Logo

Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Re: Upozorenje: Budimo oprezni tokom Fotografisanja vozila J

Postod becks89 » Sre Jul 03, 2013 1:42 pm

Nemoj da se nerviraš profesore :D
Pa pazi dosta tu ima i ko ih fotografiše, Karaburci su u strahu od Vukše, a 90% novobeograđana ima iskustva sa Stefanovim fotografisanjem, tako da je donekle to postala za njih sasvim normalna stvar ;)
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Sponzor

Postod becks89 » Sub Avg 03, 2013 10:06 pm

U mom slučaju prvo treba objasniti da nisi neki Vukšin :D To je svuda prvo pitanje, taj lik ne da nas ukopava, nego to prevazilazi sve mere...
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod ljubalasta » Sub Avg 03, 2013 10:50 pm

mene svi znaju da slikam zbog udruzenja,nikad mi ne prave problem,ali neki pitaju da nisam u dilu sa vuksom
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Postod zeka » Sub Avg 03, 2013 11:32 pm

ljubalasta je napisao:mene svi znaju da slikam zbog udruzenja,nikad mi ne prave problem,ali neki pitaju da nisam u dilu sa vuksom

Најбоље да им прво пошаљете захтев факсом па онда пар дана да се дружите и онда да их молите за сликање. :roll:
Много значаја дајете возачима. Редовно сликам и има оних који се мангупирају али када осете "тврдо" одустају. Најратоборнији су када их је више али тек тада постају смешни. Они су ту да возе а не да воде расправе по окретницама. И отправници умеју да кењају али се брзо као и возачи смире када им се уместо почетног правдања тражи име, презиме и број. Најгоре је када почете да се повлачите јер тада осете моћ.
Наравно такви су у мањини. Много је већи број оних који су пристојни и уљудни.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod zeka » Ned Avg 04, 2013 12:32 am

Апсолутно не треба наседати на вику, претње или чак поређења са Вукшом (и то ми се десило а на питање шта то треба да значи, одговор наравно, нисам добио) јер нисте дошли да се свађате него да из неког разлога сликате возило ЈАВНОГ превоза. Вукша је нажалост платио данак неискуству и почео да бежи. И сада погледајте глупост тих који су га јурили јер ће вероватно у најбољем случају само остати без посла.
Има доста коректних возача који се потпуно нормално понашају. Да се разумемо, многи моји кућни пријатељи су возачи или су то некада радили.
На било какав знак претње упућен вама, не падајте у ватру, већ слободно тражите податке или пред њима препишите број аутобуса. Наравно да никога од њих не бих пријавио јер су тешка времена за посао и разумем ситуацију али неки ред треба да се зна.
Због такве "господе" савесни возачи и бивају нападнути.
zeka
Član

Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 1:40 am

Postod becks89 » Pet Okt 11, 2013 1:08 am

Prosvetljenjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.... Hvala ti Fipi494, bez ovih informacija nebih mogao da nastavim svoj život!
Kao što reče Milan, nemamo šta mi da se razjašnjavamo i da pričamo, otprilike ako te pita kažeš šta radiš, za koga, ako ga zanima dalje popričaš, ali nikako glumiti indijanca ili ne znam ni ja šta i tražiti neki sukob, uglavnom većina ima fobiju od slikanja zbog Vukše. Ja lično nikada nisam, niti ću postaviti fotku na kojoj se jasno vidi da vozač krši neki propis, ne radi nekog hira ili radi bilo čega drugog, već radi neke solidarnosti, kolegijalnosti ili kako već. Ja neću ništa izgubiti, neće ni vozač svi srećni i zadovoljni, u svako doba dana može bilo ko da mi traži da vidi šta sam slikao, nema nikakvih problema. Međutim, problem je što ti kojima nije jasno šta ti radiš uglavnom dolaze sa stavom da ti radiš nešto protiv zakona, većina njih ne zna da fotografisanje nije zabranjeno, većina njih misli da će te slike biti upotrebljene protiv njih. Evo sad će 3 godine mog "rada", moje "iskustvo" mi govori da kada čoveku lepo objasniš da slikaš radi hobija, da pratiš javni prevoz uglavnom nakon toga sledi slobodno slikaj šta poželiš, bilo je čak i izvinjenja zbog prvog pristupa, tako da ukoliko ste komunikativni slobodno prvo objasnite vaše namere, prvo imaćete kvalitetnije slike i nećete imati eventualne neprilike :)
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Miki » Uto Okt 15, 2013 2:30 pm

Ono čega pri slikanju morate da se pazite su kontrolorke. Vozač, uglavnom, na terimunusu se udalji malo od autobusa, pa možete da slikate, a i ako vas vidi i pita što to radite, lako je objasniti. Problem su kontrolorke, one nikad ne napuštaju vozilo, "vole ga mnogo" i izbegavajte da slikate autobus sa kontrolorkom na terminusu, a da vozač nije u njemu. Jer one će proglasiti vandredno stanje zbog toga što ste vi slikali i ima da vas predstave kao teški preršioci ljudskih prava. Tako sam ja imao danas problem u Pohorskoj, tri dana sam morao da objašnjavam. :roll: :roll: :roll:
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Re: Saveti za fotografisanje autobusa i drugih vozila JGP-a

Postod nemanjatomic » Sub Dec 14, 2013 8:48 pm

Juce sam u Bloku 45 imao problem sa jednim Banbusovim vozacem.Slikao ja po okretnici tramvaje i autobuse i slikao sam minibus koji on vozi i najedanput mi prilazi i pita me sto slikam.Ja sam fino i kulturno objasnio da sam ljubitelj autobusa i javnog prevoza ali dzaba.Pitao me ko ti je dao dozvolu da slikas i pretio je da ce da zove policiju.Da ne bi bilo problema otisao sam sa okretnice.Krajnje bezobrazno od strane njega,ponasao se kao da hocu da mu ukradem bus.Zato se pazite kada slikate P02347.
Korisnikov avatar
nemanjatomic
Član

Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 8:25 am

Postod becks89 » Sub Dec 14, 2013 9:08 pm

Kao što sam ti već i rekao povodom tog slučaja sam si kriv što je on tebe napao, ne zbog toga što si slikao već zbog toga što si se povukao i što si dopustio da te napadne bez razloga. Prva stvar koju je važno da znate je da FOTOGRAFISANJE NIJE ZABRANJENO NA JAVNOM MESTU, druga stvar koju treba da znate je DA NIKO NEMA PRAVO DA VAM ZABRANI DA FOTOGRAFIŠETE BILO ŠTA ŠTO JE JAVNO, u ovom slučaju to je vozilo JAVNOG prevoza, dakle dostupno svima!
Što se tiče te policije, znam vrlo dobro priče, sam sam imao te "slučajeve" koji bi da zovu policiju, tada sam reagovao tako što sam ja okretao priču na drugu stranu, govoreći da ću je ja pozvati jer me uznemirava na javnom mestu i ograničava moje mogućnosti kao građanina, tu se 99% njih povlači, međutim imaš mentola koliko ti volja, tako da je ponekad stvarno najpametnije iskulirati ga i otići dalje, čisto da ne bude nekih gluposti i problema. Ti bar nebi trebalo da imaš problema oko slikanja, ne zna ko sme da se zameri toliko čoveku :mrgreen:
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod Daree » Sre Dec 18, 2013 1:23 am

Ja kad fotografisem uvek sam prvo pitao licno vozaca za dozvolu bas zbog toga da ne bi krenuo neko da mi se bezveze dere i da preti.Licno najbolji terminusi za slikanje su mi Karaburma,Batajnica okretnica 73-ke,Zemun Gornji grad Zemun Backa.Najgore okretnice za slikanje su mi ubedljivo Zeleni venac i Blok 45.Terminusi su veliki i tu stalno nekih neprijatnosti ima.U Bloku 45 kad god sam slikao otpravnik me je posmatrao sa velikim cudjenjem i gnevom kao da radim neznam ni ja sta.Ali ako je okretnica manja vece su sanse da se bolje slika barem meni.Ako slikate GB172 nemojte nikako uvece kad je treca smena
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod nemanjatomic » Sre Dec 18, 2013 5:51 pm

Najbolje resenje za slikanje u Bloku 45 jeste da stanem kod staze za bicikliste i da slikam :wink: .Bezanijska kosa je super za slikanje takodje i Blok 44,70 i 70a.Desava se i da neki putnici pitaju zasto slikamo,mada ja sa njima nisam imao iskustvo.Ne znam za vas.
Korisnikov avatar
nemanjatomic
Član

Postod Ratomir » Pet Dec 20, 2013 4:44 pm

Ja sam počeo da izbegavam Košavine vozače, pre par dana sam imao problema sa jednim vozacem jer se bunio sto slikam, trazio je da izbrisem sliku i izbrisao sam je. Posle je poceo da gundja... Meni je najbolji terminus za slikanje Batajnica (706,706N,700).
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod Fipi 494 » Pon Dec 23, 2013 6:07 pm

Mene u Jerkovicu i na Trosarini svi znaju.Imao sam skoro neprijatnost kada sam bio na BAS-u i slikao autobuse.I posto sam bio na izlazu sa Autobuske stanice,hteo sam malo da promenim mesto fotkanja,napravio sam krug i dosao do ulaza na parking gde se parkiraju autobusi.Naravno javio sam se portiru i rekao sam da cu okolo da slikam autobuse(Naravno znao sam da je na parking zabranjen ulaz i zabranjeno slikanje).Rekao mi je da ce da me pusti unutra da udjem i da slikam,i ja sav srecan,krenuo da slikm autobuse i minibuse.Dodjem do Kavimovog Merkavima i vozac krenuo da se buni i da me pita "Odakle mi AUTORSKO prvao da slikam" i slicno.Ja se javim tom decku,a on mi kaze da on malo i nije cist.Ali nije to problem,ja sam ignorisao vozaca,ali je bilo 5 do 12 i njemu je dosla smena.Taj covek mi je rekao da ce da me prijavi,da ovo,da ono.Ja sta cu,od muke krenem da besnim i hvatam se za telefon,a on kad je video da cu nekog da zovem,rekao mi je da ugasim poziv i da nece nista biti.
Setra S 431DT :)
Korisnikov avatar
Fipi 494
Otpravnik

Pridružio se: Čet Jul 18, 2013 1:37 pm

Postod nemanjatomic » Sub Jan 04, 2014 9:28 am

becks89 je napisao:Kao što sam ti već i rekao povodom tog slučaja sam si kriv što je on tebe napao, ne zbog toga što si slikao već zbog toga što si se povukao i što si dopustio da te napadne bez razloga. Prva stvar koju je važno da znate je da FOTOGRAFISANJE NIJE ZABRANJENO NA JAVNOM MESTU, druga stvar koju treba da znate je DA NIKO NEMA PRAVO DA VAM ZABRANI DA FOTOGRAFIŠETE BILO ŠTA ŠTO JE JAVNO, u ovom slučaju to je vozilo JAVNOG prevoza, dakle dostupno svima!
Što se tiče te policije, znam vrlo dobro priče, sam sam imao te "slučajeve" koji bi da zovu policiju, tada sam reagovao tako što sam ja okretao priču na drugu stranu, govoreći da ću je ja pozvati jer me uznemirava na javnom mestu i ograničava moje mogućnosti kao građanina, tu se 99% njih povlači, međutim imaš mentola koliko ti volja, tako da je ponekad stvarno najpametnije iskulirati ga i otići dalje, čisto da ne bude nekih gluposti i problema. Ti bar nebi trebalo da imaš problema oko slikanja, ne zna ko sme da se zameri toliko čoveku :mrgreen:

Pametnom je dovoljno jednom reci razlog slikanja i shvatice,a ovaj mentol je toliko zaguljen da nikad nije cuo da postoji neko ko voli autobuse.
Korisnikov avatar
nemanjatomic
Član

Postod Daree » Sre Jan 08, 2014 6:45 pm

Nije jedini i Pametnjakovic sto vozi GB172 trecu smenu ni on nikad nije cuo.Rekao sam mu bio 100 puta zasto slikam al ne vredi tera po svome :evil: :roll:
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica