[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uA5HGwlnEbM[/youtube]
Ovako,prvi utisak,u voznji je da lupa okretnicas,to jest polu ploca se odize i ima hod od par cm,tako da ako niko ne stoji u okretnici na njoj,ona poskakuje u voznji i pravi to lupanje.
Sledeca mana,je mali retrovizor,koji ja ne vidim,tako da kao da ga nema,to cu morati da prepravim. Unutrasnje,kao da nema,nista samo greda se vidi.
Blokada vrata radi,ali po zatvaranju,ne krece iako se doda gas do kraja i pusti
,moze i 2,3 puta,nece da razblokira,vec treba dati gas,zadrzati ga dok je blokiran,pa onda posle nekog vremena pustiti da razblokira,pa dati gas.E sad,ako se zadrzi i ne pusti,onda dobije obrtaje,i razblokira pa cimne lepo,sto nikako nije dobro. Kod japanaca je to daleko bolje reseno.
Pilotovo sediste je promasaj,kao neko ko vozi 10god,sto buseve,to i kamione,i moram reci,da je ovo posle fapovog,najgore sediste na kom sam sedeo. Ne moze da se podesi po potrebi vecine,mali broj moze da bude zadovoljan.
Gramer je tu neprikosnoven,ali ok,to nije stvar fabrike,koliko para,toliko i muzike,tako da necu uzeti kao manu.
Ono sto je bitno,je da sirena ne kasni,a to je jako lepo za videti,retarder se aktivira na klik a vraca ili isto tako,ili dodavanjem gasa sam biva iskljucen. Taster na vrhu reta.ka taster sirene na drugoj rucici sluzi za iskljucivanje reta iz bilo kog stepena,a ukoliko ret nije aktiviran,pritiskom na taj taster pali se automatski 3. stepen reta,a ponovnim pritiskom gasi.
Prekidac za naginjanje busa radi savrseno,i sasvim lepo nakrene bus u desnu stranu. Aktiviranje se vrsi pritiskom na taster,a deaktivacija takodje,jos jednim pritiskom.
Kocnice su fenomenalne,do sad najbolje kocnice koje sam imao prilike na busu ili kamionu da probam,ne cuje se nista,za razliku od ik kicnica,a koci mnogo lepo.
Generalno,vrata ne mogu da se zakljucaju,jer nisu dobro uradjene brave,pa se rupe u sasiji gde ulaze klinovi brave ne poklapaju sa klinovima,pa je nemoguce zakljucati vrata.
1379 prokisnjava kod daske za peglanje one cuvene.
Ona rupa gore levo nije levi bocni displej,vec usis vazduha za sistem grejanja napred kod vozaca.
Da je resiti unutrasnju gredu,i neke sitnice,to bi bio auto bukvalno bez zamerki. Za sad,velike pohvale za Ikarbus,pogotovo zato,sto je prototip ovako dobro ispao(poznajuci Ik ovo je odlicno).
I da,jos jedna mana,rucica rucne kocnice je zafarbana,jer nije dobro zasticena prilikom farbanja busa,pa na njoj ima pegavih tackica zute i plave boje,koje je nemoguce skinuti,tako da je rucica sarena,a ne crna kao sto bi trebalo