Logo

Nibus

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Re: Nibus

Postod FiuMAN » Pon Avg 05, 2013 1:24 pm

Mihajlo Stankovic je napisao:To je jedan jedini koji je izašao iz pogona Nibusa i šasija nije sklepana već nova kao i svi prateći delovi koliko ja znam ;)

Da li je to neka poznata šasija ili su u Nišu radili sami svoju šasiju? Kad je taj bus proizveden? Ne djeluje mi da je baš toliko star da su ga morali sad cijelog rasturit i reparirat. Pa ovako se rade generalne na 20 godina starom busu
FiuMAN
Član

Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:50 am

Sponzor

Postod djole » Sre Avg 07, 2013 9:47 pm

Sefe, posto niko od poznavalaca i ljubitelja Nibusa nece da odgovori, probacu ja. Sasija je mozda poznata, ali su je sami u sopstvenoj reziji napravili (u krajnoj varijanti je kopija necega, ali moguce da je i rezultat njihovog razvoja) :wink:. Za ovaj remont nisam upucen, ali mislim da je bus oko 2008-og godista i da nije radjen remont vec da su fotogradije iz procesa proizvodnje...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod FiuMAN » Čet Avg 08, 2013 11:21 pm

Pa ne djeluju mi fotografije od onda kad je na njemu napred nova maska :?

Tek sad mi više ništa nije jasno
FiuMAN
Član

Postod djole » Pet Avg 09, 2013 10:32 am

Koliko se secam iz price dizajnera te maske koji je i postavio sliku (nas clan Serval), tu masku je on razvijao za taj model gradskog autobusa ali je u poslednjim trenutcima doslo do nekih razmimoilazenja izmedju njega i Nibusa i on im je zabranio da koriste tu masku iako je ista bila izradjena i montirana na bus. Posle 3-4 godine su tek poceli da je koriste na turistickim autobusima. Opet, kazem uzmi sve ovo sa rezervom posto nisam 100% upucen u dogadjanja jer znajuci Nis ekspres nije iskljucena ni varijanta da su ga sredjivali u medjuvremenu posto oni s vremena na vreme znaju da prepakuju autobuse tipa motor sa jednog u drugi i slicne varijacije i kombinacije :lol:
-Mario Andretti-
djole

Postod Serval » Pet Avg 09, 2013 2:12 pm

profa_chb je napisao:
Mickey je napisao:u SAT plusu br 321/322 koji je izasao danas, na 72oj strani intervjuisan je dizajner Stefan Stojiljkovic koji je radio sa Nibusom na izradi novig niskopodnog autobusa.

Serval :wink:

Tačno tako Profo, to sam ja! :D
Dizajn autobusa, dizajn vozila, industrijski dizajn, art
Korisnikov avatar
Serval
Član

Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 12:08 pm

Postod Serval » Pet Avg 09, 2013 2:17 pm

djole je napisao:Koliko se secam iz price dizajnera te maske koji je i postavio sliku (nas clan Serval), tu masku je on razvijao za taj model gradskog autobusa ali je u poslednjim trenutcima doslo do nekih razmimoilazenja izmedju njega i Nibusa i on im je zabranio da koriste tu masku iako je ista bila izradjena i montirana na bus. Posle 3-4 godine su tek poceli da je koriste na turistickim autobusima. Opet, kazem uzmi sve ovo sa rezervom posto nisam 100% upucen u dogadjanja jer znajuci Nis ekspres nije iskljucena ni varijanta da su ga sredjivali u medjuvremenu posto oni s vremena na vreme znaju da prepakuju autobuse tipa motor sa jednog u drugi i slicne varijacije i kombinacije :lol:

Red bi bio da se oglasim...Ne radi se o novom modelu, već o niskopodnom iz 2008. godine. Slika je sa originalnom maskom po mom dizajnu u proizvodnji. Što se tiče svega ostalog navedenog, uvek se radujem obnoviti saradnju sa domaćom industrijom vozila, kao što između ostalom i piše u intervjuu iz revije SAT plus. Ujedno pozdravljam sve forumaše, s obzirom da mi je ovo prvi ozbiljniji komentar na forumu posle 2-3 godine.
Dizajn autobusa, dizajn vozila, industrijski dizajn, art
Korisnikov avatar
Serval
Član

Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 12:08 pm

Postod Ratomir » Sub Jan 25, 2014 12:54 am

Прави ли се нешто, ако да, jeк има слика?
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod Nibus-ja » Sub Jan 25, 2014 7:10 pm

Ради се, прати те тему "превозници из јужне Србије - под тема - Ниш експрес" :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod profa_chb » Ned Jan 26, 2014 1:24 am

Ovo je tema za gradske, a ta tema koju navodiš se bavi međugradskim prevozom. Ova se tema vezuje za same autobuse, ne za prevoznika :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Nibus-ja » Ned Jan 26, 2014 3:13 pm

колико ја знам у тој теми има возила од приградског до туристичког саобраћаја,значи нема само градских возила, а ти ако си неписмен прочитај где ово спада, пише: ГРАДСКИ, ПРИГРАДСКИ, МЕЂУГРАДСКИ. Према томе, АМАН БРЕ ВИШЕ, ОТКАЧИ СЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ ОД МЕНЕ, ПРВО ПОГЛЕДАЈ ДА ЛИ СИ У ПРАВУ, ПА ОНДА НАПАДАЈ :evil:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod gospodin dzo » Ned Jan 26, 2014 3:42 pm

A tamo pisete da je visokoturisticki...Kako vam odgovara,tako ga zovete...:P
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod djole » Ned Jan 26, 2014 4:15 pm

Decko je verovatno hteo da pita pravi li se nesto NOVO, tako da je ovo odgovarajuca tema ako koristimo bilo kakvu logiku. Tema Nis ekspres u prevoznicima iz juzne Srbije je vezana za sve samo ne za gradski saobracaj, Nibuse ako neces da pises u ovoj temi o novim modelima bolje onda da si ga uputio u podforum Gradski prevoz u Nisu pa sta i kako dalje...
-Mario Andretti-
djole

Postod profa_chb » Pon Jan 27, 2014 12:47 am

Nibus-ja je napisao:колико ја знам у тој теми има возила од приградског до туристичког саобраћаја,значи нема само градских возила, а ти ако си неписмен прочитај где ово спада, пише: ГРАДСКИ, ПРИГРАДСКИ, МЕЂУГРАДСКИ. Према томе, АМАН БРЕ ВИШЕ, ОТКАЧИ СЕ ВЕЋ ЈЕДНОМ ОД МЕНЕ, ПРВО ПОГЛЕДАЈ ДА ЛИ СИ У ПРАВУ, ПА ОНДА НАПАДАЈ :evil:

Zamolio bih te da obratiš pažnju na izražavanje. I nemoj da prozivaš ljude za pismenost, nemaš kredibilitet.

Lepo ti kažem da je tema Niš Ekspres namenjena prevozniku kao takvom, a ova tema je namenjena samim autobusima, proizvođača Nibus. Neće vas ubiti da neku sliku okačite i ovde. Ima dosta ljudi koji ne prate temu Niš Ekspres, a zanimaju ih sami Nibusi. Logično je da priču o samim novim autobusima, njihovoj proizvodnji, konstruisanju, itd, pratimo kroz temu o proizvođaču, a to na kojim linijama rade, koliko ih je i koji Žika ih vozi da pratite kroz temu o prevozniku :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Mihajlo Stankovic » Uto Mar 11, 2014 3:25 pm

Nova verzija Nibusa :D

Image
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Pridružio se: Ned Dec 25, 2011 9:06 pm

Postod FiuMAN » Uto Mar 11, 2014 9:07 pm

plaćam suhim zlatom onome ko uslika otvorenu prometnu dozvolu ovih autobusa.
FiuMAN
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski