Logo

Niš-ekspres, Niš (1)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod lecko » Sre Nov 19, 2008 1:38 pm

Niski prevoznik tesko da moze nesto da uradi na trzistu sa ovim "serpama", nemaju ni adekvatna vozila za trziste koje je danas sve zahtevnije imaju par autobusa sa euro 3 motorima ( 8 ) a euro 3, sumljam da se i koristi vise na zapadnoevropskom trzistu, takodje radni kadar je nikakav ( moram tako prosto da se izrazim ), velika je nesloga medju kolegama, pogotovo u organizacionom delu saobracaja . . . . . .zalosno . . . . . .neljubaznost i nestrucnost vozaca je najveci problem, a oni su zpravo ti koji su prvi i pravi predstavnici preduzeca. . . . .tu treba OGROMNA REORGANIZACIJA u bukvalnom smislu "Daj boze da nesto bude", lepo bi bilo. Pozdrav za sve forumase :wink:
lecko
Član

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 6:26 pm

Sponzor

Postod Gligi » Sre Nov 19, 2008 9:47 pm

Pa jel vidoste vi da je Miskovic kupio Nis ekspres?
Gligi
Član

Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 11:28 pm

Postod cone » Čet Nov 20, 2008 9:20 am

Gligi je napisao:Pa jel vidoste vi da je Miskovic kupio Nis ekspres?

:lol: :lol: :lol:
Pa sve vreme o tome diskutujemo, Gligi!
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Gligi » Čet Nov 20, 2008 10:53 am

cone je napisao:
Gligi je napisao:Pa jel vidoste vi da je Miskovic kupio Nis ekspres?

:lol: :lol: :lol:
Pa sve vreme o tome diskutujemo, Gligi!

Pa ja sam tek juce video u novinama :oops:
Gligi
Član

Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 11:28 pm

Postod volvos » Čet Nov 20, 2008 11:24 am

cone je napisao:A imaš i na našem sajtu. :wink:

Mi clanovi foruma idemo direktno na forum,a posetioci citaju sve od pocetka tj sa sajta,kad sam dolazio na forum 3 nedelje sam citao samo sajt i skidao klipove :D OFF TOPIC
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod Marko » Čet Nov 20, 2008 11:25 am

Videcemo sta ce biti sa Nišlijama . Nadam da će ga i dalje razvijati kao kompaniju. Čuo sam juče da ljudi već su ih krstili kao MAXI-EKSPRES
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod cone » Čet Nov 20, 2008 11:30 am

volvos je napisao:
cone je napisao:A imaš i na našem sajtu. :wink:

Mi clanovi foruma idemo direktno na forum,a posetioci citaju sve od pocetka tj sa sajta,kad sam dolazio na forum 3 nedelje sam citao samo sajt i skidao klipove :D OFF TOPIC

Članovi foruma su prvi obavešteni o novostima na sajtu u sekciji Sajt. :x
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod negas » Čet Nov 20, 2008 11:56 am

Hm, Nis-ekspres je privatizovao ko? Konzorcijum sa direktorom i Delta! Znaci kupili su 56% firme! E sada neznamo kako su odnosi medju njima sada regulisani, ko koliko ima akcija, koliko radnici, koliko Delta! Sta je problem kod nasih preduzeca! Veliki broj radnika a mali broj vozila!
Kaze se da po vozili ne sme biti vise od 2, do 2,5 coveka-ekonomska naj rentabilnija brojka! Znaci vozni park 500 vozila najvise moze da ima oko 1250 radnika!

Kako je bilo u Litasu! Brojka je bila 5 radnika na 1 vozilo-sta se desava, dosla Veolija i onaj visak, oterala uz neki soc. program i sada su na 2-2,5 po vozilu! E sad zamislite da je Veolija kupila nis-ekspres-znaci od 3000 radnika, sve bi moralo da se svede na nesto vise od 1300, znaci vise od pola radnika napolje!

To isto, ama bas isto ceka Lastu koja ima 3 500 ljudi, a oko 750 vozila, ako je kupi Keolios, Ariva, Veolija, Kavim...znaci nije lose da radnici uz pomoc nekoga kupe firmu! Trebalo bi time da SACUVAJU radna mesta! E sad nece biti idealno, ali nece doci do masovnog otpustanja (tako bi trebalo), vec bi bio prirodan odliv, penzije i neka stimulacija onima koji su pri penziji!
Ako Lastu kupi stranac i istera 1500 radnika, a nis-ekspres ostane na nesto manjem broju radnika, uz solidan vozni park, bice im uspesnija privatizacija, jer najbitnije je sacuvati radno mesto danas-pitajte coveka koji izgubi posao!!!
Mislim da ce Nis-ekspres i dalje da tera po starom, ali opet mislim da ce sad biti bolje-pored svih mana koje je Lecko izneo! Verujte u mnogim preduzecima sam isao, u svakom je ista prica na relaciji, vozaci, saobracaj, odrzavanje...svuda isto...
Ima i jedna losija varijanta, a to je da firmu preprodaju strancu, pa da nema niakakv soc. program za radnike i onda bi radnici istrpeli! Ali nece nadam se! Nis-ekspres ce ipak ostati po mom misljenju ipak ono sto je i bio! Bas onako sa svim manama i vrlinama!
Nece biti lako, ali je nis-ekspres zadnji koji bi se neceg plasio... :wink:
Poslednji put menjao negas dana Čet Nov 20, 2008 12:02 pm, izmenjena 2 puta
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Sloba » Sre Nov 26, 2008 10:43 pm

Crvena furija prilazi stanici u Aleksincu na liniji Niš-Bar
Image
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Sloba » Sre Nov 26, 2008 10:49 pm

Nibus 300 Leskovac-Soko Banja uhvaćen u Aleksincu
Image
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod negas » Čet Nov 27, 2008 12:34 pm

Bravo slobo, nibus vojska u manevru!
negas

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod djole » Čet Nov 27, 2008 12:39 pm

negas je napisao:Kaze se da po vozili ne sme biti vise od 2, do 2,5 coveka-ekonomska naj rentabilnija brojka! Znaci vozni park 500 vozila najvise moze da ima oko 1250 radnika!

2.5 radnika je otprilike 2 vozaca po autobusu,i ostalo je mehanicar.A sta je sa kondukterima?I tu mora jos 2 coveka...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Sloba » Pet Nov 28, 2008 10:48 pm

Malo Niških autobusa uz zvuk gitare... :)
http://www.youtube.com/watch?v=P4L_1fjE9bc

Korisnikov avatar
Sloba
Član

Postod Nibus-ja » Pon Dec 01, 2008 12:59 pm

Milanche je napisao:SVAKA ČAST!! Slobo, ovo je fenomenalno!

Slobo aj pa okaci pneku sliku na nas forum da mozemo da skinemo oonog ORIGINAL SANOS-a i NIBUS400 aond ai ostale... :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod volvos » Pet Dec 12, 2008 11:27 am

Nislije se ispricale a tema ostade dole na samom dnu,evo da dam doprinos temi,slika je jako taze od 7h jutros,nije neki kvalite,bio je u zaletu a ja ne pripremljen

Image
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije