Logo

Pogon "Centrala"-tramvaji

Stare i zaključane teme

Postod markotar » Pet Dec 12, 2008 2:07 am

Uzgred, po meni veoma ralno zvuci da u bliskoj buducnosti dobijemo tramvajsku vezu preko novog mosta na Adi! Taj most je projektovan da sadrzi 2 koloseka sinskog saobracaja, a za prvo vreme (dok tuda ne prodje metro ili sl) postojeci tramvaj bi bio odlicno resenje. Cak sam sklon da verujem da bi bilo prosto kriminalno kada se tako nesto ne bi uradilo.

On da bi npr. neke od postojecih novobeogradskih linija mogleda se prebace da idu preko novog mosta. Npr. 11 bi po meni bila idealna, da ide pored Sajma (takva veza bi za Novobeogradjane bila idealna) i dalje redovnom trasom. Takodje, mogle bi da se uvedu i linije koje bi povezivale Rakovicu u B.B. sa NBGD.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Sponzor

posjetite

Postod direktor » Pet Dec 12, 2008 4:17 pm

Stranicu www.railserbia.net tamo imate slike pogona tramvaje ogradjene zicom stare muzejske uglavnom svasta zanimljivo da se vidi procita
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod Gligi » Pet Dec 12, 2008 8:44 pm

http://www.blic.rs/beograd.php?id=69684

Ovo je izaslo u danasnjem "Blic"-u, pominju i tramvaje.
Gligi
Član

Pridružio se: Ned Okt 12, 2008 11:28 pm

Postod Darko » Pet Dec 12, 2008 8:52 pm

I fali samo par milijardi eura za tako nesto...... o cemu mi ovde pricamo? to moze da se radi u bajci i igrici, ovo je realan zivot, para ima koliko ima. ako imas 10din i zaradjjes mesecno jos 5din ne mozes da planiras projekat od 1000din... znaci nemas 1000din i nisi kreditno sposoban da otplacujes kredit od 1000din... prosto za shvatiti.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod igibgd » Pet Dec 12, 2008 9:25 pm

Da stvarno - odakle nam pare ( :oops: ).
Kad već grade most na Adi mogu da ga iskoriste za tramvaje,na primer za linije od Kneževca i Banovog brda do Blokova,realno metro je za pod zemlju i ne treba ga stavljati na novi most. :) :wink:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod Darko » Pet Dec 12, 2008 9:33 pm

Ja sam mislio na sve on projekte koje si nabrojao od koji su mi neki besmisleni totalno ali neki stvarno izgledaju primamljivo ali poenta i jeste u tome da ni za 5% toga nema para trenutno i nema izgleda da ih bude u iole razumnom vremenu... Dakle jedino kao i do sada, malo po malo, jedne godine ovo sledece ono i tako...
Darko
Član

Postod igibgd » Pet Dec 12, 2008 9:37 pm

Naravno :D ,bar nešto da se gradi,kolko - tolko,ali da se gradi :D
Kad je reč o izdvajanju novca,mogu oni i malo više,ali neće :?
Sve u svemu,treba praviti dugotrajne,kvalitetne i korisne projekte :)
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod markotar » Sub Dec 13, 2008 1:15 am

Svakako da metro treba da ide pod zemljom, pa i ispod reke. Samo ja licno ne verujem da cemo mi videti metro u sledecih 20 godina, pa i da za recimo 3-4 godine i pocne da se gradi!

Budimo ljudi realni, stojmo cvrsto na zemlji! Tek tada cemo nesto zaista uspeti da napravimo u nasem gradu! Za pocetak sasvim je dovoljno da preko novog mosta predje tramvaj, a ako se to i desi (sto je, slozicete se, apsolutno realno) ja castim picem! ;-)

Ako se stalno planira, stalno ispiraju usta kojekakvim pricama i pricicama, mastoramama, nista se nece uraditi! Uostalom, upravo to se idesava u poslednje vreme!
markotar
Član

Postod igibgd » Ned Dec 14, 2008 4:45 pm

markotar je napisao:Za pocetak sasvim je dovoljno da preko novog mosta predje tramvaj...

Naravno,ionako bi pruge mogle da se spoje uz izgradnju neke petlje na spoju Topčiderske i Čukaričke pruge :)
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod Marko » Ned Dec 14, 2008 4:57 pm

Projektant prilazne saobraćajnice novom mostu je Centar za puteve Vojvodine gde inače radi jedan naš gazda
Evo linka plana saobracajnice
http://www.cpv.rs/page.php?id=projekti_saobracajnica[url][/url].
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod igibgd » Ned Dec 14, 2008 5:02 pm

:( ...ipak ništa od tramvaja preko mosta :roll:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod avramovicsasa » Ned Dec 14, 2008 9:10 pm

zar preko novog mosta nisu planirali METRO.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod markotar » Pon Dec 15, 2008 3:54 am

Planirali su 2 trake za sinski saobracaj! Most je projektovan da preko njega moze da predje metro - ali bez ikakvih problema, ako bude potrebe, istom rutom moze da ide i tramvaj, sto bi po meni bilo najbolja solucija za pocetak (jer ko zna kada ce metro doci na red)!

Uzgred, ne vidim kako ne moze da prodje tramvaj, pogledajte usvojeni plan, taman pruga preko mosta moze lepo da se spoji sa postojecom prugom za BB (oznacio sam crvenom linijom)!

Image
markotar
Član

Postod Milos » Uto Dec 16, 2008 7:48 pm

Da li je neko slucajno registrovao da je Sekretarijat za finansije u Sluzbenom glasniku od 12. decembra objavio oglas za nabavku 20 novih tramvaja?
Rok za zavrsetak posla je 1.095 dana od potpisivanja ugovora. Ponude se dostavljaju do 17. marta 2009. godine.
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod Darko » Uto Dec 16, 2008 9:07 pm

Da, bilo je cak i u novinama o tome... Mislim da je cak i novi direktor GSP-a pricao o tome.
Darko
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva