Logo

Kontrola karata; kontrolori

Diskusije

Re: Kontrola karata; kontrolori

Postod SGB » Čet Dec 12, 2013 7:50 pm

Ако прође поред путника који нема карту, шта је поента контроле? Прапочетак сваког безобразлука у возилима ЈГП је не платити услугу коју користиш, све остале непријатности су последица тога.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Sponzor

Postod profa_chb » Čet Dec 12, 2013 7:58 pm

Nažalost, to što becks priča je surova realnost. Mi nemamo dobar zakon. Teško da ćemo ga ikad imati, jer bi takav zakon donosio negativne političke poene, od strane velikog broja koji bi da legalizuju bezobrazluk...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod severac » Pet Dec 13, 2013 9:11 pm

mihajlo je napisao:Saznali smo juče.
Od danas samo mi iz Apex-a radimo klasičnu kružnu kontrolu (ukinuta je linijska), uz još par ljudi iz GSP-a kojima važi ugovor do kraja meseca, svi ostali (njih ~400) pa-pa.

Lepo, pa-pa. Sad ce sverceri opet da krenu. Taman ste malo reda uterali.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod Marko » Pet Dec 13, 2013 10:18 pm

Novi direktor nova pravila .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod direktor » Ned Dec 15, 2013 1:51 am

Rijesnje je jednostavno otpustiti kontrolore sve do jednog
ZAPOSLITI 160 komunalnih policajaca koji imaJU OVLASCENJA I SAMO da rade kontrolu karata i rijesen problem
Nemas kartu kod sudije za prekrsaje i rijesen problem dook se to ne uradi igracemo se i dalje macke i misa 8)
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod Daree » Ned Dec 15, 2013 11:33 am

A da li je normalno da vi kontrolori zaustavljate vozila jer putnik ne zeli da izadje iz busa .Pre neko vece cekao sam bus kod Hajata upravcu ka gradu Naidje mi 71 kad ono cetiri putnika i ja nismo mogli da udjemo u 71 kontrolor stoji na zadnjim vratima tera putnika napolje kaze vozacu da ugasi autobus a nama prica kako autobus nece vise ici.to sto vi pravite se zove cirkusJedan deo krivice je i na putniku ali ako taj isti nece da popusti pa popustite onda vi i ne ometajte saobracaj.Ovaj se posle nakani i izadje i vozac je krenuo Naravno vozac je ubrzao dosta sto znaci da je debelo zakasnio jer ste ga vi kontrolori zadrzali.Sve bi bilo lepo da malo mislite i na onog sto ima kartu Ako vec ima kartu nije zasluzio da zakasni na odredjeno mesto zbog vas kontrolora a i vozac takodje na neki nacin ispasta
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod severac » Ned Dec 15, 2013 2:39 pm

Vala, ja sam za to da se autobus zaustavi na stanici dok putnik bez karte ne izadje. Zurio ili ne, sacekacu da izadje neplatisa karte.
severac
Član

Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 10:02 pm

Postod ljubalasta » Pon Dec 16, 2013 12:20 am

Mnogo bolje bi bilo kad bi putnici pomogli kontroloru da taj sto nema kartu da ga izbace iz vozila
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Postod Ratomir » Pon Dec 16, 2013 7:16 pm

Ali onda te ovaj možda tuži...
Image
Ratomir
Član

Pridružio se: Sub Mar 30, 2013 6:10 pm

Postod ljubalasta » Uto Dec 17, 2013 4:04 pm

da ne kzam zasta moze da me tuzi,nemas kartu odmah napolje
ljubalasta
Član

Postod becks89 » Sre Dec 18, 2013 11:40 pm

Znaš kako još može da te tuži, kršiš zakon! Vozilo iz saobraćaja sme da isključi samo SAOBRAĆAJNA POLICIJA, sve ostalo je jednako tome da ja samoinicijativno izađem na ulicu i krenem da zaustavljam vozila. Dakle, kršite zakon.
ljubalasta je napisao:Mnogo bolje bi bilo kad bi putnici pomogli kontroloru da taj sto nema kartu da ga izbace iz vozila

Da li ja kao putnik koji plaćam kartu treba da radim tvoj posao? Odakle tebi kao kontroloru pravo da izbacuješ bilo koga? Jel si kontrolor ili izbacivač?
Pre nego što odete na taj posao za promenu bi mogli malo da se edukujete o svojim pravima, za koja se hvatate, ali i o obavezama koje imate. Kao što već napisah, tvoje je da pregledaš karte, ukoliko putnik želi da ti je pokaže, ukoliko ne želi zakon ti tu vezuje ruke, dakle nije na tebi da raspravljaš, što, kako i zbog čega nema, a najmanje je na tebi da ga ti izbacuješ iz vozila, a tek da zaustavljaš saobraćaj! To se kosi sa ludilom, taj koji vam je rekao da zaustavljate vozila da putnik izađe, očigledno nije normalan.
Ne opravdavam švercovanje, ali još manje opravdavam samoinicijativno kršenje zakona i određivanja propisa kako kom kontroloru odgovara, zaboravljate kako se zove vaše radno mesto "KONTROLOR", toga se prisetite pa neće biti nikakvih problema, kada vi budete kontrolisali, ko ima, ko nema karte i na tome se zadržali, neće biti nikakvih sukoba!
severac je napisao:Vala, ja sam za to da se autobus zaustavi na stanici dok putnik bez karte ne izadje. Zurio ili ne, sacekacu da izadje neplatisa karte.

Ti kao putnik koji provedeš u prevozu nekih 2 sata dnevno možda imaš vremena, ali jel treba vozač da trpi takav vid iživljavanja? Dovoljno je da se nađe neki pametan kontrolor koji je umislio da ima pravo da zaustavi vozilo samo jednom dnevno i da on više za smenu ne može da postigne turažu, jel to po tebi "kolegijalnost" ? Sve to što hoće, može i u vozilu da se obavi, a iživaljavanje na svim preostalim ljudima je u najmanju ruku bezobrazno!
Pre neko veče slična situacija kao i pre mesec dana, ja na 4/78 pravim društvo Nemanji i poslednji pravac ka Banjici, kontrolori njih dvojica ulaze kod Siv-a uredno se javljaju, nešto se i našalili tu se malo zezali i otišli da kontrolišu, dolazi stanica kod Ušća i stanu oni na druga vrata i kao ne daju da vozilo krene, pošto na M seriji ne možeš krenuti dok se ne zatvore vrata, a vrata ne možeš zatvoriti dok neko stoji u njima, nemoguće je nastaviti, tu smo stajali nekih 5 minuta, oni pričaju liku, a on turio slušalice na glavu i zabole ga. Posle 5 min, ja odem do drugih vrata, kažem da bi mi kućama večeras, a oni nek reše unutra ako već imaju problem sa putnikom, ovaj jedan nešto promrlja, a ovaj drugi kao, ajde u redu je, tako su mogli odmah lepo da se skinu sa vrata, mi smo mogli stajati još 25 minuta i ništa se promenilo nebi. Ovog puta su oni bili normalni i skapirali su da prave problem samo vozaču, za razliku od one dotične koja je jako dobro prošla to veče, jer je prekršila nekoliko zakona za 5 minuta...
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod ljubalasta » Pon Dec 23, 2013 10:00 pm

ma jednostavno treba uvesti policiju sa kontrolom i nema kartu,odmah policija na licu mesta mandatnu kaznu od 5000,ne plati za 2 dana odmah u padinjak na drustveno koristan rad,ili jos bolje na pranje autobusa dok ne odradi kaznu,da spava u garazi a dnevnica 500 dinara pa 10 dana pranja i garantujem da mu nikad vise ne bi palo na pamet da se svercuje
ljubalasta
Član

Postod Daree » Pon Dec 23, 2013 10:23 pm

Ljubo preterujes malo.Ne branim svercere ali sta cemo sa onima koji stalno unistavaju autobuse kamenuju ih zvrljaju i cepaju sedista .Onaj sto se svercuje nije unistavao bus a onaj vandal sto unistava vozila za njih ne postoji kazna :evil:
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod Marko » Pon Dec 23, 2013 11:06 pm

Tako je ljubo samo ne pranje negu u kontrolu na linije ka periferiji posebno ka Busju .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod SGB » Pet Jan 03, 2014 5:00 pm

Ма стрељање на лицу места... :roll: Када би сви тако запенили за сва потраживања, затвори не би били довољни, морали би да се отворе концентрациони логори.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije