol:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod becks89 » Sub Mar 09, 2013 9:05 pm

Mickey je napisao:OT je, al budimo realni, kakav je to domaci proizvod od Vulovica kad je skoro sve sastalvjeno u MAZu.. ja to ne svrstavam u domace proizvode zato sto stave rezervoare za TNG na krovu, i BIK znak na masci

A kako bi definisali NIBUS ? :wink: :roll:
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod dusanman » Sub Mar 09, 2013 9:19 pm

djole je napisao:Kojom matematikom si dosao do zakljucka da je autobus izgradjen na Ikarbusovoj sasiji manje nas nego isti izgradjen na MANovoj sasiji ? :lol:

Srpski Dizajn,dovoljno! :wink:
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod Mickey » Ned Mar 10, 2013 3:18 am

becks89 je napisao:

A kako bi definisali NIBUS ? :wink: :roll:

Nibus za razliku od Vulovica ne uvozi skoro zavrsen autobus i samo postavi svoj znak napred.. to sto oni uglavnom rekaroseriraju buseve pa ih posle nazovu Nibus, ili sto prave nove ali sa tehnickom osnovom onih starih je druga stvar, prvo zato sto su registrovani kao radionica za remont vozila (kolko ja znam) a drugo zato sto skoro iskljucivo rade za svoje potrebe.
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod profa_chb » Ned Mar 10, 2013 12:08 pm

AJMO SVI U OT :D
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Alpino » Ned Mar 10, 2013 12:21 pm

Zna li se kolika je cijena ovih novih IK218M po komadu? Negdje sam našao da su plaćeni 150 000 eura komad što mi se čini smiješno malo da bi bilo istinito ili barem da bi bilo kvalitetno ako se zna da većina europskih proizvođaća zglobove cijeni od cca 300 000 eura na više.
Alpino
Član

Pridružio se: Pet Avg 24, 2012 11:52 am

Postod Petar 535 » Ned Mar 10, 2013 8:50 pm

Evo sad na StudioB pricao Djilas i ona zena iz Solarisa o autobusima ... i kaze da treba jos 200 komada domaceg proizvodjaca, od toga 100 solo od Ikarbus-Fapa .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod Alpino » Ned Mar 10, 2013 8:52 pm

To je smijurija ako se već zna dobitnik tendera, Ikarbus-FAP kako kažeš.

Je li se zna koliko plinaša se treba nabavljati?
Alpino
Član

Postod avramovicsasa » Ned Mar 10, 2013 9:38 pm

-Jedino ako se taj Tender neće prilagoditi FAP-u i IKARBUS-u,verovatno će kupiti 80 Zglobnih IK-218 ili IK-218M,u planu je kupovina 120 Solo,može se lako dogoditi da se nabavi 20 Solo BIK 203 CNG i 100 Autobusa koji će nastati kooperacijom FAP-a i IKARBUS-a nešto kao IK-112F ili IK-547 ako je to već namera Vlade Srbije i Grada Beograda.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Nikola Pejasinovic » Ned Mar 10, 2013 11:46 pm

Ima da lete besplatni delovi po Beogradu kuku lele :x
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod avramovicsasa » Pon Mar 11, 2013 1:33 pm

Da ali Kredit daje Evropska Banka a otplaćivaće ga jednim delom ako ne celokupan Radnici GSP-a,nikome ne ide u račun da se kupe krševi koji će popucati za 2 godine,mislim da će ovoga puta Ljudi iz GSP-a i Lice iz EU kontrolisati proizvodnju pa da se vozila odrade zaista kako treba.
Nije čudno što su IK-218M zbog curenja klime vraćena u Ikarbus dok su se putnici redovno kupali u IK-218N pa su voženi bez većih reklamacija.
Ako se uvodi već red u Javnom prevozu,treba razmišljati o kvalitetu nabavljenih vozila nevezano da li su domaći ili uvozni.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod amm8990 » Pon Mar 11, 2013 10:24 pm

Alpino je napisao:Zna li se kolika je cijena ovih novih IK218M po komadu? Negdje sam našao da su plaćeni 150 000 eura komad što mi se čini smiješno malo da bi bilo istinito ili barem da bi bilo kvalitetno ako se zna da većina europskih proizvođaća zglobove cijeni od cca 300 000 eura na više.

Prošla serija je bila 150.000€, ova mislim 160.000€. Neka me neko ispravi ako nije tako.
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod branik » Pon Mar 11, 2013 10:28 pm

Alpino je napisao:Zna li se kolika je cijena ovih novih IK218M po komadu? Negdje sam našao da su plaćeni 150 000 eura komad što mi se čini smiješno malo da bi bilo istinito ili barem da bi bilo kvalitetno ako se zna da većina europskih proizvođaća zglobove cijeni od cca 300 000 eura na više.

Zato se nemoj iznenadit`ako ti uskoro budu trcali i Splitom.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Alpino » Pon Mar 11, 2013 11:11 pm

Iznimno teško ako se zna u koliko lošim sjećanjima su ostali IK160 i IK161 po Hrvatskoj i u kojem rekordnom roku su bili rahodovani, a i IK218 prije par godina nije prošao u Sloveniji i to kako kažu čak neke tehničke uvjete nije zadovoljio niti se mogla ugraditi na natječaju tražena oprema pa je tako Conecto tamo bio izbor sa kojim na koncu isto nisu zadovoljni.
Alpino
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije