Haha, hapsi svercera.
Nije prica iz GSP-a, ali moram mali offtopic da uradim na konto price o naplati karti i prodaji karti u Budimpesti, a posle ce moja prica.
Moji neki prijatelji bili u Budimpesti i kupili neke karte za metro i prevoz ali tamo imaju vise tipova karata i razlicito se koriste, sta znam. I sad dolazi im kontrola i uzima karte i kazu da nisu ispravne i da spreme odredjenu kolicinu forinti (valute u Madjarskoj), i to u iznosu od oko 60 evra za kaznu. Ovi zapanjeni. Izadju oni iz vozila i kontrola na engleskom, ovi moji na engleskom, nekako natucaju i vec postaje opasno, ovi madjari hoce da zovu policiju.
I sta ce ovi nasi balkanci, navikli sa kontrolom da se ganjaju, ponude da plate 30 evra, a ne svih 60 evra, a normalno, ni kotrolori nisu bolji od nasih i uzmu tih 30 evra i stave sebi u dzep i dovidjenja, nikakav racun, nista, odose.
---------
E, sad, pre nekoliko godina, idem ja da putujem za Vojvodinu negde i trebalo je dve stanice tramvajem da se provozam do Glavne stanice. Jos su bile u upotrebi one zute karte i automati, i ko velim, za te dve stanice necu da ponistavam. Ulazim u tramvaj i krece voznja, nema zive duse u tramvaju, kad ustaje neki covek i vadi legitimaciju GSP-a i kontrole, odmerio on mene, a primetio je da nisam kartu ponistio. Trazi kartu, ja nemam, kazem da idem blizu pa nisam ponistio, stignemo mi vec na stanicu kod Autobuske i izadjemo. Poceo on da ce da pise kaznu ili da se dogovorimo. Ja budala, kazem da se dogovorimo. Uze mi 1000 dinara samo tako, stavio sebi u dzep, a verovatno nije ni bio na duznosti, nego se negde vracao, video mene sa torbom, ko veli neki seljak pa mi uzeo pare (a nisam ni seljak, i znam proceduru da su tad morali kod vozaca da se upisu kad rade kontrolu i sve, ali sam naseo kao budala neka).