Logo

Autosaobracaj Kragujevac (2)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz centralne Srbije.

Re: Autosaobracaj Kragujevac (2)

Postod nikola138 » Uto Dec 10, 2013 5:21 pm

Ja mislim da se ceka novo rukovodstvo, jer sigurno je potrebno uloziti neku cifru, a novca nema. Moje misljenje...
Image

PEGAZ_IC Nikola
Korisnikov avatar
nikola138
Član

Pridružio se: Uto Dec 11, 2012 9:17 pm

Sponzor

Postod Nibus-ja » Uto Dec 10, 2013 8:48 pm

Ма то стоји али механичари би могли да искористе ову паузу, засучу рукаве и да напакују што више аутобуса ако уопште и мисле да крену да опорављају фирму јер неће им стизати све нови аутобуси биће само пар њих, ваљало би и ово што имају да притегну да им касније буде лакше и да им опоравак што пре стигне
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod petar » Uto Dec 10, 2013 9:58 pm

Autobuse strateski partner moze uzeti,radnike socijalni progeram,dugovi reprogrma drzave i deo strateski partner ali sve to ako ljudi imaju linije ali posle dva meseca neodrzavanja istih a pritom da se po celoj drzavi brisu iako 5 dana ne drze linije tesko da moze biti lex specijalis autosaobracaja koji neodrzava vise od 2 meseca.Daj boze ali teska vajda!
Korisnikov avatar
petar
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 6:31 pm

Postod negas » Sre Dec 11, 2013 2:30 am

Marko je napisao:To tržište je već preuzeto od strane drugih prevoznika dok su ovi sedeli na pruzi ostali su radili . A budućeg mladoženju sve zanima o mladi , posebno koja ima velike dugove , i uticajnog rođaka u Beogradu .
U autosaobraćaju koliko je autobusa spremno za zimski saobaćaj trenutno ?

Pa nije preuzeto, ti mislis na sadasnje polaske Laste, Unakopa, Autokodeksa i prolaznih. A zaboravljas ASovih 26 dnevnih polazaka na KG-BG-KG. To su izuzetna vremena polaska, lako se uklapaju povratne karte i to je zlatni rudnik. Putovace kao i ranije narod AS-omm bas zbog prilagodjenosti tih vremena. Jos ako dodju novi busevi, a doci ce verovatno, mozda ne odmah, ima da se radi dosta dobro.

I opet ponavljam, sve linije su ostale AS-u. I to je veliki miraz, veliki :wink:
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod MILE » Sre Dec 11, 2013 10:55 am

petar je napisao:Autobuse strateski partner moze uzeti,radnike socijalni progeram,dugovi reprogrma drzave i deo strateski partner ali sve to ako ljudi imaju linije ali posle dva meseca neodrzavanja istih a pritom da se po celoj drzavi brisu iako 5 dana ne drze linije tesko da moze biti lex specijalis autosaobracaja koji neodrzava vise od 2 meseca.Daj boze ali teska vajda!
Vlada je odlučila da ih spasi i zato im nisu brisali linije.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod 586 » Sre Dec 11, 2013 12:38 pm

Nibus-ja je napisao:Шта се сад чека :?: А каква је ситуација у гаражи, да ли је кренуло сређивање и оспособљавање возила да крену са радом кад стигне руководство или се и ту определили да сачекају да стигне директор :?:

Nisam isao ka garazi,ne verujem da se bas nesto radi,mozda nesto sitno,posto sam primetio da autobusi koji su bili na barikadi nisu odmah po pomeranju barikade bili na stanici,vec posle par dana,mozda su oni bili u garazi zbog servisa,itd..
Po pricanju radnika,sa radom ce najpre da krene autobuska stanica,u koju nema puno da se ulaze za pocetak rada,a radom stanice posle par dana moci ce da skupe sredstva da pocnu da voze...
Korisnikov avatar
586
Član

Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 11:20 pm

Postod Nibus-ja » Sre Dec 11, 2013 8:04 pm

Људи аман престаните са тим линијама више :!: Гледајте то са стране правника и прописа. Превозник који у 3 дана узастопно не саобраћа на линији (превозник има оправдање ако дође до времеских непогода, радова на путу, штрајка и сл.), иста му се одузима и не брише се, у случају да се неки други превозник заинтересује за исти полазак добиће много лакше него када би тражио да отвори нову линију. Према томе, никакве привилегије Аутосаобраћај не ужива према власти, једноставно због штрајка ситуација је замрзнута. Што значи да уколико предузеће крене са радом све мора да се врати у пређашње стање пре саме обуставе рада како је било. Друга би прича била да су радили на другим линијама а да су обуставили линије према Београду, е у том случају би можда привредна комора могла да размотри ситуацију и да им одузме линије.
Nibus-ja
Član

Postod Marko » Čet Dec 12, 2013 11:28 pm

Ali nibuse to što su oni uradili je bila blokada saobraćaja teško da je to bio štrajk :
član 5
Ako se štrajk ispoljava okupljanjem zaposlenih, mesto okupljanja učesnika u štrajku ne može biti van poslovnih - radnih prostorija, odnosno van kruga poslovnog prostorazaposlenih koji stupaju u štrajk.
Član 7
Štrajkacki odbor i zaposleni koji ucestvuju u štrajku dužni su da štrajk organizuju i vode na nacin kojim se ne ugrožava bezbednost lica i imovine i zdravlje ljudi, onemogucava nanošenje neposredne materijalne štete i omogucava nastavak rada po okoncanju štrajka.
Štrajkacki odbor i zaposleni koji ucestvuju u štrajku ne mogu sprecavati poslodavca da koristi sredstva i raspolaže sredstvima kojima obavlja delatnost.
Štrajkacki odbor i zaposleni koji ucestvuju u štrajku ne smeju sprecavati zaposlene koji ne ucestvuju u štrajku da rade.

Sami su kršili zakon o štrajku naneli su štetu ŽTP-u ,građanima firmama

NIbuse koji ti je to ćlan zakona koji ti spominješ ne oduzimanju linija ?
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod Nibus-ja » Pet Dec 13, 2013 4:06 pm

Закон о штрајку је нешто друго везано за ппослодавца, запослене и фирме то да ли су прекршили или нису је сада мање битно и у то нећу да улазим, пошто ме не занима, међутим, да видимо закон односно правилник из министарства саобраћаја односно привредне коморе или који је већ део надлежних институција осим министарства саобраћаја задужен за саобраћај односно друмски превоз путника, шта тамо пише везано за превознике и лније па да онда дискутујемо
Nibus-ja
Član

Postod Stefan Bgd » Ned Dec 15, 2013 3:42 am

Dok ne krenu ponovo da gaze drumove, jedna fotka koja je nastala neposredno pre štrajka, Berkof gar.broj 610 na liniji Kragujevac-Beograd: :)
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Mickey » Ned Dec 15, 2013 2:46 pm

imate otvorenu temu o strajku i o svemu vezanom za strajkove viewtopic.php?p=434165#p434165, nemojte vise o tome pisati ovde! postavite link ako zelite da neko iz ove teme direktno vidi sta je pisano u drugoj :wink:
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod petar » Pon Dec 16, 2013 12:27 am

ja samo da kazem nibusu to sto je navodio nema veze sa opstim uslovima prevoza putnika u medjumesnom saobracaju jedino sto moze biti kao epilog je lex specijalis ili malo preciznije krsenje zakona.
Korisnikov avatar
petar
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 6:31 pm

Postod negas » Pon Dec 16, 2013 3:26 am

BRAVO Stefane, prelep je, a mnogo je prošao ali ga vozači dobro drže!!!

Pa jeste kršenje zakona Petre, ali i da su kod JAT-a se držali zakona otišao bi u stečaj, a nove kompanije ne bi ni napravili, linije u nepovrat dozvole i td...

Kada država nešto preuzme sa nekim planom, za nju zakoni ne važe ! Prosto!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Nibus-ja » Uto Dec 17, 2013 4:50 pm

petar je napisao:ja samo da kazem nibusu to sto je navodio nema veze sa opstim uslovima prevoza putnika u medjumesnom saobracaju jedino sto moze biti kao epilog je lex specijalis ili malo preciznije krsenje zakona.

Можда ја немам појма али онда гледам друге превознике како послују по том систему, ја га нисам измислио, једино да их они крше па ја нисам у праву, у том случају ја се извињавам али онда је проблем у министарству и привредној комори да се тамо све то дозвољава и истовремено крши
Nibus-ja
Član

Postod 586 » Sre Dec 18, 2013 3:00 pm

Izgleda da je stigla vest od vlade da sledece nedelje pocinje isplata programa,a posle toga bi trebalo i rukovodstvo!

Evo jedna slika sa stanice:
Image

Na #336 zamenili soferku :wink:
I da,bravo Stefane za 610!! Prelepa slika! :wink:
Korisnikov avatar
586
Član

Pridružio se: Pet Feb 03, 2012 11:20 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije