Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Re: Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Postod Petar 535 » Sre Apr 03, 2013 10:47 pm

Te ik218M nisu ni trebali da kupuju, N serija je bolja od njih ....

Ali sta ce Karaburmi 80 da uniste i za 10 godina daju Zemunu ? Zar nije bolje da vise ide Zemunu, krseve iseku .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Sponzor

Postod becks89 » Sre Apr 03, 2013 10:50 pm

Ja tebi hoću da kažem da Zemun, sem novih od 2012. godine pa na ovamo, nema 20 vozila koja su cela i koja mogu 2 smene da izdrže. Mani me Karaburme, imaju ubedljivo najmlađi vozni park, pa opet ništa, dajte malo i drugima vozila pa da vidiš šta je posao. Koje bre to linije tako teške ima Karaburma sem 16,27,65 i 95 da joj treba tako nov vozni park?
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod avramovicsasa » Sre Apr 03, 2013 10:52 pm

U Svakom slučaju,svi Pogoni osim Kosmaja će do nove godine biti značajno obnovljeni,Zemun dobio nove ili stare autobuse bolje će raditi nego sada.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod ik161 » Sre Apr 03, 2013 10:54 pm

Petar 535 je napisao:Te ik218M nisu ni trebali da kupuju, N serija je bolja od njih ....

Ali sta ce Karaburmi 80 da uniste i za 10 godina daju Zemunu ? Zar nije bolje da vise ide Zemunu, krseve iseku .

Poenta je da Zemun nema na kojim linijama da ih vozi. Karaburmi samo na 16, 23, 31 i 95 ode zglobnih autobusa kao na sve zemunske linije. A gde su tu 26, 27, 27E, 43, 65, 96, 101....?

becks89 je napisao:Ja tebi hoću da kažem da Zemun, sem novih od 2012. godine pa na ovamo, nema 20 vozila koja su cela i koja mogu 2 smene da izdrže. Mani me Karaburme, imaju ubedljivo najmlađi vozni park, pa opet ništa, dajte malo i drugima vozila pa da vidiš šta je posao. Koje bre to linije tako teške ima Karaburma sem 16,27,65 i 95 da joj treba tako nov vozni park?

Ima 29 niskopodnih (svih serija). Plus ik201 iz 2004. i 2006. 20 Solarisa bi rešilo posao.

A 23, 26, 31? Svaka opterećenija od pola Zemunovih.

I polako mi ide na živce ovaj besmisleni rivalitet između članova foruma. Niko ovde nije ''karaburmin'', ''NBg-ov'' i slično. Stavite na papir polaske radnim danima i shvatićete o čemu pričam. Ili Zemun da uzme 23, 26, 65 i ostale. E tad bi bilo opravdano 100 Solarisa. Ovako nije.
ik161
Član

Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:31 pm

Postod MILE » Sre Apr 03, 2013 10:55 pm

Gledajući situaciju u pogonima mislim da će rasporeddd biti sledeći :arrow:

Karaburma 80
Novi Beograd 80
Zemun 40.

Zemun ako ne dobije 40 Solarisa neće imati šta da istera na ulicu, njima je sve proizvedeno pre 2004te za seču. Zaboravili ste i to da su na potezima 600 i 700 ubedljivo najgore ulice što je i jedan od razloga za stanje vozila pogona Zemun.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod becks89 » Sre Apr 03, 2013 11:02 pm

Vama ostaju Japanci, koje ste sahranili na dotičnim linijama ;)
Pazi vamo, 31 je prvo linija koja je prenatrpana polascima, po meni linija koja ima dosta alternativa a opet toliki broj vozila. Pa imao bi zemun potrebe za mnogo više polazaka, ali on ni ove jadne nema sa čim da radi, jer razgrabiše karaburma i NBGD ;)

Ali Zemun najverovatnije dobija onu stvar :wink:
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod ik161 » Sre Apr 03, 2013 11:08 pm

Pazi, to što je DJP propisala da na 601 ide šest autobusa ili na 704 pet, nije problem GSP. Ja znam da je na nekim linijama potrebno smanjiti interval, ali da DJP to želi da uradi, za Zemun bi bilo predviđeno više novih autobusa.

Za 31 se delimično slažem, ali i sam verovatno znaš da vlada mišljenje da je iz centra do Konjarnika brže stići sa 31 nego 19-icom, pa su možda i zato autobusi puniji nego što bi bili da se ljudi malo okrenu trolama. A i 19 ide jednom u 25 minuta otprilike.

Zemun mora da dobije nešto. Da li će to biti 20-30 Solarisa ili isti broj ik218/218m, videćemo. :wink:
ik161
Član

Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:31 pm

Postod boyan92 » Sre Apr 03, 2013 11:10 pm

Raspravljate o glupostima , neko vam ubaci buvu i vi 3 strane raspravljate , jos je neproverena informacija . :roll:

@sasaavramovic
Nemoj da se ljutis , ali ne veruj svemu sto cujes. :wink:
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod avramovicsasa » Sre Apr 03, 2013 11:18 pm

Nisam to čuo,to je za sada nezvanična Službena Informacija koja će najverovatnije biti i tačna o raspodeli 100 Solarisa Pogonu Novi Beograd i 100 Pogonu Karaburma jer je pri prvoj Inspekciji Delegacija GSP-a trebala da potpiše Ugovor sa Solarisom oko izgleda vozila,boje,položaja Logo ,,GSP-a,, i garažnih brojeva koji će biti postavljeni u samoj Fabrici.
Ja bih voleo da i u Zemun dođe jedan broj Kola,mogli bi da rade na linijama 15,73,78,610,611,704,706,707,nadajmo se da su izmenili odluke.

Pročitaćete u Biltenu kada bude bio postavljen na netu....
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Marko » Sre Apr 03, 2013 11:22 pm

Sigurno je da linije koje prolaze kroz centar dobiće nova vozila znači Karaburma i NBG .
Opet njima će ostati japanci karaburmi solo zbog 26 -ce .Možda bude i prebacivanje linija iz pogona u pogon
Neki solaći će preći u Kosmaj.
Bojane bilo je mnogo neproverenih informacija : dolazak volvoa u veoliju pričalo se samo što nisu a oni još u holandiji , preuzimanje kosmaja i još ko zna koliko
Neko je mogao da slika parče lima i da kaže da je to novi autobus za nekog
U svakoj neproverenoj informaciji ima neka trunka istine
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod avramovicsasa » Sre Apr 03, 2013 11:40 pm

Mada,Stručnjaci u GSP-u bi sada mogli da razmisle o tome da je pravi trenutak da se tokom godine izvrši Tipizacija Voznog Parka po Pogonima:

Pogon Novi Beograd

-IK-112N
-MAN SG 313
-SOLARIS URBINO 18

Pogon Karaburma

-MAN 283 SL
-BIK 203 CNG
-MAN 313 SG
-SOLARIS URBINO 18

Pogon Zemun

-IK-103
-IK-112N
-IK-201
-IK-218
-IK-218N
-IK-218M

Pogon Kosmaj

-IK-103
-IK-103F
-IK-112N
-FAP A.537
-Mercedes Conecto
avramovicsasa
Otpravnik

Postod branik » Čet Apr 04, 2013 10:00 am

avramovicsasa je napisao:Nisam to čuo,to je za sada nezvanična Službena Informacija koja će najverovatnije biti i tačna o raspodeli 100 Solarisa Pogonu Novi Beograd i 100 Pogonu Karaburma jer je pri prvoj Inspekciji Delegacija GSP-a trebala da potpiše Ugovor sa Solarisom oko izgleda vozila,boje,položaja Logo ,,GSP-a,, i garažnih brojeva koji će biti postavljeni u samoj Fabrici.
Ja bih voleo da i u Zemun dođe jedan broj Kola,mogli bi da rade na linijama 15,73,78,610,611,704,706,707,nadajmo se da su izmenili odluke.

Е, ако иду због гаражног броја, наздравље. Занимају их ваљда технички детаљи.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod Alpino » Čet Apr 04, 2013 10:03 am

Tipizacija je uvijek jako poželjno solucija. Recimo ZET je to imao(sa naglaskom na ovo imao) običaj, jedan pogon MAN, drugi Mercedes.

Logično mi bilo da recimo svih 32 IK218M idu u isti pogon i da taj pogon ne dobije Urbino 18 ali kakva je kvaliteta IK218M pogon koji ih dobije je kako se čini zakinut i oštećen. A ako sam dobro upratio sve priča se nakon svega ovoga o još 50-ak niskopodnih zglobova srpske proizvodnje i opet će to valjda biti neki IK tako da bolje im je da dignu kvalitetu na viši nivo il će biti pare bačene u vjetar.
Alpino
Član

Pridružio se: Pet Avg 24, 2012 11:52 am

Postod avramovicsasa » Čet Apr 04, 2013 3:19 pm

branik je napisao:
avramovicsasa je napisao:Nisam to čuo,to je za sada nezvanična Službena Informacija koja će najverovatnije biti i tačna o raspodeli 100 Solarisa Pogonu Novi Beograd i 100 Pogonu Karaburma jer je pri prvoj Inspekciji Delegacija GSP-a trebala da potpiše Ugovor sa Solarisom oko izgleda vozila,boje,položaja Logo ,,GSP-a,, i garažnih brojeva koji će biti postavljeni u samoj Fabrici.

Е, ако иду због гаражног броја, наздравље. Занимају их ваљда технички детаљи.

Upoznali su se valjda oko toga prilikom otvaranja Tenderske Dokumentacije i prilikom potpisivanja Ugovora,sada su otišli da proprate kako teče proizvodnja i da se dogovore oko sitnih detalja,to mora sve da se upakuje pre isporuke.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Apr 04, 2013 3:27 pm

Alpino je napisao:Tipizacija je uvijek jako poželjno solucija. Recimo ZET je to imao(sa naglaskom na ovo imao) običaj, jedan pogon MAN, drugi Mercedes.

Logično mi bilo da recimo svih 32 IK218M idu u isti pogon i da taj pogon ne dobije Urbino 18 ali kakva je kvaliteta IK218M pogon koji ih dobije je kako se čini zakinut i oštećen. A ako sam dobro upratio sve priča se nakon svega ovoga o još 50-ak niskopodnih zglobova srpske proizvodnje i opet će to valjda biti neki IK tako da bolje im je da dignu kvalitetu na viši nivo il će biti pare bačene u vjetar.

Nabavkom preko 400 autobusa,GSP ima u planu da rashoduje sva vozila nabavljena pre 2004 godine bar kada su Zglobovi u pitanju,
već za Solaće će trebati da se pomeri brojka sa 120 kola na bar 220 što je već pitanje.

Nabavkom Solarisa za Novi Beograd i Karaburmu koji bi uz MAN-ove bili potpuno tipizirani,moglo bi da se iz ovih pogona ako ne svi bar jedan broj IK-218,IK-218N,IK-218M preusmeri u Zemun koji bi mogao da iseče sve stare Zglobne uz zadržavanje jednog broja IK-201.
Vozni parkovi bi lepše izgledali a poboljšalo bi se i olakšalo samo održavanje.
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije