Logo

Blokade i štrajkovi kod prevoznika

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Re: Autosaobracaj Kragujevac (2)

Postod Marko » Ned Nov 10, 2013 1:09 am

Zavisi kakva je struktura duga -kome se duguje ?
Akcija autosaobraćaja vredi 400 dinara na beogrdskoj berzi .Bolja opcija je bila da je republika poklonila gradu akcije i onda sam kragujevac rešava sudbinu svog prevoznika.
Jer bi se tako izbegla pitanja zašto država ne spašava druge prevoznike nego samo autosaobraćaj .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Sponzor

Postod Kassbohrer » Ned Nov 10, 2013 1:46 am

Koliko znam tih 650 miliona eksternog duga je uglavnom prema bankama i dobavljačima. To što nominalno vrijede 400 dinara ne znači ništa, ko bi uopšte kupio akcije firme koja zadužena preko vrijednosti imovine? Što se tiče strukture vlasništva kad su potraživanja konvertovana u kapital više su bili dužni državi nego gradu, tako da je država postala vlasnik 30% a grad 24%. Prije mjesec dana je država tražila od grada da joj ustupi bez naknade akcije koje su vlasništvu grada, što su ovi drage volje uradili jer, na kraju, koji je interes grada da spašava prevoznika koji ne obavlja ni gradski ni prigradski prevoz? Dakle država je dobrovoljno na sebe preuzela slučaj Autosaobraćaj i pitanje je zašto onda ne čini ništa da se stvari pokrenu sa mrtve tačke.
Sad je pitanje, ako se ova situacija produži, kada će banke početi da aktiviraju hipoteke?
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Marko » Ned Nov 10, 2013 2:10 pm

Ne verujem da će banke hteti da oproste deo ili izvrše reprogram duga . Problem je u tome što ako je tačno da je država tražila akcije od grada da je to uradila iz čisto političkih razloga a ne ekonomskih . Zašto država ne čini ništa upravo to govori prethodna rečenica nije postojao plan niti će biti napravljen .
Mnogi gradovi su izgubili prevoznička preduzeća Leskovac , Užice i nastala su nova sa boljim voznim parkom
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

Marko
Član

Postod Kassbohrer » Ned Nov 10, 2013 4:05 pm

Već godinama stvari koje se dešavaju u Autosaobraćaju nemaju nikakvu ekonomsku logiku. Vlada im je obećala da će do 1. decembra ući u restrukturiranje, pa ćemo vidjeti šta će biti.
Kassbohrer
Član

Postod Marko » Pon Nov 11, 2013 1:03 am

Daće im jednu platu ,produžiće im knjižice verovatno ispuniti socijalni program i formirati radnu grupu za autosaobraćaj .
I nekoga će da uhapse

Marko
Član

Postod Kassbohrer » Pon Nov 11, 2013 5:56 pm

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/419055/ ... itnu-pomoc
Inače ljudi se zezaju kako se grad podijelio na Istočni i Zapadni Kragujevac samo što je ovaj put zid od autobusa ;)
Kassbohrer
Član

Postod Marko » Pet Nov 15, 2013 12:23 am

Kada su počeli blokadu imali su 4 ispravna autobusa sada samo 2 ako nastave ovim tempom za dve nedelje neće imati čime da voze džaba će štrajkovati
http://www.kurir-info.rs/radnici-autosa ... ak-1082101

http://www.kurir-info.rs/kragujevac-za- ... ak-1052163

Marko
Član

Postod 586 » Sub Nov 16, 2013 12:40 am

haha,imenjace,smesni ste sa tim 4 autobusa,i dva... tako samo daju izjave da bi se vlast sazalila,na neki nacin... Bar ljudi koji zive u Kg-u znaju da ima na barikadi 10 kom...
Korisnikov avatar
586
Član

Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 11:20 pm

Postod MILAN FLOYD » Sub Nov 16, 2013 9:37 am

Vala bas zalepili se za 4 autobusa a sad 2,a dobro znamo i sa slika se vidi koliko samo ima sto su na barikadi na putu plus na ulaz u stanicu sto stoje
Korisnikov avatar
MILAN FLOYD
Član

Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 11:16 pm

Postod Nibus-ja » Sub Nov 16, 2013 4:12 pm

За ово време паузе колико возила стоје требали су механичари да попритегну возила па и да покушају да препакују неко и да покушају да их што више ставе у возно стање, које је било потребно замажу где и ако треба неко и да офарбају, и сада следеће недеље после састанка у Београду да ако се све реши како су планирали крену пуним гасом, иначе чуо сам незваничне приче да ће им држава на неки кредит или лизинг помоћи и(ли) одобрити да узму пар аутобуса како би кренули жестоко пошто су рекли да им требају возила
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod MILAN FLOYD » Sub Nov 16, 2013 4:25 pm

Pa bilo bi dobro ali glupo kako sad neko da popravlja i sredjuje kad se nezna stace biti sa firmom sad jedni strajkuju sede a drugi da se garave za dzabe da bi posle ti sto sedeli imali sta da voze bas bezveze nema smisla kad je strajk nema sve stane
Korisnikov avatar
MILAN FLOYD
Član

Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 11:16 pm

Postod Kassbohrer » Sub Nov 16, 2013 11:44 pm

Bio sam večeras dole do barikade, vozio prijatelja na bus za KV. Na barikadi stoje jedan Berkhof jedna metalik siva Setra (sa natpisom ''crkla lamela'') i jedan Zastava kombi, plus neke daske, palete itd... Što se ljudi tiče stajao je sam jedan vozač i jedan policajac. Od policajca sam čuo da može da se prođe i kolima ako se lijepo zamole štrajkači, ali nije bilo realne potrebe, pa nisam htio da to bezveze isprobavam.
Juče ujutro sam prošao kroz Topolu, vidio sam Janjuševićev IK-107 sa oznakama Autosaobraćaja vozi, ne znam da li i dalje preko Autosaobraćaja ili imaju direktan dogovor sa opštinom. Stanica ne radi, pa ljudi čekaju na ulici. Ulaz je blokiran konternerima za smeće, a Janjuševićevi autobusi stoje na peronima.
Kassbohrer
Član

Postod 586 » Ned Nov 17, 2013 12:20 am

Na pocetku barikade stoji Berkof i bela Setra,kako si ti i primetio,iza su parkirana jos dva Berkofa i Sanos,posle raskrsnice stoje Daf i Bova,a na pruznom prelazu dve Setre i Sanos..
Korisnikov avatar
586
Član

Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 11:20 pm

Postod MARKO 89 » Ned Nov 17, 2013 12:43 am

Kakve veze ima sta je parkirano, kad su to sve lesevi, koji ne mogu ni da se upale... Zagorcase nam zivot, ovo vise nema smisla.
Sve bi ja to po kratkom postupku...

Imaju par autobusa i 500 radnika, pa kako ih nije sramota... Ali ja krivim drzavu sto ovo dozvoljava, no ovo je politicki nastrojena blokada, pa je sve dozvoljeno. Da skoro mesec dana 50.000 ljudi koji gravitiraju u delu grada gde je blokada i hiljade ostalih koji prolaze vaznom magistralom ispasta zbog nekolicine neradnika, pa to nema nigde, neka im je na cast! I voleo bih da na kraju ne dobiju nista, to i zasluzuju, da ih iskoriste i ociste s' njima pod.
Traze strateskog partnera, pitam se samo kome trebaju takvi neradnici i lopovi.

Inace, od januara u Topoli prevoz preuzima Vulovic transport, da narodu napokon svane.

Od kad Lasta i Vulovic drze prigrad, sve se odvija besprekorno, jeste lasta poslala krseve, ali opet rade posao, mozda nekad bude bolje.
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Re: Blokade i štrajkovi kod prevoznika

Postod leotar » Sub Nov 23, 2013 1:46 pm

leotar
Član

Pridružio se: Uto Mar 16, 2010 6:22 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno