Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod becks89 » Pon Jun 10, 2013 10:28 pm

Ne bre, on u prvoj gubi na levoj strani, a u drugoj smeni gubi na desnoj strani ;) :D
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Pon Jun 10, 2013 10:38 pm

Težak raspad sistema, kao i ostatak ekipe iz te generacije... na prste možeš da prebrojiš one koji valjaju. :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod danilo » Pon Jun 10, 2013 10:48 pm

Pre neki dan je gubio isključivo na levoj strani, da jutro je maltene s obe strane tresnuo...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod branik » Pon Jun 10, 2013 11:45 pm

becks89 je napisao:Ne bre, on u prvoj gubi na levoj strani, a u drugoj smeni gubi na desnoj strani ;) :D

Зависи који вентил ради коју смену. :lol:
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod danilo » Uto Jun 11, 2013 6:16 pm

E bio sam danas na smeni malo, nisam mogao, zbog obaveza, jutros da peglam I deo šihte, al me to nije sprečilo da odem na II deo šihte na 23/65, i to na uključenje sa Zvezdare, znači na sam početak II dela...

I jutros, a i popodne je tamo radio (ujutru i odradio celu šihtu; krug i po) A-909 (IK-203; 2000. godište). Jutros je bez nekih većih problema odradio, ali popodne već baš i nije bilo tako.

Koliko je dugo stajao već je bilo reči da je zreo za rastruranje, za rashod, međutim na kraju ga poslaše u bravarnicu na Karaburmi i središe ga tamo, pa je sad s te strane sasvim ok auto. Prav je, prikolica nije ukošena ni malo, oplata na celom autu je zdrava, ono nema korozije, deluje dosta dobro, prikolica isto tako realtivno stabilna u vožnji, ne zanosi.

Ide dosta dobro, mada slabije i nešto teže prima gas, međutim nije ni loš, mada dobro opet nije ni neka ne znam kakva zverina. Šalta jako dobro, onako brzo, neosetno, menjač automatik, Voith, trobrzinac. Kočenje dosta dobro, ispravan je nožni retarder, lepo hvata, nije loše kočenje, mada malo kao da koči jer kad se otpusti gas on lagano usporava.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije i kazaljka ne mrda sa nule, sat je ispravan i pokazuje tačno vreme, a i km sat je isto tako ispravan i kuca nekih 377 500 km, danas u toku vožnje.
Merač za gorivo nije ispravan, isto kazaljka ne mrda sa nule. Voltmetar nema, rupu na komandnoj tabli ima. Pritisak ulja u motoru je krenuo da pada (sledi posle nastavak priče na konto ovoga) pa je bio na nekih 1 bar na leru, posle i na oko 0,5, a najviše je dizao do neka 4 bara i to jedva. Temperatura prvo na nekih oko 85 stepeni C, a kasnije i do preko 100 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu, u prvi mah, na nekih 7 bara, stalno.

Isključen IV validator, ostali svi ispravni, kao i panel kod vozača.

E onda posle prvog pravca kreće haos... Pritisak ulja u motoru kreće da pada, a isto tako istim tempom počinje da raste temperatura... Tako na kraju nabismo nekih 100ak stepeni C, pa Boga mi i malo jače. Vremena za hlađenje nije bilo jer je bio ispao i 1/65, a i 4/65, a šihtaši se (po turaži) još nisu uključili. Krenuo je da pada vazduh do te mere da na kraju su se vrata jedva otvarala / zatvarala, a na kraju su mogla i rukom lagano da se otvore i zatvore. Visina najpre počela da pada na prednjoj osovini, pa onda i na svim ostalim jastucima podjednako, prvo lagano štosovanje, a onda je počeo da baca i skače ko konj, naročito kad se staje. I blokada se na kraju aktivirala i jednostavno nije više ni moglo da se krene iz mesta, nego slobodnim padom do trotoara i kraj. E posle pritiska, vazduha i temperature kvar u Severnom Bulevaru i servis. Ispostavilo se a je priklo crevo kompresora, al je poručena vuča.

Eto tako se i završio II deo šihte, neodrađeno do kraja, al ono ko da je na filmu, samo krenuli da se ređaju kvar za kvarom, bukvalno ko da je ono neko režirao.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A, jutros sam išao na šihti (I deo šihte), na 24/65 u A-961 (IK-201; 2001. godište)...

Njime sam išao relativno skoro, a od tada se realno nešto mnogo nije promenilo...
Limarija onako nije nešto posebno, limovi vidno oštećeni pogotovu sa bočnih strana, pozadi na prikolici, a i onako se ne drži nešto Bog zna šta. Korozija probila uveliko. Visinu jeste držao stalnom, ne pada, ne štosuje, onako udoban je, standardno. Eto oplata jedino kad bi se sredila, ako za tako nečim uopšte i ima potrebe, kad će i onako za koji mesec sigurno pod nož. Inače vidim ga posle i na II deo šihte da je izašao, mislim isto na 24/65...

Ide onako, ne vuče nešto posebno, al evo poređenja radi, bolji je od A-932, startniji, bolje ide, bolje i jače povuče. Šalta dobro, tu je isti kao A-909, mislim nema šta, sve u redu. Kočenje, ispravan je nožni retarder, hvata normalno, a kočenje uopšte onako.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije, sat beše ispravan, a i tačan, km sat ne znam dali kuca.
Merač za gorivo nije ispravan, kazaljka je konstanno na nuli. Struja na akumulatorima je na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru od nekih 6 bara možda, na vipim obrtajima. Jutros, jeste bilo svežije, ono rano, držao je temperaturu na nekih 85 do nepunih 90 stepeni C, znali bilo je sve u redu u toku te vožnje.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu držao je na oko 7,5 do nekih 8 bara, stalno.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Jun 12, 2013 5:50 pm

Evo jedna kontrola i danas odrađena i to opet na šihti (baš me oće šihte one nedelje)... I to danas II deo šihte, a polazak 27/65 (šihta)... Vidim ga u daljini, gledam šta je ono izašlo tamo, kad vidim ovo A-903 (IK-201; 1999. godište), moglo bi se reći i redovnjak sa 27/65...

Limarija je tu i tamo, nije ne što posebno, mada možda i nije toliko loš. Mislim cela oplata se donekle i ok drži, sad ne što posebno puno korozije nema, oštećenja nema većih nema, samo pozadi malo na prikolici (na bokovima), a i gore, kod krova. Ono, visina je ok, mada puno putnika neštop nismo ni imali, stigosmo dva polaska ispred (15/65 i 16/65), izgleda da je bila gužva neka na trasi, stalno je iznivelisana, onako s te strane nekih izraženijih problema nema.

E sad kao makina je onako neki prosek, bio bi on daleko bolja i jača makina, ma prava aždaja, da nije potrošač. S leve strane gruva beli dim na iberlauf ko nenormalan, samo purnja, a unutra smrdi ceo putnički salon katastrofa, a opet i dim je unutra, smrdi ko u pušnici. Zato ga i guraju smo u šihte. Šalta jako dobro, menjač automatik, trobrziac, ok sve išalta. Kočenje sasvim u redu, ispravan je nožni retarder, lepo hvata, nožda isto, ručna drži.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer nije ispravan, kao ni obrtomer (kazaljke su na nuli), km sat beše zaglavljen, a sat je ispravan i tačan je.
Merač za gorivo nije ispravan, isto je kazaljka na nuli. Struja na akumulatorima je na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru, na leru, za divno čudo, na oko skoro cela 2 bara, a ide do sigurno nekih 6 bara. Temperaturu drži na nekih 80ak stepeni C, stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži negde između 7,5 i 8 bara, redukciju pali na oko 8 bara i malo više.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na 19/26 danas je A-743 (IK-112N; 2008. godište)...

Onako ok auto, s obzirom da je niskopodnjak nije tako loš, jer nije nešto puno rastrešen, malo jeste krut, ali drži se solidno, al dobro i radi, za auto, laku liniju (mislim na liniju 32, 4/32).
Ima ispravan tahograf, kao i brzinomer, dok je obrtomer neispravan (kazaljka je stalno na nuli).
Km sat već kuca oko 452 000 km, što i nije tako loše.
Vuče dosta dobro, startan, lepo ide, lako i brzo prima gas. Vozio me nekih pola pravca otprilike. Šalta normalno, sve ok, menjač, Voith, automatik, četvorobrzinac. Kočenje jako dobro, ispravni su i nožni, a i ručni retarder, stanična, parkirna, sve radi.

Danas, kada me je u podne vozio, nije imao problema sa visinom, a inače često gubi visinu u levu stranu.
Jako puno sedišta u putničkom salona je polomljeno (puklo).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inače, A-871 je izgleda ponovo povučen iz saobraćaja, pa je polazak 24/95 (dvosmenac), sada ponovo bez redovnog vozila, upada šta stigne.
I dalje A-871 ima probleme sa vazduhom na zadnjem kočionom kolu.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod avramovicsasa » Sre Jun 12, 2013 10:17 pm

-Provozao sam se gr.br. 200 na liniji 401,ono je raspad,prljav,bučan i još prokišnjava ali veoma izdržljiv,pre je za generalnu nego za seču.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Pet Jun 14, 2013 11:47 am

A, juče, ustvari sinoć smenu koju ću pamtiti dugo, dugoooo...

Naime, krenem sinoć na 11/31 (trosmenac), znači uveče u III smenu, ne stignem na Studentski Trg, ali dobro posle stignem na Konjarnik. Vidim tamo me čeka A-1018 (IK-201; 2002. godište), međutim i čeka me, već vidim kolegu tras pun desni iuz Ustaničku ide ka Buelavru Kralja Aleksandra, naravno prazan.
Šta se dešava, jel ili isključenje ili je pak ono drugo... ipak... ono drugo..., a to se prekomanda na seoski turizam, na Begaljicu, tačnije rečeno na 1/302 (trosmenac)...

Ništa dođem ja do gore, udario sprint uz Ustaničku, dođem nekih 10ak minuta pre polaska, a auto već maltene pun i puni se i dalje. Na kraju dolazi Liaz sa linije 50 i maltene svi iz njega kod nas. Tek onda se napunio, možda je još malo bilo mesta, ali vrlo, vrlo malo.
Saznam od kolege da je on tek na Studentskom Trgu uključio A-1018, pre toga tu ničega nije bilo, pa je umesto da uzme auto na Konjarniku, na početku smene, prvo išao do garaže da uzme auto, napravio taj jedan pravac (na koji sam ja zakasnio) sa Studentskog Trga i tek što je došao na Konjarnik i sipao vodu za hlađenje, dobio prekomandu za selo.

Krenemo tako skoro pa dupke puni sa Ustaničke i ide sve maltene normalno, temperaturu isto drži, pritisci, sve u redu, sve radi. usput nešto se, hvala Bogu, nije mnogo punio, nismo imali duža zadržavanja na stanicama duž Bulevara Kralja Aleksandra i duž Smederevca. Kad na stajalištu "Pun za Institut" (kod kafane "Tri tiganja"), opa neće da zatvori ni jedna vrata, Isprobamo sve moguće, pali, gasi, daj kontakt, vadi ključ, ma nikako i to ni na sva vrata, ni posebno na svakom tasteru. Nema mrdanja, a meni krvio što ne možemo dalje, uh... Izbacimo putnike, prepun bus, počinje kiša, ustvari kratkotrajan pljusak. E sad bato kreće zavrzlama, gde okrenuti autobus... Bubanj Potok, ma jok kao daleko, Vinča nezgodna za zgloba, a ima i onu lakat krivinu na brdu, baš ono na usponu malo pre okretnice. Ima ovamo benzinska pumpa, ja se setim, odmah posle Kružnog Puta, znam da ima mesta, za razliku od ostalih pumpi na koje smo naleteli, gde je sve jako, jako usko, kad ovamo sve odgovara, samo jedan saobraćajni detalj... puna linija!
Teraj dalje, ajde kod kafane "Boleč", tu sad stavili ona razdelna ostrva, ono sve preuređeno, ne može ni tu, za Ritopek bi i mogli, mada razmišljam, ono usko do Dunava dosta, ali opet i šleperi se dole spušaju. Boleč... nikako, u ovoj ulici nema teorije da ga smota.
Ajmo dalje pa kao naletećemo negde da okrenemo... Setim se plantaža u Boleču, kad ni tamo nema mesta, ovamo put do kapije, ovako razdelno ostrvo, u principu stvarno nema gde da okrene, ovamo pored kapije neka travuljina...
Idemo na Bećarevo Brdo, vozi, vozi, vozi... I na kraju ga okrenemo na Strnjikama, na samom skretanju za Zaklopaču, zaustavim jedan šleper što je išao iz Zaklopače i okrene ga koleza bez problema.
Ajde nazad, pravac garaža, javljeno rasporedu i otpravniku sve...
I na kraju završimo u garaži, stigli negde oko 20:45 čini mi se. Ovamo presekli kroz Mite Ružića i pravac dole na garažu.

A-1018 ovako kao auto ima tih problema sa strujom, počne samo da gubi struju, kontakt za vrata, migavci isto, a i ne radi levi far, desno je ok. Malo zna da digne temperaturu, posle Bećarevog Brda na nekih 90ak stepeni C je držao. Slabije vuče, mi prazni uz Bećarevo Brdo pa se već malo guši, al ga drži u III brzini, međutim da smo izdržali na 1/302 ne znam kako bi izvukao onako pun, malo je reći i prepun. Šalta dobro, menjač automatik, četvorobrzinac, marke "Voith", tu je sve ok. Kočenje nije loše, ima ispravan nožni retarder, mada radi i ručni, samo fali deo ručice retardera na komandnoj tabli. Staničnu kočnicu ima, radi, drži, kao i parkirna kočnica.

Limarija, onako osrednje neko stanje, ništa posebno, mada nešto puno korozije po sebi nema, tu je dosta dobar. Visina isto tako stalna, ne pada, ne štosuje, ni onako pun nije kalirao. Udoban jeste, mek u vožnji, dosta dobro izamortizovan, prikolica nije ukošena.

Tahograf marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer nije, sat je i ispravban i tačan, a beše radi i km sat.
Merač za gorivo nije ispravan, struja je na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru od 2 do 6 bara. Temperatura... pa eto nabio je prvo blizu stotke, pa oborio na 80, posle negde između 85 i 90 stepeni C, drži, inale ima stalno problema sa temperaturom.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 8 bara, stalno.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eeeee.... posle neuspešnog početka smene i neuspešnog seoskog turizma dobijamo pravu munju... A-939 (IK-201; 2006. godište) i isterujemo ga na 11/31...
Idemo na Konjarnik da se uključimo na polazak u 21:34, odatkle se uklopimo u turažu, 15ti već celu smenu u kvaru, a i 9ti se nešto valjda ranije isključio.

Dok smo izlazili temperatura u Višnjičkoj već na 90 stepeni C, a bio upaljen ovamo u garaži, i pritisak digo, jer je najpre bio pripremljen za noćni pregled.
Posle preko 90 uz Bulevaru skoro cela stotka. Na Konjarniku, dok smo čekali vreme, obori negde na 80ak stepeni C, a posle Hrama već raste, pa opet obori do Studentskog Trga, ali zato sledeći pravac, ka Konjarniku, Hram i đene, đene, ali ga ubi onaj uspon od Srbije do Nešića... E 110 stepeni C, temperatura. Na Konjarniku hlađenje, doliveno pola kante vode (koliko je i stalo), opet hlađenje i na kraju garaža, kad se ne da da se radi, onda se ne da do kraja!

Odličan je ovako auto, osim temperature od mene ima samo suve pohvale, već sam pisao o njemu ono kad sam bio na 3/31 ili gde beše...
Vuče strava, razbija koliko je startan, ali isto jako dobro koči, ne zna se da li je jači nožni ili ručni retarder, hvataju i jedan i drugi samo tako. Šalta dosta dobro, irno, tiho, menjač automatik, Voith, četvorobrzinac, lepo i brzo išalta sve četiri brzine. Staničnu kočnicu ima, lepo drži, ali parkirna je malo problematična, ispusti vazduh, ali baš nije nešto.

Tu je "Pepsi" reklama, odlično stoji, folija jako dobra, mislim nije iscepana i to sve, visina odlično iznivelisana, ma stvarno munja i aždaja neviđena.

Tahograf marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer nije (zaglavljena je kazaljka na nekih 1500 o/min), sat beše radi i ispravan je, km sat ispravan, kuca nekih oko 390 000 km. Malo radi, a malo ne radi osvetljenje tahografa.
Merać za gorivo ispravan. Struja na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru od oko 2 bara na leru od nekih 6 bara. Temperatura počela udarnički na nekih 80ak stepeni C, završila na 110.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu je na oko 8 bara, stalno.

Na leru je malo teži volan.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Jun 14, 2013 12:32 pm

I u još dva Karaburmina auta sam se juče vozio, sve III smena... prvo u A-787 (MAN SL 283; 2003. godište), vratio se na njegov 3/26, a posle i u A-921 (IK-201; 2000. godište) na 14/31 (trosmenac), odmeio A-1018.

Japanezer je ok, sve je manje - višđe u redu, mislim nije me nešto dugo vozio, svega nekih par stanica, ali je ok sve, koliko sam na toj razdaljini uspeo da primetim.
Limarija je odlična, prav je samo tako, visina je stalna, iako je onako sam dosta putnika bio. Udoban jako, nije puno rastrešen, visina stalna, odlično iznivelisana, a i nisu mu trapovi rastrešeni, barem se ne čuju, ono ni malo.

Vuče dosta dobro, ide fino, samo sam po ravnom njime išao. Šalta ok, kočenje jako dobro, sa ispravnim i nožnim, a i ručnim retarderom. Stanična, parkirna sve je ispravno.

Brzinomer, obrtomer neispravni, km sat beše radi, obrtomer je isto neispravan.
Merač za gorivo nije ispravan. Pritisak ulja u motoru ide od neka 2 bara i možda malo više na leru do nekih 6 bara, na višim obrtajima. Temperatura tu je negde na oko 85 stepeni C, tu održava.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu je na oko 10 bara, ravno i stalno.

E onda posle smo jurili 11/31 sa 14/31 (trosmenac), i to sa A-921...

Limarija je katastrofa, ofucan, rastrešen, oplata nikakva, kilavi i krajnje ruinirani limovi i kompletna oplata, uopšte. Prav jeste, prikilica onako, poravanta jeste, mislim nije nešto naročito ukošen. Visinu drži, stalna je, ne štosuje.

Vuče dobro i nije tako loš, stigli smo dosta brzo do Konjarnika. Šalta isto dobro, ono trobrzinac, automatik, menjač marke Voith. Ima ok kočnice, ispravan i ne mnogo jak nožni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle", ispravan je brzinomer, sat nije, km sat valjda jeste.
Merač za gorivi nije ispravan i kazaljka ne mrda sa nule. Struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 6 bara. A, temperaturu je držao stalnom, negde na oko 80ak stepeni C, pa i niže.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7,5 pa i do celih 8 bara, stalno.

Isprasvi su svi validatori u putničko salonu, kao i panel kod vozača.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sub Jun 15, 2013 11:51 pm

Ponovo sam se večeras malo vozio u A-1049 (IK-201; 2002. godište) i to na liniji 65, a pošto je letnji red vožnje, sad se još ne snalazim sa polascima, al dobro vremenom ću pohvatati gde je ko, uveče sam išao (III smena) i to od grada, malo ustvari od periferije do naselja...

E moram da istaknem da nisam baš prijatno iznenađen u kakvom je stanju auto. Naime, počeo je da propada od kako je otišao sa 5/27 (trosmenac), stvarno ponadao sam se kada je sitgao sa remonta i kada je dobio novi motor da će nešto od njega biti i da će to trajati barem neko vreme. Međutim ne...
Večeras gledam, prvo spolja pozadi su i leva i desna bočna strana na prikolici oštećena, dok je ranije (nesposredno posle remonta) imao samo sa beše desne strane manje ulubljenje sa bočne strane, dok je sada sav isčukan i iskuckan, baš na bokovima i to i sa leve i sa desne strane. Pretpostavljam da je sve te lepe ukrase po oplati dobio u garaži, a ne na liniji, ali dobro da ne ispadne da sad nagađam. To prvo mi je zasmetalo, jer od onako lepog vozila, neusporedivo lepšeg od niskopodnjaka, remontovan, sa gotovo savršenom oplatom, krene da propada - ono stvarno bode oči.

Posle vidim produvao na iberlauf, znao sam ja to i ranije i pisao sam ovde, ali sada imam utisak da je to izraženije u znatno većoj meri. U početku se beli dim jedva i primećivao dok sada već ozbiljnije počinje da izbija, a i unutra, u putničkom salonu, najviše u zoni oko II vrata, i spolja kada se izađe, oko vozila, dosta smrdi sagorelo ulje. Naravno sve je to uticalo i na same performanse vozila u vožnji... Uz Nikole Dobrovića, možda više od pola pun, ali ne ono dupke pun, ko šibica, nego da kažem osrednje, on dosta teže savladava. Znači pun gas, mora pun gas, prešalta u II brzinu, ali se vrlo brzo uguši i vraća odmah u I brzinu i na razdaljini od možda 300 metara tako 3 puta. A, išao je, znači od Bogoslovije do Beograd Puta je prepun hteo da poleti kako je išao, ono je bilo nevreme. Sad mrka kapa. Prosto ne verujem da je to taj auto.

Temperatura... ma preko 100 stepeni C, strašno... Mesecima se vuče to da ima problema sa temperaturom, zabio u crveno polje i ne spušta, ni uz blago turiranje da se visko ubrza i ohladi, ma kakvi. Ispod stotke nema šanse da spusti. Ustvari krene se i sa 80 stepeni C, ok, ali u toku jednog pravca on ide preko stotke, Jednostavno ne može da se ostvari ceo pravac, a da on je premašuje celih 100 stepeni C. Inače n ipri tako visokoj temperaturi ne izbacuje ni malo vode, što bi moglo da znači da mu fali voda, odnosno da negde otiče, da curi, da li kod motora, da li na nekom crevu, da li na samom hladnjaku, ovako ne mogu da znam, ali baš to upućuje na prostu i logičnu činjenicu da je u pitanju prost kvar, koji bi trebalo da je vrlo lako rešiv i da ne zahteva puno vremena i novca.

Ovo drugo je sve, hvala milom Bogu, barem za sada, dosta dobro... Šalta dobro, sve četiri brzine išalta normalno, brzo, baš kako treba. Menjač je četvorobrzinac, marke je "Voith", automatik. Kočenje dosta dobro, s ispravnim je nožni retarderom, ručni nema, stanična kočnica je ispravna, parkirna isto lepo drži, kočenje jako dobro to jeste. Retarderi su jako jaki, sve lepo hvata, onako efikasno.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije (kazaljka je stalno na nuli), sat je ispravan je i tačan je, a km sat mislim da jeste ispravan, a ispravno je i osvetljenje tahografa.
Merač za gorivo nije ispravan (kazaljka je stalno na nuli). Struja na akumulatorima je na oko 26 do 27 V, stalno.
Pritisak ulja u motoru na leru počeo da blago pada ispod cela 2 bara, a posle ide i do oko 6 bara, na višim obrtajima. Temperatura... sve sam gore već pomenuo i rekao.
Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu je na oko 8 bara, ravno tu drži.

Odlično je, i komplet je ispravno, LED osvetljenje celog putničkog salona.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Jun 18, 2013 12:51 am

Išao sam danas ponovo A-1044 (IK-201; 2002. godište)... Dobar je auto, ide jako dobro, vuče lepo, stvarno baš fino ide. Na 10/27 (trosmenac) me je vozio u smeni u podne (II smena). Ne diže mnogo temperaturu. Najpre je držao na nekih 80 do 85 stepeni C, posle je najviše digao do nekih 90 i koji stepen C. Tako da je to ok.

Prav, reklama za Fidelinku se dosta dobro drži, visina stalna na svim jastucima je jednako dobro iznivelisana, ne pada, udoban je dosta u vožnji.

Tahograf marke "Kienzle", brzinomer nije ispravan, ni obrtomer, sat radi, km sat isto.
Merač za gorivo neispravan. Struja na oko 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru od 2 do 6 bara. Za temperaturu sam već rekao.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu su na oko 7,5 pa i do celih 8 bara.

I validator ugrašen, ostali ispravni, kao i panel kod vozača.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Jun 18, 2013 10:00 am

Išao sam juče A-204 (Mercedes Benz O405N), posle ne pamtim koliko sam išao ovim raritetom, uopšte ne mislim samo konkretno na A-204, već na sva kola iz te serije. Vozio me je u podne na liniji 25, sad polazak ne znam, moguće je i da je šihta u pitanju.

Ono je katastrofa što se tiče proluftiranosti vozila. Katastrofa je zagušljivo, vruće, sparno i neizdrživo. Bili su otvorena oba luftera i svi prozori, mislim oni nazovi prozori, koji em ih ima jako malo, svega par komada, em mogu samo na kip onako malo da se otvore.
Ne znam kako vozač podnosi ono, jeste da kod sebe ima veliki šiber, ali opet, mislim da to ne nešto puno i ne pomaže.

Ovako ide ok, mislim mene nešto dugo nije vozio, od Ruzveltove do Vuka Vrčevića, ide lepo. Normalno prima gas, lepo šalta, ne kida, ne trtza, ne cima. Kočenje sasvim dobro, ispravan mu je nožni retarder. Prvo je bilo onako podosta putnika, mislim on i nema neki veliki kapacitet, ali se kod Bogoslovije odjednom ispraznio do te mere da se moglo naći i mesto za sedenje i to ne jedno, nego sigurno 10ak, a razlog - kontrola...

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, sat isto, km sat ne znam, obrtomer je neispravan.
Merač za gorivo je zaboo na vrh skale, neispravan je. Struja na akumulatorima je stalna na nekih 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2 bara na leru do nekih sigurno 6 bara, na višim obrtajima. Temperatura tu negde na 90ak stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 8 bara, manje - više stalno.

Ispravni su oba validatora u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Jun 19, 2013 6:39 pm

Danas sam išao A-919 (IK-202; 2000. godište), auto rezerva, a išao sam njime u smeni u podne (II smena) na liniji 27E, mislim da je ono 3/27E (trosmenac).

Onako limarijski nije nešto posebno, mislim drži se, samo što su limovi (oplata) na celom autu propali. Malo ga mestimično i korozija izjeda, pogotovu na prikolici i to sa donje strane, ali ne nešto puno. Prikolica onako dosta je dobro poravanata sa prednjim delom auta. Nije loš ne leti prikolica u vožnji, visina manje - više jeste stalna, međutim malo pada na II (pogonskoj) osovini, pa krene malo da štosuje, a kao da pada i na I osovini, na desnoj jastuku, pa se povremeno nagne na desnu stranu, ali se brzo vrati.

Onako po Partizanskom putu je išao ko blesav, vuče ko nenormalan, već na malo jače od pola hoda, znači kida. Nismo imali nešto puno putnika, pa je ok išao. E posle od pijace tamo, Samjuela Beketa tamo ga je utukao. Znači sa ne nešto puno putnika, I brzina, pun gas, i onda onako tromo klajge, klajge do vrha brda. Trobrzinac je, automatik, Voit-ov menjač, razvuče brzine, ali dosta lako i brzo prešaltava. Kočenje je dosta dobro, ispravan je nožni retarder, ali dosta dobro hvata, jak i efikasan.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije ispravan, sat beše zaboo na neko levo vreme, a km sat nije ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan, kazaljka čas na kraju, a čak na početku skale. Struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V, stalno.
Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do nekih 6 bara, na višim obrtajima.
Temperaturu izboksovao do oko 90 i nešto stepeni C, tu je održavao. Nije kuvao, izbacivao vodu, i pravio druge gluposti.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara, tu i aktivira redukciju.

Produvao je na iberlauf, unutra u putničkom salonu, kod II vrata najviše, baš se dosta oseća. Nema lulu na iberlaufu, ali dimi s donje strane, purnja, šiba i sa desne strane vozila izlazi (vidi se) beli dim).

Posle sam na liniji 65 (mislim da je ono prvenac), u podne (II smena), išao sa Novajlijom A-899 (IK-218M; 2012. godište)... Tu je sve ok, ispravna je klima, sve je ok...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Sre Jun 19, 2013 8:17 pm

Dajnas sam se vozio sa dresinom od 1007, na 4/65 .... ide jako slabo, treba mu veliki put da bi uhvatio neku brzinu ... uzbrdu idejako jako jako slabo, jedva izvukao uz Zvezdaru . Ne radi tahograd, obrtomer i merac za gorivo, a temmperatura je bila 105 stepeni, pa je iskljucen sa Zvezdare na Omladinski Stadion da popije 20L vode, pa je spustio na 90 stepeni . :roll: :evil:
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Sre Jun 19, 2013 10:09 pm

Vidim ga posle u III smeni da je tu, na 4/65... Otkud znaš baš 20 l da mu je sunuo...? :mrgreen: :lol: :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije