Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod danilo » Sub Avg 24, 2013 12:20 pm

Bio dobar, odstao isti takav... To bi moglo da se sa sigurnošću kaže za A-955 (IK-218N; 2008. godište), nekadašnjeg rednjaka sa prvenca na liniji 43, a sada preko leta kao redovnjak na 1/77 (trosmenac), međutim, posle izgleda da je na njegovo mesto došao A-750, ali konkretno sinoć (u toku III smene), abš na prvencu na liniji 77 sam se vozio u A-955...

Stvarno ok auto, spolja gledano, orvo u šta odmah piljim na N seriji harmonika - ne stružeo asfalt, ne kači m,etalnim delom kolovoz.
Limarijski je u sasvim zadovoljavajućem stanju, kada gorovirmo o stanju kompletne oplate na vozilu. Svetlosna signalizacija mislim da je cela ispravna, svi displeji takođe. Osvetljenje putničkog salona je kompetno ispravno, nisam primetio da je pregoprela neka od fluocevi. Isto to važi i za sam vozačev prostor.
Visina ne pada, ne štosuje, pa izgleda da je rešen i taj problem, znam da sam pre oko cca mesec dana i nešto možda malo jače prijavio taj problem u nekoj od mojih kontrola.

Vuče ko zmaj, još nema na trasi puno uspona, pa ide stvarno ko prava zverka. Sve je ok, lako i brzo prima gas, povozit, startan, stvarno strava kako ide. Šalta besprekorno, neosetno, menjač je automatik, Voihtov četvorobrzinac. Kočenje za N seriju ono normala. mislim ništa ne pravi problem, ne nabada, meko hvataju retarderi, onako umereno jako, ispravni su i nožni, a i ručni, kao i parkirna, a i stanična kočnica.

Tahograf je ispravan (samo ne vide prevaljenu km), brzinomer ispravan, obrtomer isto (550-1600 o/min).
Nafte bilo još da se voza, čak i nožni da ima mogao bi ladno bez tankovanja da ide. Pritisak ulja ide od oko 2,5 do 6 bara, od lera do viših obrtaja pred prešaltavanja u višu brzinu.
Pritisci vazduha za kočenje i na prendjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 do 7,5 bara.
Temperaturu drži na nekih 80 do 85 stepeni C, tu je stalno i ne pravio nikakve probleme.

Napukla je komanda tabla, sa gornje desne strane i dole u delu gde se nalaze tasteri za vrata. Pošto je ona plastika pukla i klimava je, ne može lepo da se pritisne taster za vrata, pa gubi kontakt. Prvo mora da se stisne do kraja pa onda lagamo i malo da se ostpusti da biu prihvatio da se vrata otvroe. U svakom slučaju gubi se vreme na svakom stajalištu dok se vrata otvore.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod severac » Sub Avg 24, 2013 4:43 pm

Danas sam ga video, ne radi mu ono cudo za ispisivanje linije, pa su zalepili papir sa brojem linije.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod danilo » Sub Avg 24, 2013 5:06 pm

Sinoć radilo. E svašta.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Avg 25, 2013 12:44 am

A-1000, A-1016 i A-1095 - Komplet neispravna poziciona svetla na sva tri navedena vozila.

A-453 - Čini mi se, mada nisam siguran, kao da je počeo u zadnji deo putničkog salona da ubacuje izduvne gasove.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod blokovi » Ned Avg 25, 2013 12:51 am

Zemunci 349 i 398,pogotovu ovaj drugi navedeni STO DALJE OD NJIH ako boga znate...
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod danilo » Ned Avg 25, 2013 12:56 am

Što, šta im je....?
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Ned Avg 25, 2013 12:22 pm

Oba dime kao ludi.... A #398 je truo kao dinja.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Pon Avg 26, 2013 1:31 pm

A-902 - neispravni levi far i desno poziciono svetlo.
A-1014 - neispravan levi far.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Avg 28, 2013 10:20 am

Ajde ovako da ispišem kontrole sa vozila Karaburme kojima sam se vozio prethodnih dana, da vidimo da li se nešto premenilo kada je njihovo stanje u pitanju...

Jedan koji važi kao bolji i pouzdaniji auto serije dvestakečeva iz 2002. godine važi A-1000 (IK-201; 2002. godište)... Njime sam se konkretno vozio u nedelju, što značo zadnje gdana ovogodišnjeg letnjeg reda vožnje, i to na 5/65 (trosmenac), u podne (u toku II smene).

Njime sam išao u lokalu, tu ne što kratko. Limarija je ovako manje - više ok, jer što je najbitnije nije tako ukošen, već sama oplata je vidno propala, napred ne tolioko, tu stvarno nije strašno, međutim na prikolici je već gore. Naročito bokovi prikolice, zadnji onaj deo. Malo nas je i bilo unutra, malo opterećenje, pa je shodno tome i visina bila ok, udoban, ne lupa ništa, ne trese, ne štosuje.

Kao mašina pa onako prosečna mašina, fino ubrzava. Šalta normalno, kočenje dobro, ne vučće u stranu, meko hvata, ispravan samo nožni retarder.

Onda odmah u ponedeljka unutru sam nakratko navrnuo na 15/65 (dopuna + smena + smena) i išao s redovnjakom A-1035 (isto IK-201; 2002. godište).
Tu je već sve po starom manje - više, osim novog problema koji se javio, a to je curenje bafte. Negde, ne zna se tačno gde, je curela nafta, tako da je oko 8:15 odmah sa Zveztdare II auto isključen za garaži i odmenio ga je, nakon što je ispeglao I deo šihte na 23/65, A-932.
Onako baš se dobro i jako osećala nafta, ceo salon unutra, a i pored auta u krugo od 5m sigurno. Tako da se ne bi zezalo i rizikovalo pravaca garage.

Na A-1051 (IK201; 2002. godište), kojim sam isto išao na redovnom polasku i liniji i to na 17/65 (smena + dopuna + smena), se javio rekao bi novi problem, jer se ne sećam pre leta da se bio takav, a n itokom leta kada me je vozio. Menjač je počeo mnogo da kida, cima i trza i to ono muško stvarno. Ili je do struje (AKU baterije da ne drže dobro, alternator da ne puni dobro, labav remen... nešto od togas recimo bi moglo da bude) ili jednostavno da fali ulja u menjaču i da zbog toga ovako kida. Najviše se to oseti kada se otpusti gas pa kada krene da vraća iz više u nižu brzinu.
Ostalo vezano za ovu makinu je ono standardno.

Onda na 12/27 (dopuna + smena + smena), opet sve redovno i polazak i linija, A-998 (i opet još jedan IK-201; 2002. godište).
Limarijski dosta loš, mada gledano ovako spolja po oplati, ništa bolji nije ni gore pomenuti A-1051, a da opet i A-1035 ukošen sačuvaj Bože, mislim na ukošenu prikolicu.
A, A-998 nešto tromiji pri polasku iz mesta, malo se tu guši kada kreće, ali ide, nije tako loš. Nema nekih novih stvari posebno vezanih za njega, manje - više po ponašanju i stanju u vožnji, isto je sve kao što je bilo i zadnji put.

E onda oduševljenje, mislim za mene zbog makine kojom sam išao, u ponedeljak ujutru (u toku I smene) i juče (u podne) išao sam sa A-902 (IK-201; 2004. godište), opet redovnjak, što znači 9/65 (trosmenac).
Karoserija, limarija je dodatno propala čini mi se, prikolica je već užas. zadnji onaj deo kao što sam gore napisao i za A-1000, je sav truo, šupalj, u rupama, sve izraubovano. Ovamo generalno po oplati ima oštećenja, mesta gde je udaran, oštećen, izgreban, tako da je na Karaburmi limarijski iz ove serije defnitivno najgori. Nema problema s visinom, ne pada, niti štosuje, udobnost, izamortizovanost sasvim dobra i tu nikakvih problema nema. Ni kada je pun sve je u redu.
Temperatura - njegov stari problem, ono što ga ubija, juče u podne normalno stanje, na oko 87 do 88 stepeni C, je stalno držao, eventualno, ako je digao do 90, ali preko zasigurno ne.

A, onda zatim poslepodne, mada je to još uvek bila smena u podne (znači II smena) išao sam i sa A-1049 (IK-201; 2002. godište), na 9/27 (trosmenac), to već neplanirano, ali sam išao, to je bitno.
Vidim da s temeraturom onako kuburi i dalje, dolazi na Trg i tu je negde na 90ak stepeni C cbilo, možda stepen, dva ispod. Sad ne znam inače kakav je posle uspona, gore Partiznaski put kad pređe i gore tamo, jer je mene vozio od Trga do Vuka, znali nakratko.

U ponedeljak, A-949 nije izdržao sve da odradi, ujutru je izašao na 1/65 (trosmenac), ali u podne, negde u prvoj polovini smene otprilike, je zamenjen i tu je uskočio A-922 (IK-201; 2001. godište), kojim sam se u pravo u pdne i vozio. Relacija od Ruzveltove do naselja mog.
Meni se čini da je ranije bio znatno startniji, povzitiji i brži, važio je za jako dobru i relativno pouzdaniju makinu, a sad je postao užasno trom. Tu je sad ne gde rame uz rame sa A-924, znači dok krene iz mesta treba mu baš punop i vremena i mesta, u prvoj brzini pogotovu trom i slab, posle od II brzine već bolje i brže ide.
S visinom više nema problema, a dugo je imao, posle znam da je to rešeno i otklonjeno i evo sad sam se u to i lično uverio. Digne visinu na jastucima čak i preduka u saim jastucima, znači diže visinu u nebesa, a opet na manometrima pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 6, jedva možda da nekad dogura do 6,5 bara.

Na A-796 (MAN SL 283; 2003. godište), kojim sam juče išao na 21/26 (II deo šihte) pada pritisak vazduha, i to jedva održava da ne padne u crveno polje na manometrima. Jedva neka 6ica (6 bara), za dlaku da padne ispod. Ne znam što je onoliko nizak pritisak, visina je ok, normalna, ne pada, ne štosuje, a već je bilo gužve. Čuje se prednji trap, dosta bije, lupa, trese i poskakuje u toku vožnje, čak i po relativno ravnom i dobrom terenu.

Po pitanju instrumenata na gore navedenim kolima: A-1000 tahograf marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer neispravan, sat ispravan i pokazuje približno tačno vreme, km sat mislim da je ispravan. Merač za gorivo nije ispravan. Struja na akumulatorima je na oko 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 bara na leru do oko 5 bara. Temperaturu održava stalnom na nekih 85 do 87 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 bara.

A-1051 tahograf "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer neispravan, sat i km sat ispravni. Merač za gorivvo nije ispravan. Struja beše na nekih 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 5 bara. Temperaturu drži na oko 8 stepeni C, stalno. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara.

A-1035 tahograf marke "Kienzle", neisapravan brzinomer, kao i obrtomer, sat i km sat ispravni.
Merač za gorivo neispravan. Struja na akumulatorima je na oko 26 V. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 6 bara. Temperaturu je držao na oko 85 stepeni C, ali zna da digne i preko 90. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7,5 do 8 bara.

A-998 tahograf "Actia" (verzija bez ugrađenog obrotmera). Brzinomer ispravan, sat i km sat ispravni. Merač za gorivo neispravan, struja na 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru od oko 2,5 bara na leru do nekih 6 bara pri višim obrtajima. Temperatura stalna na nekih 90ak stepeni C. Pritisci vazduha 8 bara.

A-902 tahograf marke "Kienzle", brzinomer ispravan (popravljen), obrotmer neispravan (zaglavljen), sat i km sat ispravni.
Merač za gorivo i voltmetar neispravni (kazaljke stalno na nuli, ne mrdaju). Pritsak ulja od oko 2 bara na leru do nekih 6 bara. Temperaturu održava stalnom na nekih 85 do 90ak stepeni C. Pritisci vazduha između 7,5 i 8 bara.

A-1049 tahograf "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer neispravan (zaglavljen), sat i km sat ispravni.
Merač za gorivo neispravan. Struja na akumulatorima je na oko 26 do 27 V, stalno. Pritisak ulja u motoru od oko 2 bara na leru do nekih 6 bara posle, na višim obrtajima. Temperatura stalna na nekih 88 do 90 stepei C, nije prelazio preko 90. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7,5 bara, u proseku.

A-922 tahograf "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer nije, sat i km sat ispravni.
Merač za gorivo neispravan. Struja na oko 25 do 26 V, stalno. Pritisak ulja u motoru od oko 1,5 bara na leru do oko 6 bara. Temperatura između 85 i 90 stepeni C, dosta stalno. Pritisci vazduha za kočenje i napred i nazad na oko 6 bara.

A-769 brzinomer ispravan, obrtomer nije, sat ispravban i tačan, za km već nisam siguran. Merač za gorivo neispravan (kazaljka pala na nulu, ne mrda). Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 6 bara. Temperaturu je držao u zelenom polju, stalno, na nekih 80ak stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko jedva 6 bara, stalno.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Avg 28, 2013 10:56 am

A-796 - Pada pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kolu na oko 6 bara.
A-922 - Pada pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kolu na oko 6 bara.
A-949 - Diže temperaturu preko 90 stepeni C, pri spoljnoj temperaturi od oko 25 stepeni C.
A-999 - Gubi visinu na prednjoj (upravljivoj) osovini (i na levom i na desnom jastuku).
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Avg 28, 2013 3:28 pm

I malo da hvalim Kosmajce... Ajde, nisu ni oni najgori... :lol: :mrgreen: :twisted:

Mečka koja mislim da je od samog dolaska u firmu na liniji 48, samo je šaltao polaske, i sada je na toj liniji, a to je A-185 (Mercedes Benz O345 Conecto; 2005. godište), stvarno Mečka za koju se može reći da valja, iako rapidno propadaju, sve brže i brže... Uveče sam išao (III smena), ne znam za polazak.

Ono za limariju, karoseriju, oplatu nešto posebno i nemam da kažem, jer je tu zaista sve u redu. Čak i pozadi poklopac motora se dosta dobro pričvršćen, i nije labav, ne landara. Isto kompletna oplata deluje da je ok, bez korozije, napred maska isto stabilna, pričvšćena dosta dobro. S visinom nije bilo nikakvih problema, prvo kod Banjice nas 5oro s vozačem bilo, posle bre od Autokomande nadalje pun ko oko. Međutim sve vreme visina stalna, ne štosuje, trapovi su ok, dosta je tih i pozadi čas, ne gruva toplota od motora.

Vuče onako prosečno, pa i bolje od toga. Stvarno onako i pun može fino da povuče, možda se malčice mučio uz Beogradsku, mada tu je već stvarno bio preopterećen, a ovako po avnom laganica. Menjač fino radi, automatik, Voith, četvorobrzinac, nije mu ugrađen Amer, a normalno išalta sve četviri brzine, bez cimanja i kidanja. Kočnice, rekao bi, dosta efikasne, jake, ispravni su i nožni, a i ručni retarder.

Ispravan je brzinomer, km sat, obrtomer, tu sve radi, samo nisam video km sat, ustvari prevaljenu km...
Merač za gorivo ne znam da li je ispravan, za njega nisam siguran. Struja na akumulatorima je na oko 26 do 27 V, mslatene stalno. Ulje u motoru, pritisak od oko 2 - 3 bara na leru do nekih sigurnih 6 bara, posle, pri višim obrtajima. Temperatura negde na oko 80ak stepeni C i to stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 do 7,5 bara, stalno.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu i panel kod vozača.
Radi cela rasveta putničkog salona.
Ne čuje se pump volana, ide besprekorno.
Čak u salonu ovamo nije loša ni higijena, deluje i napred da nije puno prašnjav, pa mi deluje da su se ovzači ovde više pobrinuli da stanje bude takvo kakvo jeste, obično je malo drugačije.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Avg 29, 2013 1:49 pm

Odem na 20icu jutros (I smena), išao sam skoro pa ceo pravac, od Mirijeva do Medaka III i to sa 1/20 (dvosmenac), a tamo umesto A-86 jutros izašao A-272 (FAP A-537.2; 2002. godište).

FAPčina onako poluraspad, al dok nije potpun raspad sve je to dobro...
Karoserija je tu i tamo može se reć i iu redu, mada korozija ga jedde oko blatobrana, tu je dosta propao, dok je ostatak oplate zdrav. Visinu dži lepo, fino je iznivelisana, čak imam utisak i predrukava u jastucima, od zemlje do patosa ko da se uz planinu penješ. Ovako je ok, mislim nema štosovanja u vožnji, relativno je i udoban, nije prelomljen iznad II vrata i nije ukošen.

Ovako ide solidno, nije nešto preterano startan pri polasku iz mesta, ali može lepo da povuče. Nije se gušio uz Matice Srpske, a ni uz Vojislava Ilića. Mada šta nas je pa bilo, najviše možda 10ak do 15 putnika, a posle je još i krenulo dodatno praženjenje. Šalta normalno, nema kidanja i cimanja, menjač je Voith, automatik, četvorobrzinac. Kočnice relativno dobrem ispravni su i nožni, a i ručni retarder, lepo hvataju preko obe komande, ne nabada, a nije se čak ni mnogo klizao po onoj kišici. Reklo bi se ok gume, ono bacih pogled imaju solidnu šaru, nije da je nema. Da, inače fensi gume - niskoprofilne... :!: :twisted: :lol: :mrgreen: :D

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije, sat je tačan, km sat ne znam da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan, pritisak ulja ide od oko 1,5 bara na leru do oko 5 bara najviše pri višim obrtajima. E hladno bilo jutros, cca 15ak stepeni C spoljna temperatura, ali Boga mi on preko 85 držao, skoro 90ak, znači da je neka vručina danas kuvanje, izbacivanje vode i besplatno pranje Ustaničke mu ne bi ginulo, najverovatnije.
Pritisci vauzduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 bara.

Labava, visi lajsna iza I vrata.
U zadnjem delu putničkog salona je neispravno osvetljenje (neispravne dve fluo cevi), napred su nabudžene dve sijalice sa vlaknima, umesto dosadašnjih fluocevi.
Labav, i umesto sa 4, pričvršćen je sa 2 šrafa, poklopac koji se nalazi unutra, na kutiji hladnjaka.
Sva vrata slabo dihtuju, labave keder gume i četkice.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Avg 29, 2013 2:11 pm

Sinoć (III smena) se vozih u A-1303 (IK-201; 2001. godište), na liniji 77, polazak ne znam, inače sada i prvi put od kada ju je Novi Beograd preuzeo.

Onako auto i nije nešto... Propao je baš puno, mnogo je truo, znači spolja sada ne mogu da garanatujem kakav je tačno, ali zato unutra, u putničkom salonu, prikolica je baš dosta istrulila. Iznad prozora, ispod prozora, pored vrata, baš mnogo. Inače nije ukošena prikolica, i fino prati prednji kraj u vožnji, nema onog letenja tamo - vamo. Malo nas je zaista bilo, pa je i visina bila sasvim stalna i pravilno iznivelisana.

Sad vozio me od Potlike do Ruzveltove, sve ravno, ča k idve nizbrdice, pa ne znam inače kako vuče, ali tu je išao ono šta da kažem normalno. Nije bilo niakkvih problema. Menjač autoamtik, Voith, četvorobrzinac, išalta sve 4 brzine normalno. Kočenje, naravno poseduje samo nožni rearder fabrički je tako, dosta dobro koči, samo što vazdušna kočnica mnogo škripi, ili se mnogo pregreva, a ne stiže da se ohladi ili su mu obloge već istrošene, gotove.

Tahograf je "Kienzleov", ispravan je brzinomer, obrtomer nije, sat jeste i tu je i tačan, km sat ne znam da li je ispravan.
Merač za gorivo nije ispravan, struja na akumulatorima je stalna na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 6 bgara. Temperatura između 80 i 85 stepeni C, stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do celih 8 bara.

Slabo je osvetljenje putničkog salona.
Neispravno je desno krilo (gledano sa spolje strane) III vrata.
Gubi vazduh iz cilindra (šišti) na IV vratima, ap se ista dosta sporo otvaraju i zatvaraju.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jutros 18/27 (I deo šihte) i A-909 (IK-203; 1999. godište)...

I dalje ima stalnih problema sa vazduhom... Pre oko dva meseca znam da mu je bilo napuklo crevo kompresora i onda je gubio vazduh, sad opet ista pesma. Jedva drži na oko 6,5 bara, padne i na oko 6 bara prikolim kočenja. Nekako je odradi I deo šihte i onda sa Mirijeva pravac garage.

Ovako prikolica oravanta sa prednjim delom vozila, visina odlično iznivelisana, ne pada, a bio je i maltene potpuno prazan. Udoban jeste, mada se čuju da lupaju amortizeri, ja mislim na svim osovinama. Vrata sva rade bez problema, svetlosna signalizacija ispravna. Oplata na celom autu se drži dosta dobro, mislim neke korozije puno nema, relativno je oplata zdrava, sve je oko toga manje - više ok.

Kao makina ide dobro, mada slab je, ipak je to Mečkin slabiji motor, uemsto MANčuge koja ipak na tom delu Partizanskog puta bolje izvlači. Malo se gupio tu od Astronomske do Ćalija, ali u prinpipu ide solidno, nije onako tromina kd kreće iz mesta. Menjač Voith automatik, trobrzinac, normalno ono šalta, bez kidanja i cimanja, sve tri brzine. Kočnice, rekao bio ok, ispravan je nožni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije, sat malo kasni, ali je ispravan, km sat mislim da je zaglavljen.
Merač za gorivo nije ispravan, od voltmetra ni v od njega, nema ga, rupčaga.
Pritisak ulja u motoru normala, od oko 2 do 6 bara. Temperatura na oko 80ak tsepeni C, stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 6 do 6,5 bara.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A-999 - izgleda da su rešeni problemi sa vazdhom, druka jutros do oko 9 bara na oba kočiona kola, visina bila u redu, mada malo opterećenje je imao.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sub Avg 31, 2013 12:19 pm

Išao sam juče A-1030 (IK-201; 2002. godište) i to na njegovom redovnom 8/96 (dvosmenac), ujutru (I smena)...

Solidan auto može se slodobno reći, drži temperaturu, mada dobro juče je i bilo onako sveže, kao i danas, negde na nekih 85 stepeni C, mahom stalno, eto koliko sam išao od Pančevca do Borče III (do terminusa).
Ovako limarija je ok, prikolica prava, poravnata sa prednjim krajem auta, ne čuju se rude prikolice. Visina stalna, ne štosuje, nije ni bilo gužve doduše. Amortizeri ok, ne lupaju, ne čuju, kao i trapovi uopšte.
A, da tu je i ona lepa reklama (uvek ju je prijatno videti :twisted: ), ali već je u fronclama, i rezancima, to već moram da zamerim, pogotovu pozadi na prikolici i sa starne, ovamo na spoljnom poklopcu motora.

Sad kako vuče to ne mogu da znam, mislim ono je bio isključivo ravan teren, Pančevac, Zrenjaninac, Borča sve ko tepsija, a tu ide mislim dosta dobro, ono uobičajeno. Šalta odlično, menjač automatik, Voith, četvorobrzinac. Kočnice dobre, ispravan je nožni retarder, lepo hvata, normalno koči, ne nabada.

Tahograf marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer već nije, sat je ispravan i tu manje - više tačan, km sat zaglavljen.
Merač za gorivo neisprava. Struja na akumulatorima stalna na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru od oko 2 bara na leru do oko 6 bara. Temperatura do 85 stepeni C. Pritisci vadzuha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 bara.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uveče (III smena), na samom početku smene sam išao sa A-1057 (IK-201; 2002. godište), na 12/65 (trosmenac). A, tu je od ujturu bio A-922 i izdržao je negde do prvog obrta II smene, e onda lepo garage, a tu je uključen A-1057, međutim kolezu je posle očigledno zezao A-1057, jer je znam da je zadnji pravac (a,možda i jače od toga) odradio sa A-1001.

Ovako A-1057 tromina, slabo vuče, nije ništa posebno s te strane, mislim manje - više kao što je i bilo. Samo to ja nisam toliko ni premetio jer smo se prvo stuštili niz Nikole Dobrovića, a posle do Zelenjaka, jedini uspon je bio u Brankovoj. Šalta normalno onako, mislim bez problema, menjač , Voith, automatik, četvorobrzinac. Kočnice jake, dobar je, ispravan je nožni retarder.

Limarija je dosta dobro, samo što je prikolica ukošena, tu je negde aka A-1035, oplata je dobra, zdrava, bez nekih većih tragova korozije. Visina ne pada, stalna je, ne štosuje.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer ispravan, obrtomer nije, sat je ispravan, km aat beše zaglavljen.
Merač za gorivo nije ispravan, beše struja na akumulatorima je na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru od oko 2 do 5 bara.
Temperaturu je tada držao na nekih 85 do 90 stepeni C, ali znajuči kakav je inače već sigurno godinu dana unazad sa temperaturom, pretpostavljam da je zbog toga i isključen.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 do 7,5 bara.

Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Sub Avg 31, 2013 1:42 pm

danilo je napisao:Išao sam juče A-1030 (IK-201; 2002. godište) i to na njegovom redovnom 8/96 (dvosmenac)
+ dopuna.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije