Logo

Beovoz - BG Voz

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Beovoz - BG Voz

Postod SGB » Pet Sep 13, 2013 9:04 pm

Па зезај се ти, али јуче стварно није хтео да надрука ваздух. :D Ем је закаснио, ем није могао да отвори врата неко време, па се чуло пумпање ваздуха и покушаји отварања, док коначно није успео. А данас је уместо у 7:37, кренуо у 7:46.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Sponzor

Postod danilo » Sub Sep 14, 2013 12:46 am

Ohoho, šta e to biti, baš me čudi stvarno... Do sad je dolazio po minut i dva ranije u odnosu na moj sat. Ne mislim knkretno na taj polazak nego uopšte, svi.

Sale, nema na čemu, molim i drugi put... :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod djolo » Sub Sep 14, 2013 1:56 pm

Te garniture su oduvek imale probleme sa vazdušnim instalacijama i sa prebacivanjem smera vožnje, zato se često dešavalo da beovoz kasni neograničeno. Jednostavno blokira i neće da otkoči koliko god punili i praznili sistem. Smer vožnje su naši rešili uključivanjem i isključivanjem nekih osigurača. To mi je davno pričao otpravnik u Pančevu na glavnoj stanici.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 4
http://www.djordjekosanovic.net
In theory there is no difference between theory and practice, but in practice there is.
djolo
tehnička podrška

Pridružio se: Pet Avg 16, 2013 5:36 pm

Postod djole » Sub Sep 14, 2013 2:19 pm

Imale su one raznih problema, jedan od vecih promasaja jer je tada trgovina sa SSSR-om bazirana na kompenzacijama pa smo na racun ne znam cega dobili te garniture. Inace, mislim da je Gosa ili Zelvoz u to vreme imao prototip voza koji je bio daleko napredniji od RVR-a ali sticajem okolnosti nikad nije uradjeno nista po pitanju serijske proizvodnje.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod profa_chb » Ned Sep 15, 2013 11:01 am

danilo je napisao:Ohoho, šta e to biti, baš me čudi stvarno... Do sad je dolazio po minut i dva ranije u odnosu na moj sat. Ne mislim knkretno na taj polazak nego uopšte, svi.

Kolegi i meni je pobegao u petak na Vukovom, kod mene bilo 14:34 (stb), kod kolege 14:35 (rts), a na stanici 14:36 :twisted:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod danilo » Ned Sep 15, 2013 12:27 pm

Eto vidiš o tome pričam... :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod SGB » Ned Sep 15, 2013 2:54 pm

Да, код Вука сат жури два минута, и то од пре 15ак дана, нешто су "поправљали" и баш су га поправили. :roll:
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Postod aleksa1 » Ned Sep 15, 2013 3:24 pm

Pre neki dan je kasnio BG voz i do 7 minuta sa dolaskom na Pančevački most...sve mislim da je nešto zbog kontrole.. :?
aleksa1
Član

Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 9:21 pm

Postod MILE » Ned Sep 15, 2013 3:27 pm

Najverovatnije... Do ubacivanja kontrole je sve išlo kako treba.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod SGB » Pon Sep 16, 2013 8:33 am

Не знам зашто би било због контроле, железнички систем је вођен и независан и не може нека балавица из БусПлуса да заустави гарнитуру кад и где јој одговара. Да се разумемо, не браним их, и ја сам прво помислио да су ******* БГ воз чим се појавила контрола у њима, али ми нема логике. Једино ако се системски нарушава квалитет превоза да би се путници присилили на плаћање.
SGB
Član

Postod avramovicsasa » Pon Sep 16, 2013 8:40 am

Verovatno je nešto drugo u pitanje,ne verujem da Kontrola ima ta prava da ometa železnički saobraćaj iako to mogu da rade u drumskom jer se zna da se poremećaji u putničkom a i u teretnom mere gubitcima od više miliona eura.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod severac » Pon Sep 16, 2013 2:14 pm

Da, danas je isto bio zastoj. BG voz iz Bataje je ostao zaglavljen u Zemun polju, pa ga je sustigao sledeci polazak iz Bataje za Beograd.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod Ratomir » Pet Sep 20, 2013 8:16 pm

Možda su kašnenja zbog obilaznice kod Batajnice, kad god voz tu nailazi uvek ide baš sporo, a i čuo sam na SAT reviji da je taj deo obilaznice koji ide iznad pruge mnogo problematičan?
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod baki ZS » Sub Sep 21, 2013 1:23 am

djole je napisao:Imale su one raznih problema, jedan od vecih promasaja jer je tada trgovina sa SSSR-om bazirana na kompenzacijama pa smo na racun ne znam cega dobili te garniture. Inace, mislim da je Gosa ili Zelvoz u to vreme imao prototip voza koji je bio daleko napredniji od RVR-a ali sticajem okolnosti nikad nije uradjeno nista po pitanju serijske proizvodnje.

Djole na 9.toj strani postoji detaljno objašnjenje oko ove teme, Inače taj EMV je proizvela Goša,nadimak mu je bio Leteći Šumadinac,a serija kojom je obeležavan JŽ 410.
Pozdrav.
baki ZS
Član

Pridružio se: Sre Maj 19, 2010 12:40 pm

Postod djole » Sub Sep 21, 2013 1:09 pm

Hvala, nekako sam preskocio taj post iako relativno redovno pratim temu. Nisam mnogo upucen, ali dosta toga sto si napisao sam ja cuo na jednoj prezentaciji na Masinskom fakultetu, izmedju ostalog i o problemima sa kocnicama. Takodje su se cule lepe reci o tom Gosinom vozu. Postoji li negde fotografija tog voza, bar neka iz vremena kad je napravljen ?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu