Logo

Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Diskusije

Re: Nova vozila za BG (tramvaji, trolejbusi, autobusi)

Postod profa_chb » Čet Avg 08, 2013 6:26 pm

Cenim ja tvoj rad, ali ti ne ceniš moj. Lepo je što kačiš stare slike i informacije.

Više puta si pravio OT, više puta nastavljao rasprave nakon toga što urednik prekine raspravu, više puta ignorisao reč reč urednika, i više puta se žalio Conetu. Svaki put kada Cone ne bi "presudio u tvoju korist" ti bi i to ignorisao i pravio se lud. Reci ti meni, zašto bih se ja trudio oko tebe?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod EUKALIPTUS » Čet Avg 08, 2013 6:27 pm

profa_chb je napisao:Da li si ti svestan koliko prednosti ima uniformnost voznog parka?

Pa, ne baš.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod profa_chb » Čet Avg 08, 2013 6:35 pm

Nabavka rezervnih delova, obuka majstora i vozača, servisi...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod avramovicsasa » Čet Avg 08, 2013 7:56 pm

O.K ja se izvinjavam svima vama na nepoštovanju reči urednika i na tome što se pravim lud a takođe mi je žao zbog ostalih forumaša koji će biti uskraćeni za onako lepe fotografije i kvalitetne informacije koje više neću objavljivati tako da se ne morate više truditi oko mene a moje učešće na forumu će biti svedeno na minimum.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod profa_chb » Čet Avg 08, 2013 8:26 pm

Sale, meni nije cilj da oteram ljude sa foruma, niti da neko zbog mene smanji doprinos forumu. Izvini zbog brisanja posta, nije mi bila bila namera da vređam tvoj rad. Ja inače nisam takav, a to znaju mnogi ovde. Mnogo puta sam provodio po par sati čisteći forum, i trudeći da što manje brišem, a da sve iole korisne informacije sačuvam i prerasporedim u odgovarajuće teme. Samo u ovom podforumu sam u poslednjih godinu dana nekoliko novih tema otvorio, da ne bih brisao OT, već sačuvao nečije poruke i ispoštovao nečiji trud.

Morate razumeti, i mi urednici smo tu da doprinosimo. Dobra organizacija i preglednost foruma su ključne. Forum nije tu samo zbog onih koji su trenutno članovi. Forum je tu i zbog onih koji bi da nađu neku sliku ili informaciju, zbog onih koji bi se možda učlanili i takođe doprineli. Mnogo puta u životu mi se dešavalo da satima tražim nešto na internetu i po forumuima, i da nailazim na gomile natrpanih informacija, koje se uglavnom ne poklapaju sa tematikom.

Ako stvarno želite da vaš rad dođe do izražaja, onda ga nemojte zatrpavati glupostima. Koliko puta do sada se desilo samo u ovoj temi da se neka nova i bitna informacija zatrpa prepucavanjima i špekulacijama?

Sale, opet ću ponoviti, ja tvoj doprinos forumu u vidu starih fotografija i priča o tim vozilima veoma cenim! Drago mi je što ima ko da nama mlađima prenese sve to. Ali i taj doprinos mora biti u odgovarajućoj temi, da bi ga što više ljudi videlo. Još jednom se izvinjavam zbog brisanja posta, i da bismo izbegli ovakve situacije, savetujem ti da ako nisi siguran u koju temu nešto da staviš, pitaš putem pp-a, lakše tebi, lakše nama :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Milos » Pet Avg 09, 2013 11:16 am

Izvor www.beograd.rs

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1564091

Петак, 09. aвгуст 2013.

Првих десет „Соларисових” аутобуса од данас на улицама Београда

Градоначелник Београда Драган Ђилас са сарадницима присуствовао је данас промоцији првих десет возила набављених у склопу реализације пројекта обнове возног парка ГСП „Београд”, који подразумева набавку 200 аутобуса пољског предузећа „Соларис”.

Ови аутобуси типа „Урбино 18“ пољског произвођача „Соларис“ од данас саобраћају на линијама 16, 17, 18, 23, 31, 88 и 95. Тиме је почела реализација Уговора за набавку 200 нископодних зглобних аутобуса између ГСП „Београд“ и компаније „Соларис“. Набавка нових возила се финансира кредитом Европске банке за обнову и развој. По испоруци свих двеста зглобних аутобуса до краја новембра ове године возни парк ГСП биће битно подмлађен, односно просечна старост аутобуског подсистема биће око 6 година.

–Задовољан сам што ће грађани Београда добити нове климатизоване аутобусе, којима се данас превозе и људи у Европи, али и у земљама где су дневне високе температуре више од наших. Добро је што је ово предузеће доведено до нивоа да и врућине преко 40 степени нису реметиле рад. Зато честитам свим запосленима који су овог лета одрадили велики посао. Сигурно ће им бити лакше и ове зиме и наредног лета јер ће имати 200 нових соларисових аутобуса, климатизованих и опремљених камерама, које ће повећати безбедност запослених. Возила су од најквалитетнијих материјала што ће сигорно омогућити Београђанима да имају квалитетнији превоз. У ове четири године преко 400 нових аутобуса ће се појавити на улицама Београда што код ГСП–а што код приватника, плус нови трамваји и тролејбуси. Приближавамо се томе да следећег лета немамо на улицама ниједан аутобус без климе. Пројекат са Икарбусом и ФАП-ом координира предсеник Скупштине гарда Александар Антић. Верујем да ћемо и тај пројекат реализовати са републиком, који ће омогућити и рад домаће индустрије, а у исто време заменити део старих аутобуса. Разлика између ових аутобуса и Икарбусових од пре 12 година Београђани ће лако приметити, истакао је градоначелник Ђилас.

Према његовим речима последњих месец дана повећана је провера карата што ће омогућити бољи рад ГСП-а.
–Ако се тренд настави омогућиће нам да се оствари план главног градског превозника који је иначе врло амбициозан и да предузеће врати дуговања, да буде стабилно у годинама које су ипред нас, најавио је градоначелник.

Нова возила типа „Соларис“ поседују карактеристике најсавременијих аутобуса градског типа – имају дизел моторе Еуро 5 генерације, са уграђеном електронском контролом система за кочење и системом за даљинско праћење возила. Нископодни су, климатизовани, опремљени најсавременијим видео надзором – 9 камера које снимају спољни и унутрашњи простор, све детаље вожње и десну бочну страну за улазак и излазак путника. Аутобуси имају и механичке рампе за улазак инвалида на другим вратима.

Капацитет возила је 40 места за седење и 100 места за стајање. Такође, водило се рачуна о безбедности и комфорности радног места возача, тако да возила имају затворену кабину са камером и паник тастером. Гарантни рок возила је две године, односно 200.000 пређених километара.

То је свакако један од најзначајнијих пројеката у оквиру програма обнове возног парка ГСП који је започет 2009. године и који реализује град Београд. Последњи од 200 аутобуса у нашем граду очекује се до децембра 2013. године.

Напомена: Шира верзија извештаја са фотографијама и видеоматеријалом ускоро на сајту
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod EUKALIPTUS » Pet Avg 09, 2013 1:38 pm

Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Postod dusanman » Pet Avg 09, 2013 3:18 pm

Rade i na linijama 17,83,95 :)
dusanman
Član

Pridružio se: Pon Feb 06, 2012 6:57 pm

Postod branik » Pet Avg 09, 2013 4:21 pm

Kao sto se kod nas cesto kaze na rodjenju deteta: "Nek su srecni i dugovecni!"
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod cuburac1993 » Sub Avg 10, 2013 7:24 pm

znaci stavi li ih na 83 :D
cuburac1993
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 12:29 pm

Postod Petar 535 » Sub Avg 10, 2013 7:57 pm

Nisu jos, 2 rade na 17, 2 na 18 i 1 na 88 .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod patrik » Sub Avg 10, 2013 9:30 pm

Kako je karaburma raspodelila svoja vozila ???
patrik
Član

Pridružio se: Sub Jan 19, 2013 8:51 pm

Postod Petar 535 » Sub Avg 10, 2013 10:22 pm

Ne bih znao, mislim da su 2 na 23, 2 na 31, 1 na 16 ili 95, nisam siguran .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod MILE » Ned Avg 11, 2013 1:10 am

Po jedan je na 16, 23, 31 i 95.... Peti je na nekoj od ovih linija ali ne znam na kojoj je.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Ned Avg 11, 2013 1:32 am

Gde je 3001,da ga nisu gađali flašom za sreću :D
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije