Logo

Moja garaža

Slike i rasprave o automobilima.

Re: Moja garaža

Postod vuckomv » Sre Avg 28, 2013 9:28 pm

Aleks_BGD je napisao:Ma ebo ti to mihame,evo ti limuzina... :wink: nebi zalio ni cent za njega.
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... i_quattro/

Najbolje u svemu je to sto je presao tricavih 178.000 za 8 godina!!! Pa da li je moguće da još uvek misle da im neko veruje u tu priču.
Pre par meseci kum je za 7.000€ dovezao A6 2,7, 2007. iz Italije sa gotovo 500.000 kilometara i izgledao je bolje od 90% audija koji se trenutno prodaju. Enterijer očuvan, motor prede.
Korisnikov avatar
vuckomv
Član

Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 10:51 pm

Sponzor

Postod miham » Sre Avg 28, 2013 9:39 pm

Onaj pasat gore se prodavao velikom vecinom za usa trziste,za koje je ja mislim prvenstveno i pravljen..nikad ne bih ulozio tolike pare u njega kad moze dosta boljih auta da se vozi za te pare..i ja sam pristalica velikih limunzina nasuprot malih gradskih prdavaca..sto vece aito to bolje..i ja cu za istu cijenu prije da biram audija,bmw-a ili mecku nego bilo koju drugu marku,ukljucujuci i vw,jer su to za mene u svaoj klasi bolja auta od konkurencije..sad ce neko da mlati kako je golf zadnjih 36 godina auto godine i da je najbolje za odrzavanje,tu jke ekoomicnost,pouzdanost,bla,bla,bla..sve ja to znam,ali ne moze to meni da zamijeni osjecaj kad ti zalegnes u onu fotelju od sjedista i das gas,slusas jedva cujno strujanje vazduha,pogledas na sat kad ono vec 200..znam da ce potrosit' 20l,znam ako nesto crkne da cu krepavati dok to isfinansiram,ali ***CENZURISANO*** takav sam..ili za 7-8h da kupim novu ladu,daciu,juga ili suzuki alto..vazi..e sad sto sam u finansijskoj crkavici to je druga stvar..ali opet,trebao sam da kupim auto,drugu bila frka za pare,kupio sam od njega renault scenic 97 god1.6b..isto to vece mi je neki momak nudio golfa 3 gt-td 93 god sa alesio 15 felnama..oba prednja sjedista iskrljana,nema platna na nebo(ajde to je sve 100e ulaganja),nema klimu,centralno,daljinsko,podizace,scenic sve to ima i gomilu prostora unutra,u gepek staju rasklopljena kolica za djecu..!sa njim sam za godinu i po prrsao 19h km bez problema i trosi mi malo manje od 10e benzina na 100km kombinovano,sto je podnosljivo..najudobnija sjedista ima,ziv se ne cuje,ima 90ks pa i ide dobro..znam da su djelovi skuplji za renoa i da cu prije prodati golfa nego njega,ali ja gledam ono sto meni ispunjava potrebe..
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod Kassbohrer » Sre Avg 28, 2013 9:58 pm

Auuuh, moćno i jako auto, šteta što je limarija takva kakva jeste. Meni je draži onaj stariji kockasti :) imala je firma gjde je moj otac radio takvog možda je bio 83-84 godište. Vozio sam se par puta u njemu u to doba Lada i Zastava to je bila nevjerovatna limuzina, veličina, udobnost... Inače firma bila dio moćnog Energoinvesta pa su se prsili sa Rekordom, Senatorom, Renoima 25 i 21 Pežoima 505 i 405, ali zvuk Senatora je neponovljiv :)

@miham: Mislim da je za USA tršište najviše išao 2.0 i 2.8 V6 benzinac, ovaj je previše sofisticiran za USA tržište ;) :D
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod djole » Sre Avg 28, 2013 10:06 pm

To je bila IDA Kikinda, sve firme u Jugoslaviji koje su drzale do sebe su vozile Senatore I kasnije Omege
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Aleks_BGD » Sre Avg 28, 2013 10:55 pm

Zvuk onog Sentora je fascinantan.Smem da se kladim da danas u 21 veku mnogi noviji i mladji bi mu pozavideli na snazi i tom zvuku.Pa jos automatik...idi bre..kakva su to vremena bila. :wink: :lol:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod miham » Čet Avg 29, 2013 7:24 am

@Kassbohrer tamo u usa sam jedino i gledao ovakvu motorizaciju pasata..ili mecka 124 e500 8)
miham
Mehaničar

Postod Kassbohrer » Čet Avg 29, 2013 1:46 pm

Hahahaha a to ti vjerujem :D Sad se u USA proizvodi poseban model za njihovo tržište Passat NMS razlikuju se enterijer i zadnji kraj i malo je duži u odnosu na standardnog Passata. Osnovni model je 2.5 L benzinac redni petak sa 170 KS (nema ga u ponudi u Evropi) kao opcije nude se 1.8 TSI (160 KS) 3.6 VR6 (280 KS) i 2.0 TDI (140 KS).

Enterijer:
http://www.myturbodiesel.com/images/b7/ ... o-diff.jpg

Zadnji kraj:
http://www.autosavant.com/wp-content/up ... passat.jpg

Iako ne volim ove verzije za američko tržište, meni ovaj sasvim solidno izgleda.
Kassbohrer
Član

Postod miham » Čet Avg 29, 2013 2:08 pm

uh,ovaj je zvek..meni je unutra ljepsi nego za evropsko,ili mi se cini zbog ovog mahagonija.. :)
nadjoh jednog interesantnog danas

http://www.autodiler.me/auto_oglasi_auto/114650

Mislim da kompletan remont automatskog menjaca kod nas u pg kosta nekih 200-300e,jer vrlo vjerovatno da je neka sitnica u pitanju,pusta nedje na neki dihtung ili crijevo..mada i polovan automatik moze da se nadje dosta jeftino..i vrh auto..malo da se sredi zadnji branik i eto..ako nije registrovan to vec prevazilazi pocetna ulaganja..ovaj ima plin,tako da tipujem da moze da se prodje sa 10e plina na 100km..
miham
Mehaničar

Postod Kassbohrer » Čet Avg 29, 2013 2:35 pm

Čini ti se zbog mahagonija :) Ovaj američki enterijer je manje-više Golfov ali meni je simpatičan ako ništa zbog toga što je ovaj evropski već osam godina bez neke bitne promjene enterijera. Jeftiniji je dosta od evropskog, kad se cijene preračunaju u evre osnovna verzija dođe oko 16000 eura, neka srednja verzija oko 18500 eura, a top verzija sa 3.6 motorom i najjačim paketom opreme oko 26000 eura. Nažalost kao zemlja porijekla se vodi USA tako da bi se na njega morala platiti puna carina a i nije rađena homologacija za Evropu...
Ako mjenjač na Audiju funkcioniše kako treba i samo pušta ulje to ne bi trebalo da je neko veliko ulaganje, nego se ja bojim da je ovo auto kompletno lakirano i to loše... ali bar ti imaš i garažu i sredstva da to središ :wink:
Kassbohrer
Član

Postod Mihajlo Stankovic » Čet Avg 29, 2013 4:42 pm

Evo malo novina od mene :)

Uzeo sam ulje i filtere za vazduh i ulje. Uzeo sam 15W-40 mineral :)

Image

Image

Posle ovih radova planira se pranje motora ali u servisu a ne ručno jer nema efekta :D
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Pridružio se: Ned Dec 25, 2011 9:06 pm

Postod arandjelovic » Čet Avg 29, 2013 5:11 pm

Miham jel znas koliko bi mozda izasla registracija u CG za ovog 2.4?

Moj san je E klasa W211, srebrna zvezda je zakon za mene, da imam 7-8 hiljada za auto ne bih pogledao nista drugo! Ovako nesto, ovaj je recimo bas jeftin

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _e220_cdi/

Ovaj lik sto prodaje ovo izgleda misli da smo svi sisali vesla, ovo je klasican primer taxi Mercedesa iz Nemacke, pogotovo ga odaje boja a tek kilometraza 190.000 :D kladim se je ubio vise od pola miliona km, ovakvi Mercedesi u ovakvom stanju sa predjenih 700-800.000km se u Nemackoj kupuju za 3-4.000e zavisno od godista.

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... e_220_cdi/
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod miham » Čet Avg 29, 2013 5:54 pm

I meni je ova mecka zvek,samo velike raskosne limunzine..mislim da bi trebala da bude oko 400e za njega..dosta bogami.meni je npr za scenica 230e.. 8)
miham
Mehaničar

Postod Kassbohrer » Čet Avg 29, 2013 6:05 pm

Ovaj teget mi se čini dobar a i cijena mu je realna. Mada onaj blago redizajnirani W211 (od 2006.) je bolja varijanta mada još drži solidnu cijenu, vrh auto, jedini pravi naslednik legendarnog W124 :)
Što se onog bež tiče sve si rekao, ja bih ga tipovao na recimo 450-55000 hiljada i oko 2900-3200 eura u DE. Stavio je cijenu 9200 a mislim da ni na 4600 ne može biti nikako u minusu 8)
Kassbohrer
Član

Postod profa_chb » Čet Avg 29, 2013 6:37 pm

Malo ste otišli u OT... Imate generalnu diskusiju i polovnjake :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Mihajlo Stankovic » Ned Sep 01, 2013 8:21 am

Evo malo novosti :)

Image

Image

Image

Image

Image

Dakle pukao dihtung glave, posle par okretanja kluča i udaranja po alnaseru, zatim pogled na bocu u kojoj nije bilo vode, kao i na meraču ulja koji je bio preko max, shvatio sam da je puko dihtung i voda dospela u cilindre. Na prvoj slici se vidi da je posle verglanja izašla voda, praktično kao na baštenskom crevu :D

Odlučio sam da sve sam radim pa kako bude :)
U ponedeljak se nosi glava na obradu i hidro test pa ću videti da li da tražim drugu ili će moći ova idalje da se koristi.

Biće redovni izveštaji o radovima :)
Image
Korisnikov avatar
Mihajlo Stankovic
Član

Pridružio se: Ned Dec 25, 2011 9:06 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili