Logo

Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Postod Stefan Bgd » Pon Nov 24, 2008 10:24 pm

avramovicsasa je napisao:Stefi nosio bi je samo kada bi fotografisao vozila tamo gde te ne poznaju,mislim da bi tako bili bezbedniji kada vozači vide da pripadamo
organizaciji koja propagira ljubav i interesovanje prema vozilima,drugačije
bi nas posmatrali na ulici a ne kao sada što reče naša koleginica kao da smo
ludi ili neki cinkaroši a možda bi tada pridobili i nove članove.

Slažem se u potpunosti Sale. :) :wink: 8)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod igibgd » Pon Nov 24, 2008 10:26 pm

Kakvog sveta imaš danas :o vozi tramvaj i još ne voli taj posao :evil: :(

Slažem se sa Sašom za legitimacije ‚‚Autobusi.net‚‚ , da ih nosimo samo kad slikamo buseve :wink:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod danilo » Pon Nov 24, 2008 10:30 pm

Odlično.Nego jel možemo da se dogovorimo nešto preciznije za legitimacije.Npr.Kako da izgledaju,ko će ih praviti,kako i ostalo... :?: :wink:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Nov 24, 2008 10:32 pm

Možemo svakako.Za to je najbolje mesto u temi "Marketing". :) :wink: 8)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod danilo » Pon Nov 24, 2008 10:32 pm

Ajmo tamo :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod meckijano » Pon Nov 24, 2008 10:39 pm

CKD-KT4 je napisao:Mene je jednom prilikom dok sam fotkao neprijatno pogledao tramvajdžija koji je tek kretao sa Pristaništa na 2, jedno 5 min., mislio samda će da izađe i da me prebije, no prišao sam i pitao sam ga je li je problem fotografisanje. Začudio se, još namršten mi je odgovorio da samo stranci snimaju tramvaje. A kada sam mu objasnio svoj hobi, čovek je puk'o od smeha, nije mogao sebi da dođe.

:lol: :lol: :lol: I ja sam sad :lol: :lol: :lol:

Slazem se za sve...
meckijano

Postod CKD-KT4 » Pon Nov 24, 2008 10:46 pm

E da, posle me je pitao je li planiram da počnem da vozim tramvaj, odgovorio sam ne, ali da planiram da upišem Saobraćajni faks.
Smirio se i odgovorio u fazonu: "Lepo, lepo!"
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod avramovicsasa » Pon Nov 24, 2008 10:57 pm

Među tramvajdžijama ima i onih koji su se stručno osposobljavali za nešto
drugo,Lekari,Pravnici,Slikari,Pesnici mnogi su morali da sednu za komande zbog muke koja ih je naterala.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod igibgd » Pon Nov 24, 2008 10:59 pm

8) ...hm,a svi ti su ipak mogli da nađu nešto što ih interesuje,da su se malčice potrudili (konkretno na tog vozača) :)
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod markotar » Uto Nov 25, 2008 12:03 am

Hmm, u vezi legitimacija, ne bih da kvarim zabavu ali to tako izvedeno ne bi bilo po zakonu, a da ne govorim i o mogucim zloupotrebama koje ta prica moze da povuce sa sobom. Da bi stvar bila legalna prvo bi moralo da se zvanicno osnuje i kod odgovarajuce drzavne institucije registruje udruzenje gradjana, npr. "Udruzenje ljuljubitelja javnog gradskog prevoza" ili sl. pa tek onda da se na osnovu toga iste izdaju kao npr. clanske karte ili sl. Tek onda bi nesto tako imalo pravu (pravnu) jacinu. Po meni to bi bilo najpozeljnije ali to svakako nije ni malo jednostavan posao.

Sto se same teme tice, mislim da tu svakako stvar nije tako jednostavna i da bi u nju dublje trebalo uci.

Sasvim je prirodno da su obicni ljudi znatizeljni da snimaju svet oko sebe. Autobus nije necija spavaca soba ili kupatilo, to je javna stvar i tu se ne remeti nicija privatnost tako da svi imaju PUNO PRAVO da snimaju STA GOD ZELE I MOGU (pa bilo to sto se snima i neprikladno)! Srbija ipak nije Severna Koreja, ovde su neka gradjanska prava zagarantovana (iako sami gradjani cesto nisu svesni toga). To je cak i dobro jer tako mogu da se otkriju i neki ozbiljni drustveni problemi (setimo se samo npr. price o nasilju u nasim skolama).

Razumem u potpunosti frustracije vozaca. Ali pravi problem nisu gradjani koji zeljni skandala jure kao paparaci po gradu. Pravi problem lezi u samim prevoznicima koji ne znaju na pravi nacin da komuniciraju sa javnoscu, da odgovore na signale koje im ta ista javnost emituje (a fotografisanje i javno objavljivanje su samo deo tih signala) i zbog toga imamo u najmanju ruku cudne situacije da se oko bezazlenih stvari napravi halabuka, a da se ozbiljni problemi zataskavaju. Ja ne znam npr. zbog cega npr. GSP ne demantuje takva pisanja po novinama, ako se ispostavi da su bez ikakvog pokrica i cisto blacenje ili cak tuzi za rusenje ugleda firme i zaposlenihi; to bi bila potpuno prirodna i logicna rekacija. No sa druge strane, ako se ipak ispostavi da te slike samo prikazuju neke ozbiljne probleme, ne vidim zasto se ne krene sa istinskim resavanjem istih; to bi takodje bila potpuno prirodna i logicna reakcija! A da ne govorim da firma treba da radi sa svojim zaposlenima, da ih na pravi nacin obrazuje (da ne kazem "edukuje") kako da se u odredjenim situacijama ponasaju. Ovako, sami radnici (vozaci) su prepusteni sami sebi, na milost i nemilost...

Dakle, da rezimiram, po meni su glavni problem u celoj ovoj prici sami prevoznici, tj. da budem najprecizniji - menadzment istih.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Darko » Uto Nov 25, 2008 1:08 am

Upravo tako, od reci do reci si rekao ono sto ja mislim...
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod avramovicsasa » Uto Nov 25, 2008 2:05 am

Nošenje legitimacija ili kartica koje sam predložio su čista formalnost kako bi
se zaštitili od negativnih situacija koje sam spomenuo na prvoj stranici ne bi
tu bilo nikakve zloupotrebe.
Što se tiče samih firmi zbog nedostatka ljudi u Unutrašnjim kontrolama Prevoznika Direktori posežu za Novinama i žele da Mediji i putnici rade umesto njih njihov posao a samim tim Vozači i Otpravnici tada gube pravo da
budu upravo to i na nas se gleda kao na mašine koje trebaju 100% biti u službi građana i nikada ne smeju napraviti grešku,pročitati novine,doručkovati na radnom mestu,prošetati se,ispričati vic jer uvek je neko u blizini ko će te prijaviti i uvek si pod stresom a takav čovek je sklon
da pogreši,nažalost vreme Komunizma nam je opet pred vratima pitajte svoje roditelje i bake i deke kako je tada bilo,opet se nalazimo u istom vremenu dok je Demokratija samo na papiru.
Sada će neko reći skrenuli smo u off topic i mešamo politiku ali šta god uradiš i o čemu god misliš zove se politika koja je uvek prisutna.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Uto Nov 25, 2008 2:27 am

Problem sa legitimacijama bi mogao da bude taj sto bi se iste veoma lako umnozavale bez centralne kontrole kome je koja dodeljena. Otuda i mogucnost falsifikovanja. A takodje bi bio problem i da li bi ih uopste neko smatrao validnim, osim ukoliko ne nameravas da obavestis ceo GSP o njihovom postojanju! :-) No ako mislis neformalno... :-)

Sto se ostalog tice, tacno! Upravo o tome i pricam! Direktori/sefovi/sefcici ocigledno ne shvataju da je los radnik istovremeno neposredno ogledalo loseg rukovodioca, bez obzira na njegov nivo u piramidi menadzmenta!! A sto je najgore, to jos uvek ne shvataju ni obicni gradjani, posmatraci... Naravno ima izuzetaka. Zbog toga bi o tome stalno trebalo da se razgovara, a to nikako ne znaci da slikanje problema o kojima smo ranije pricali trebada bude obustavljeno!

Apropo politike, dovoljno je reci da se upravo tom linijom potpuno nekvalifikovani i neiskusni ljudi postavljaju na odgovorna mesta, pa otuda slede i posledice. Mislim da je tom jednom recenicom sve jasno receno.

Na zalost, nasa zemlja je puna odlicne i kvalitetne radne snage ali joj, zbog poznatih razloga, nedostaju pravi kvalitetni rukovodioci koji ce usmeriti te ljude. A sta vredi snazno telo bez glave? Zato se zapitajte zbog cega stranci kad kupe neku domacu firmu uvek dovedu menadzment iz inostranstva!! Da ne skrecem u off. :-)
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Sloba » Uto Nov 25, 2008 3:03 pm

Stefi ima jedan uzorak (ako ga čuva) sa sajma Beotruck 08.
Na njemu je logo Autobusi.net i piše Zvanična Delegacija. Stefi, kopiraj im pa imate. :)
Ako se cone ne ljuti
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod choksi » Uto Nov 25, 2008 6:57 pm

Lov na veštice su pokrenuli naši rukovodioci ne znam jel se sećate onog - slikaj vozača kako puši za volanom i dobijaš markicu za mesec dana, tako da ne očekujte da vas oni štite.
choksi
Član

Pridružio se: Ned Sep 14, 2008 6:13 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica