Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod danilo » Sub Mar 09, 2013 12:14 pm

Pa jeste očuvan ovako, ne trese, ne lupa mnogo u vožnji, a mislim da do sad nije bio nikad u rashodu, ono na duže vreme da ga nema. Jedino ga sad povremeno zeza to što prijavljuje da curi antifriz.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod danilo » Sub Mar 09, 2013 12:31 pm

Red je još jedna kontrola da se udene, gde drugo nego ovde u Karaburmu...

Na II deo šihte (koliko mi je sad neobično to da napišem, navikao sam na jednosmence), na 24/65 juče je na I krug (znači na vreme) uključen A-1026 i njime sam juče i išao od grada do naselja mog.

Gledam ga iz daljine kako ga mota iz Svetog Nikole u Ruzveltovu i gledam šta je ono... nisam bio baš najsigurniji da li je to baš A-1026, a odmah mi uoko upade crvena traka koja ide celom širinom auta ispod šoferke, isto kao kod A-1005... Na kraju se ispostavi da je baš bio A-1026. Dugo ga nisam video, slabije se mota po gradu, jer izgleda da ga drže na 1/101, a je tamo dosta redovan.

Pa auto kao auto nije tako loš sem oplate i celokupnog stanja karoserije, limarije. Već je kritičan po pitanju oplate, znali napred sa desne strane ima i manju rupu gde ga korozija grize, pozadi zadnji desni kraj je krpljen crnom pločom, zanitovano pop nitnama, ovako farba već izbledela, a i ima na više mesta gde je oštećen od raznih udaranja. Prikolica manje - više jeste stabilna, visina stalna na svim jastucima, možda malo pada na III osovini, ali nema štosovanja.

Sad ovako ide neki je prosek, jer niti je aždaja, niti je neka mrcina. Znači ide fino, izvukao je i dosta dobro uz Nikole Dobrovića, tu sam mislim da će imati problema, kad jok malo jači gas, II brzina i klajge, klajge pope se do vrha. Šalta dosta mirno, ne oseća se da ima nekih problema sa menjač, inače je Voithov, automatik, četvorobrzinac. Kočenje u redu, ne zanosi, lepo hvata, radi samo nožni retarder, stanična valja radi, ima ručicu na komandnoj tabli.

Tahograf je Actiin, verzija bez obrtomera, brzinomer nije ispravan, nije ni sat, zaboo je 20 do 6. Km sat isto mislim da je zagljavljen.
Kazaljke merača za gorivo i voltmetra su stalno na nuli, znali ne rade. Pritisak ulja u motoru drži od 3 do oko 6 bara, ima drugačiji manometar. Temperatura (merač sa vodoravnom skalom) pređe malo 80, do najviše 85, pa malo i padne ispod, znači 80 prosek. Vazduh do oko 8 bara ide, al ravna na oko 7,5 bara i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje bilo zavrnuto, a vala i neka je i ovako sam prokuvo u autobusu ko da je avgust mesec.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na 25/65 (I deo šihte) juče ujutru je izašao A-1001, remontovani IK-201 iz 2002. godine... OK auto, fino ide, nije loš samo se čuje pumpa volana dosta zuji i struže kad se volan namotava u bilo koju stranu i lupa kada se koči.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod avramovicsasa » Sub Mar 09, 2013 7:44 pm

Vozio sam se juče gr.br. 1089,utisak je da je zreo za Remont,trese kao da nema nijedan Amortizer,baca prikolicu,unutra sve visi a zanimljivo je da je pored 1083,1086 najredovniji IK-201 na liniji 95.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Ned Mar 10, 2013 9:43 pm

Vozio sam se jutros gr.br. 1065 na liniji 95,kako je istrulio oko prozora u gornjem uglu sa desne strane u prikolici da je to zaista čudo,takvu Trulež sam samo video kod trola koje su odlazile u rashod,tako nečeg nije bilo ni kod starijih autobusa. :(
avramovicsasa
Otpravnik

Postod danilo » Pon Mar 11, 2013 8:11 pm

Ponovo sam danas išao sa A-904 (IK-201; 1998. godište), od grada do naselja mog, opet na liniji 65, ali ovoga puta na 21/65. Inače taj polazak se ubacuje negde, ja mislim, između 3/65 i 4/65...

Opet problemi sa visino i to samo na I osovini, podjednako legne i leva i desna strana i onda u Ruzveltovoj u N, pa drukaj do ne nabije pritisak i digne visinu. A, pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu ne prelazi 7,5 bara u naj, najbolje slučaju. Inače pada i na malo ispod 6 bara. Posle, iako smo bili dupke puni, nije padala toliko padala visina, nije štosovao.

Sem visine i vazduha nije loš auto, lepo ide, čak i prepun ne ide tako loše. Mora jedino da mu se da gaščina, onako baš jako, a kad je prazniji, što danas nije bio slučaj, odlično ide. Menjač automatik, trobrzinac, razvuče brzine, Voith, pa ono ok prebacuje, bez nekih poteškoća. Kočenje isto ok, i po mokrom kolovozu je ok kočio, ne nabada, a i ne kliza, ispravan je nožni retarder, tako da hvata sasvim ok.

Tahograf je marke "Kienzle", neispravnisu brzinomer i obrtomer, sat je ispravan i tačan je, a km sat mislim da je ispravan...
Merač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan, kao ni voltmetar (beše da je tako, kazaljke su popadale na nule). Pritisak ulja u motoru od ravno 2 bara na leru do oko 6 bara i više, kad već prešalata (naknadno ugrađen manometar, horizonatna skala, sa prstenom). Temperaturu drži malo iznad 80 stepeni C, stalno je tu. Za vazduh sa več napisao od oko 6 do 7,5 bara.

Znam da su ispravni panel kod vozača i I validator, za ostalo ne znam, od gužve nisam video.

Limarija se drži onako ok. Prikolica jeste poravnata sa prednjim delom auta, trapovi se ne čuju, ne lupaju. Visina pada na I osovini.

Naprsla je šoferka na dva mesta.
Volan, ima ona gotivno, veliki, kao npr. A-1072...
Grejanje ja mislim da je bilo komplet isključeno, cirkulaciona pumpa, ventilator, kalorifer...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod avramovicsasa » Uto Mar 12, 2013 12:12 am

904 piše u Saobraćajnoj da je 1999-godište a oni su stigli u ranim mesecima 2000-te.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod danilo » Uto Mar 12, 2013 9:42 pm

E, a danas sam u podne išao i linijom 31, sad za polazak nisam siguran, ali uglavnom sam išao sa A-1041 (IK-201; 2002. godište)...

Ono kratko sam išao od Terazija do Slavije, ono dve stanice samo, al ok dovoljno da padne i još jedna kontrola...

Skoro je ostao bez plave Diplon reklame za sanitarije, a tada je odmah nakon toga i kompletno prefarban, tako da ga iz daljine nisam prepoznao, nisam uspeo, a još je dobio i onu zaštitu od Sunca na šoferšajbni, tako da je sad po izgledu skroz drugi auto.
Visinu je stalnu držao, mahom, malo je samo padala na I osovini, tu je i malo štosovao, ne puno. Prikolica stabilna, ne skače nešto puno u vožnji, pa limarijski je sasvim ok auto.

Ovako u vožnji je trom, slabije vuče, iako je sve ravno treba mu dosta da se zaleti, mora da stisne gas dosta. Šalta dosta dobro i mirno, menjač je automatik, marke je Voith, četvorobrzinac, ok prešaltava. Kočenje u redu, samo je nožni retarder ispravan, onako lepo i meko hvata.

Tahograf je Kinezle-ov, ispravan je brzinomer, kao i sat koji je otprilike i tačan, km sat isto beše ispravan, a obrtomer nije i kazaljka je pala na nulu.
Merač za nivo goriva u rezervaoru nije ispravan i kazaljka ne mrda sa nule. Struja na AKu baterijama je na oko 24 do 25 V. Pritisak ulja u motoru je od 2 do oko 6 bara. Temperaturu drži na nekih 80ak stepeni C, stalno je tu držao u toku vožnje.
Vazduh za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 7 bara.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača, sve je ispravno.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juče A-764 maltene skroz ostao bez gasa. Stisne se gas u patos, a on vuče sa možda trećinom snage. Izgleda da su to do danas do podne sredili, videh ga danas na jednosmencu, na 21/65.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Uto Mar 12, 2013 11:44 pm

Ja sam se skoro vozio sa 1041 na 95, na pocetku se malo gusi, ali se posle zaleteo na Zrenjanincu, isli smo oko 60-70 kmh . :D
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Uto Mar 12, 2013 11:50 pm

U bre dobro ga raspalio... A, ispravan mu tahograf... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :twisted: :twisted: :twisted:
Da... baš tako, u početku trom, a posle ide ok...

Ovo sa A-764 me podseti na A-763 zimus, e kod Novog Groblja se nešto otkači i odjednom ide sa 3% snage, bukvalno... Uz Partiznaski Put smo išli sporije od uspinjače, bili smo autobus za razgledanje grada, a ja (glavom i bradom) vodič... :lol: :lol: :lol: Preticali su nas svi, maltene i konjska zaprega, nedelja bila, a kolega iza nas nas je naravno jako brzo stigao. Mi smo bili dupke puni, a i on je, pa smo mu priredili to zadovoljstvno da primi i naše putnike, jer je ovaj morao za garažu...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod nemanjatomic » Sre Mar 13, 2013 9:57 am

Danilo kontrolisi malo i ostale pogone.Sto samo Karaburmu?
Korisnikov avatar
nemanjatomic
Član

Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 8:25 am

Postod danilo » Sre Mar 13, 2013 10:48 am

Pa nije samo Karaburma ima i NBGD i Kosmaj...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod avramovicsasa » Sre Mar 13, 2013 9:27 pm

Neću više da se vozim Karaburminim autobusima :evil: jer više nisu bezbedni,ulazim jutros u gr.br. 1024 sa linije 95 i stanem pozadi i baš se zaglavilo Krilo vrata na mojoj strani,nije moglo ni rukom da se gurne,ohladio me je jutarnji vazduh do Brankovog Mosta. :twisted:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Sre Mar 13, 2013 9:29 pm

Petar 535 je napisao:Ja sam se skoro vozio sa 1041 na 95, na pocetku se malo gusi, ali se posle zaleteo na Zrenjanincu, isli smo oko 60-70 kmh . :D

Кажњавају ли возаче још увек за прекорачења по листићима, независно од бус плуса.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod MILE » Sre Mar 13, 2013 9:31 pm

Da..... A kazna nije baš mala. Na nekim linijama jednostavno nije moguće biti u turaži ako se ne nagazi, ovi iz DJPa su skroz skratili turaže.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Petar 535 » Sre Mar 13, 2013 9:31 pm

Preko bus plusa ne, za ovo ne znam , ali i u Lasti gaze 60 .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije